2022. október 22.
Hiába a nagy hajrá, a vendégek örülhettek
Magyar bajnok jégkorongcsapatunk hiába zárkózott fel, a DVTK zsebelte be a 3 pontot.

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknak alig egy héttel a Kontinentális Kupa után hazai jégen játszott Erste Liga-mérkőzést, a mindig kellemetlen DVTK Jegesmedvék ellen.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak némiképp változtatnia kellett az eddig megszokott sorokon. Az eddig sérült Julius Marva mellett a csapatnak a Kontinentális Kupán sérülést szerző Seregély Mátét is nélkülöznie kellett, ezért az idén bevezetett pontrendszer miatt a kapuban Nagy Kristóf kezdett, második kapusként pedig Földes László foglalt helyet a kispadon.

Az első nagy helyzet a vendégek előtt alakulhatott volna ki, amikor Galántai szabálytalanul ütközött. Egészen 6 másodpercig voltak előnyben a miskolciak, ekkor Jan Blasko volt szabálytalan, és egyenlő létszámban folytatódott a találkozó. Nilsson indult meg a koronggal, elvonva ezzel a vendégek figyelmét, az utolsó pillanatban a túloldalon üresen maradó Aku Kestilänak passzolt, aki minden gond nélkül tudta megszerezni a ferencvárosiak első gólját (1-0). Low kísérleténél Voris Janis elébement a támadásnak, a nagy lendülettel érkező játékosaink viszont nem tudtak időben megállni, így kisebb dulakodás alakult ki a vendég kapu előtt, aminek a vége egy Kulmala-Shkrabov kettős kiállítás lett. Alig 10 másodperccel később viszont Low ütközött a palánknál Kiss Rolanddal, aki szerencsétlenül, fejjel kapta el a palánkot. A DVTK játékosa ugyan saját lábán korcsolyázott le, de sérülése komolyabbnak tűnt, így támadónk 5 plusz végleges kiállítást kapott. Egy perccel Low kiállítását követően pedig kisebb technikai szünet következett egy berepedt palánk miatt. Közel 3 percig emberhátrányban voltunk, amit végül sikerült kihasználnia a piros-fehéreknek, és Blasko lövése Nagy Kristóf válláról pattant be a hazai kapuba (1-1). Újabb hazai kiállítás, ezúttal Kärmeniemi akadályozott egy támadást, amit villámgyorsan kihasználtak a miskolciak, és Lövei góljával átvették a vezetést (1-2).

A második harmad első nagy helyzete a vendégel előtt született emberhátrányban, amikor Mattyasovszky lépett el egyedül a koronggal, a vége azonban egy hatalmas kapuvas lett. A folytatásban több kiállítás is történt egyszerre, először Szorokint küldték ki, akit egy perccel később Razumynak követtet, rögtön utána pedig Nagy Gergőt ültették ki, ami nem kis felháborodást szült a Fradi-szurkolók között. Majd újabb kiállítást fújtak a játékvezetők, ezúttal Kreisz volt az, akit szabálytalannak ítéltek, a DVTK pedig most is gyorsan gólra váltotta emberelőnyét, Razumnyak újabb miskolci gólt szerzett (1-3). A DVTK nagyon ráérzett a gólszerzésre, Szirányi kékvonalról elengedett bombájába Farkas Márton nyúlt bele, és megszerezte csapata negyedik gólját (1-4).

Az utolsó játékrész elején csapatunknak sikerült elcserélnie magát, és technikai kisbüntetést kaptunk, amivel újfent élni tudtak a vendégek, Razumnyak megszerezte önmaga második, csapata ötödik gólját (1-5). Ezúttal viszont érkezett rá válasz: Rasmus Kulmalának sikerült szépítenie az álláson (2-5). Gólszerzőnket azonban ezután ki is szórták palánkra lökésért, ezt a hátrányt viszont sikerült kivédekeznie együttesünknek. 3 perccel a vége előtt Páterkát szabálytalankodott, Fodor Szabolcs pedig abban a pillanatban időt kért, és lehozta Nagy Kristófot, hogy 6 emberrel tudjunk támadni. Shkrabov lökte palánkra Tóth Adriánt, ezzel pedig kettős emberhátrányba kerültek a vendégek, amit sikerült kihasználnia a Fradinak, és Ollie Betteridge gólra váltotta a Kulmalától kapott korongot (3-5). Kevesebb, mint félperccel később pedig újabb hazai gól született Sarciá Antonino révén (4-5). Ezután Vojtkó ült még ki egy kétperces pihenőre, a mieink pedig mindent megtettek, hogy a hosszabbításban szülessen még egy gól, de már nem jött össze. Ezzel pedig eldőlt, hogy a DVTK Jegesmedvék vihetik haza a 3 pontot.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 4-5 (1-2, 0-2, 3-1)
FTC-Telekom: Nagy K.(Földes) – Sarcia, Kärmeniemi, Kulmala, Low, Nagy G. – Kucsma, Szorokin, Tóth A., Kestilä, Betteridge –Nilsson, Boros, Kreisz, Kaijser, Tóth G. – Bán, Galántai, Farkas S., Kozma, Vezetőedző: Fodor Szabolcs
DVTK Jegesmedvék: Voris (Kiss B.) – Kiss R, Vojtkó, Galajda, Miskolczi, Mattyasovszky – Shkrabov, Ilvessuo, Páterka, Razumnyak, Kuleshov – Szirányi, Illés, Blasko, Farkas M., Lövei – Szalay, Trozsák, Pecsét, Ritó, Vas, Vezetőedző: Tokaji Viktor

Gólok: Kestilä (08:31, Nilsson, Tóth A.), Kulmala (43:41, Kucsma, Tóth A.), Betteridge (59:14, Kulmala, Nilsson), Sarciá (59:35, Nagy G.) illetve Blasko (15:58, EE Razumnyak, Vas), Lövei (18:43, EE Vas, Szirányi), Razumnyak (31:32, EE Páterka, Blasko), Farkas M. (35:36, Szirányi), Razumnyak (43:21, EE Páterka, Blasko)

KAPURA LÖVÉSEK: (7:9, 11:15, 19:12) 37:36

VÉDÉSEK: (7:6, 13:11, 11:16) 31:33 / 86.11% : 89.19%

KIÁLLÍTÁS PERCEK: (41:4, 6:4, 4:6) 51:14

EMBERELŐNY KIHASZNÁLÁS: (6 / 1) 16.67% / (10 / 4) 40.00%

EMBERELŐNYBEN TÖLTÖTT IDŐ: 4:16 / 9:47

EMBERHÁTRÁNYOS VÉDEKEZÉS: (4 / 10) 60.00% / (1 / 6) 83.33%

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin