2022. október 22.
Hiába a nagy hajrá, a vendégek örülhettek
Magyar bajnok jégkorongcsapatunk hiába zárkózott fel, a DVTK zsebelte be a 3 pontot.

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknak alig egy héttel a Kontinentális Kupa után hazai jégen játszott Erste Liga-mérkőzést, a mindig kellemetlen DVTK Jegesmedvék ellen.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak némiképp változtatnia kellett az eddig megszokott sorokon. Az eddig sérült Julius Marva mellett a csapatnak a Kontinentális Kupán sérülést szerző Seregély Mátét is nélkülöznie kellett, ezért az idén bevezetett pontrendszer miatt a kapuban Nagy Kristóf kezdett, második kapusként pedig Földes László foglalt helyet a kispadon.

Az első nagy helyzet a vendégek előtt alakulhatott volna ki, amikor Galántai szabálytalanul ütközött. Egészen 6 másodpercig voltak előnyben a miskolciak, ekkor Jan Blasko volt szabálytalan, és egyenlő létszámban folytatódott a találkozó. Nilsson indult meg a koronggal, elvonva ezzel a vendégek figyelmét, az utolsó pillanatban a túloldalon üresen maradó Aku Kestilänak passzolt, aki minden gond nélkül tudta megszerezni a ferencvárosiak első gólját (1-0). Low kísérleténél Voris Janis elébement a támadásnak, a nagy lendülettel érkező játékosaink viszont nem tudtak időben megállni, így kisebb dulakodás alakult ki a vendég kapu előtt, aminek a vége egy Kulmala-Shkrabov kettős kiállítás lett. Alig 10 másodperccel később viszont Low ütközött a palánknál Kiss Rolanddal, aki szerencsétlenül, fejjel kapta el a palánkot. A DVTK játékosa ugyan saját lábán korcsolyázott le, de sérülése komolyabbnak tűnt, így támadónk 5 plusz végleges kiállítást kapott. Egy perccel Low kiállítását követően pedig kisebb technikai szünet következett egy berepedt palánk miatt. Közel 3 percig emberhátrányban voltunk, amit végül sikerült kihasználnia a piros-fehéreknek, és Blasko lövése Nagy Kristóf válláról pattant be a hazai kapuba (1-1). Újabb hazai kiállítás, ezúttal Kärmeniemi akadályozott egy támadást, amit villámgyorsan kihasználtak a miskolciak, és Lövei góljával átvették a vezetést (1-2).

A második harmad első nagy helyzete a vendégel előtt született emberhátrányban, amikor Mattyasovszky lépett el egyedül a koronggal, a vége azonban egy hatalmas kapuvas lett. A folytatásban több kiállítás is történt egyszerre, először Szorokint küldték ki, akit egy perccel később Razumynak követtet, rögtön utána pedig Nagy Gergőt ültették ki, ami nem kis felháborodást szült a Fradi-szurkolók között. Majd újabb kiállítást fújtak a játékvezetők, ezúttal Kreisz volt az, akit szabálytalannak ítéltek, a DVTK pedig most is gyorsan gólra váltotta emberelőnyét, Razumnyak újabb miskolci gólt szerzett (1-3). A DVTK nagyon ráérzett a gólszerzésre, Szirányi kékvonalról elengedett bombájába Farkas Márton nyúlt bele, és megszerezte csapata negyedik gólját (1-4).

Az utolsó játékrész elején csapatunknak sikerült elcserélnie magát, és technikai kisbüntetést kaptunk, amivel újfent élni tudtak a vendégek, Razumnyak megszerezte önmaga második, csapata ötödik gólját (1-5). Ezúttal viszont érkezett rá válasz: Rasmus Kulmalának sikerült szépítenie az álláson (2-5). Gólszerzőnket azonban ezután ki is szórták palánkra lökésért, ezt a hátrányt viszont sikerült kivédekeznie együttesünknek. 3 perccel a vége előtt Páterkát szabálytalankodott, Fodor Szabolcs pedig abban a pillanatban időt kért, és lehozta Nagy Kristófot, hogy 6 emberrel tudjunk támadni. Shkrabov lökte palánkra Tóth Adriánt, ezzel pedig kettős emberhátrányba kerültek a vendégek, amit sikerült kihasználnia a Fradinak, és Ollie Betteridge gólra váltotta a Kulmalától kapott korongot (3-5). Kevesebb, mint félperccel később pedig újabb hazai gól született Sarciá Antonino révén (4-5). Ezután Vojtkó ült még ki egy kétperces pihenőre, a mieink pedig mindent megtettek, hogy a hosszabbításban szülessen még egy gól, de már nem jött össze. Ezzel pedig eldőlt, hogy a DVTK Jegesmedvék vihetik haza a 3 pontot.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 4-5 (1-2, 0-2, 3-1)
FTC-Telekom: Nagy K.(Földes) – Sarcia, Kärmeniemi, Kulmala, Low, Nagy G. – Kucsma, Szorokin, Tóth A., Kestilä, Betteridge –Nilsson, Boros, Kreisz, Kaijser, Tóth G. – Bán, Galántai, Farkas S., Kozma, Vezetőedző: Fodor Szabolcs
DVTK Jegesmedvék: Voris (Kiss B.) – Kiss R, Vojtkó, Galajda, Miskolczi, Mattyasovszky – Shkrabov, Ilvessuo, Páterka, Razumnyak, Kuleshov – Szirányi, Illés, Blasko, Farkas M., Lövei – Szalay, Trozsák, Pecsét, Ritó, Vas, Vezetőedző: Tokaji Viktor

Gólok: Kestilä (08:31, Nilsson, Tóth A.), Kulmala (43:41, Kucsma, Tóth A.), Betteridge (59:14, Kulmala, Nilsson), Sarciá (59:35, Nagy G.) illetve Blasko (15:58, EE Razumnyak, Vas), Lövei (18:43, EE Vas, Szirányi), Razumnyak (31:32, EE Páterka, Blasko), Farkas M. (35:36, Szirányi), Razumnyak (43:21, EE Páterka, Blasko)

KAPURA LÖVÉSEK: (7:9, 11:15, 19:12) 37:36

VÉDÉSEK: (7:6, 13:11, 11:16) 31:33 / 86.11% : 89.19%

KIÁLLÍTÁS PERCEK: (41:4, 6:4, 4:6) 51:14

EMBERELŐNY KIHASZNÁLÁS: (6 / 1) 16.67% / (10 / 4) 40.00%

EMBERELŐNYBEN TÖLTÖTT IDŐ: 4:16 / 9:47

EMBERHÁTRÁNYOS VÉDEKEZÉS: (4 / 10) 60.00% / (1 / 6) 83.33%

Cikkajánló

Győzelem az alapszakasz utolsó hazai meccsén

Férfi hokisaink 4-3-ra nyertek a DEAC ellen, így egyetlen pontra vannak az alapszakasz megnyerésétől.

Jön az utolsó hazai meccs az alapszakaszban

Magyar bajnok jégkorongozóink a DEAC csapatát fogadják a szezon utolsó hazai meccsén az alapszakaszban.

Fontos győzelem Debrecenben

Magyar bajnok hokisaink 6-4-re legyőzték a DEAC csapatát, így értékes három pontot szereztek.

Debrecenbe utazunk kedden

Magyar bajnok hokisaink három hazai után egy idegenbeli mérkőzéssel folytatják az alapszakasz második fázisát.

„Ő egy több színben pompázó, különleges állat”

Rekordbajnok férfi hokicsapatunk kapusa nem akármilyen házikedvencet tart otthon – VIDEÓ!

Arany-shutout, nagy győzelem a Csíkszereda ellen

Magyar bajnok hokisaink 3-0-ra legyőzték az SC Csíkszereda együttesét.

Gyergyó után jön a Csíkszereda

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata péntek után szombaton ismét egy erdélyi együttessel találkozik hazai jégen.

Hosszabbításos vereség a rangadón

Bajnok hoksiaink hazai környezetben 2-1-re kikaptak a Gyergyó HK csapatától.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin