2022. november 25.
Hiába a remek hajrá, hosszabbításban nyert a Brassó
Habár a hazaiak örültek a meccs végén, 1 pontot sikerült megszereznünk.

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk szerdán késő este neki indult a szezon első erdélyi túrájának. A csapat ezúttal Brassóban kezdte a 3 meccses határon túli sorozatot.

Az erdélyi útra szinte teljes kerettel tudott kiutazni az FTC-Telekom, mindössze Kucsma Richárd kényszerült kisebb sérülés miatt otthon maradni, azonban újra a pályára léphetett Jari Sailio. A pontszabályok miatt Boros Dániel és Nagy Kristóf maradt ki a túra első keretéből, így második kapusként Földes László lett nevezve Brassóba.

Nem a csapatokra jellemző lendülettel kezdtek a felek az első harmadban. A játék első részében mind a hazaiaknak, mind a mieinknek jutott egy-egy kiállítás, az első gól azonban egyenlő létszámnál született. Gyors letámadást követően Radim Valchar maradt üresen a jobb oldalon és a kapu szájából könnyedén beemelte a pakkot (1-0). Egy újabb letámadásnál, amit csapatunknak ezúttal sikerült védenie, Kärmeniemi kakaskodott a brassóiak új érkezőjével, Sillsel, aminek 2-2 perces páros kiállítás lett a vége.

Kicsit felfokozottabb hangulatban kezdődött a második harmad, amit mi sem bizonyít jobban, hogy Szabó és Low szóváltását követően játékosunk 2+2 percet kapott. A harmad felénél Arany a kapuja előtti tumultusban semmit sem látott, amit Radim Valchar ki is használt és belőtte önmaga és csapata második gólját (2-0). Majd jött egy gyors letámadás, amikor Van Vormer Jared lőtte el a pakkot, ami kapusunk mamutjáról a hálóban kötött ki (3-0).

Ez azonban kicsit sem vette el a zöld-fehérek küzdőszellemét, a harmadik harmadban Tóth Gergő szerzett korongot, amit végigvezetett a kapuig és éles szögből ellőve megszerezte vele a csapata első gólját (3-1). Egy perccel később a baloldalon érkező Bán Károly kapott remek passzt Betteridge-től, amit sikerült érvényesíteni (3-2). A mérkőzés alatt voltak kiállítások, de egyik csapatnak sem sikerült kihasználnia az előnyét. Kóger kiállítása alatt azonban a Fradinak sikerült felállnia a speciális játékhoz, a bedobó kör közelében lévő Aku Kestilä kapott honfitársától, Kulmalától korongot, amit be is bombázott Toth kapujába, ezzel pedig kiegyenlítette a meccset (3-3).

Kicsivel több, mint 2 perccel a vége előtt Kärmeniemire 5+10 percet, Tóth Adriánra pedig 2 percet fújtak rá, de így sem sikerült újabb gólt lőniük a hazaiaknak és hosszabbításra került sor. Az 5 perces ráadásnak a felét emberhátrányban töltöttük, a kiegészülés után pedig hiába voltak helyzeteink, végül Jacob Sweeney találta meg a rést a védelmünkön és belőtte a Brassó 4. gólját (4-3). Végül bár nem sikerült győztesen lejönni a jégről, egy pontot mégis elhoztunk a kék-sárgáktól.

Szombaton egyből folytatjuk erdélyi túránkat, következő állomásunkon Gyergyószentmiklóssal találkozunk.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

Corona Brassó – FTC-Telekom 4-3 (1-0, 2-0, 0-3, 1-0) - hosszabbítás után

Corona Brassó: Toth R. (Polc) – Sweeney, Garcia, Kóger, Schaber, Van Wormer – Borisenko, Williams, Valchar, Domingue, Gliga – Bors, Gajdó T., Sills, Szabó, Zagidullin – Buda, Antal, Gajdó B., Vasile Vezetőedző: Dave McQueen

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Kärmeniemi, Hrabal, Sailio, Nagy G., Kulmala – Marva, Seregély, Bán, Low, Betteridge – Mesikämmen, Sarciá, Kreisz, Kestilä, Tóth A. – Kozma, Galántai, Farkas, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Gólok: Valchar (13:02, Domingue, Gliga), Valchar (33:23, Sweeney), Van Wormer (34:04, Borisenko), Sweeney (63:36, Gliga, Valchar) illetve Tóth G. (42:59), Bán (43:59, Betteridge, Mesikämmen), Kestilä (51:56 EE, Kulmala)

Kapura lövések: (15:8, 10:12, 10:11, 8:0) 43:31
Védések: (8:14, 12:8, 8:10, 0:7) 28:39 / 90.32% : 90.70%
Kiállítás percek: (4:6, 2:8, 4:19) 10:33
Emberelőny kihasználás: (9 / 0) 0.00% / (3 / 1) 33.33%
Emberelőnyben töltött idő: 17:00 / 4:53
Emberhátrányos védekezés: (1 / 3) 66.67% / (0 / 9) 100.00%

Cikkajánló

Utolsó előtti alapszakaszmeccsünkre utazunk pénteken

Csapatunk folytatja a küzdelmet a közvetlen rájátszást érő helyért, játékosaink Miskolcon lépnek jégre.

Vereség a BJA HC otthonában, még nincs meg a rájátszás

Férfi jégkorongcsapatunk 5-1-re kikapott Káposztásmegyeren, még küzdenie kell a playoff-hely bebiztosításáért.

A friss kupagyőztes ellen harcolhatjuk ki a rájátszást

Két pont elegendő férfi hokisainknak az alapszakasz első helyéért küzdő BJA HC ellen szerda este idegenben.

Szurkolói információk a FEHA19 elleni mérkőzésre

A Tüskecsarnokban is lehet elővételben jegyet venni hokisaink utolsó Erste Liga alapszakasz-meccsére.

„Örülök, hogy újra itt lehetek a srácokkal”

Sarciá Antonino a héten visszatért és csatlakozott a csapathoz a száraz edzéseken – INTERJÚ!

A Fradié A Hét Gólja és A Hét Játékosa is

Nagy Gergő lett az elmúlt hét legjobbja az Erste Ligában, Kreisz Brúnóé a legszebb gól – VIDEÓ!

Kreisz-dupla és fontos győzelem a DAB ellen

Férfi hokisaink 5-2-re győztek a Dunaújváros ellen az Erste Liga-alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

Véget ért az Universiade, szépen helytálltak a magyarok

A magyar csapat egy hét alatt öt meccset játszott, két győzelemmel és három vereséggel zárták a tornát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin