2022. szeptember 25.
Hiába küzdöttünk, a Brassónak jobban jött ki a lépés
Magyar bajnok hokicsapatunk nagy küzdelem végén alulmaradt a vendég Corona Brasovval szemben.

A magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító felnőtt férfi jégkorongcsapatunk a hónapban utoljára játszott hazai pályán, ahol ellenfele a magyar túrájának harmadik meccsét játszó Corona Brasov volt. A brassói gárda minden szezonban rizikós csapat, ami nincsen másképpen idén sem, hiszen magyarországi találkozóikból egyet győzelemmel, míg egyet vereséggel zártak. Hiába kezdte erőltetett menetben a Fradi az Erste Ligát, a zöld-fehérek állták a sarat és egy sikeres Szuperkupa-visszavágót követően, egy Újpest elleni Derbin, valamint a tavalyi Erste Liga-bajnok Csíkszereda elleni csúcsrangadón is sikerült győzelmet aratni. Három győzelemmel vártuk tehát az erdélyi csapatot a hónap utolsó hazai mérkőzésén.

A Csíkszereda elleni csúcsrangandón látott keretet a Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak át kellett alakítania. Csapatkapitányunk, Nagy Gergő a pénteki meccsen kisebb sérülést szenvedett, így nem tudott jégre lépni a Brassó ellen. Sarciá Antonino és harmadik számú kapusunk, Földes László sem volt a keret tagja.

Az elmúlt meccsek lendületével kezdte a Ferencváros a találkozót, a Brassó pedig annak ellenére, hogy egymás után játszott két mérkőzést, gyorsan felvette a tempót. Mint az várható volt, nem egyszerű a Corona Brasov ellen játszani, agresszív játékstílust mutattak már az első harmadban. A játékrész elején Kreisz és Kulmala is helyzetbe került, de a vendégek hálóját egyiküknek sem sikerült bevenni. A 8. percben Borisenkót kiszórták akasztásért, a zöld-fehéreknek pedig sikerült felállni az emberelőnyös játékhoz, de továbbra sem sikerült bevarázsolni a pakkot Tőke hálójába. Hiába a többszöri próbálkozás mindkét oldalon, a kapusok kitartóan védték a hálójukat és gól nélkül mentek el szünetre a felek. 

Kicsit sem vettek vissza a lendületből a csapatok, játékmegszakításra is csak a korongbedobást követően 5 perccel került sor, amikor Borsot szórták ki játékkésleltetésért, ezzel pedig a Fradi hozzájutott a második emberelőnyéhez. Kreisz és Low is próbálkozott a gólszerzéssel ez alatt a 2 perc alatt, de a vendégek nem hagyták, hogy megszerezzük a vezetést. Hosszas oda-visszajátékot követően a Brassónak sikerült megtörnie a jeget és Schaber élesszögben ellőtt korongja végül Arany mögött csorgott be (0-1). Kaijsernek sikerült ellépnie egy lefülelt koronggal, de pechére a védők gyorsan visszaértek és nem sikerült lövőhelyzetbe kerülnie. 

Mindkét csapat előtt akadtak még helyzetek, de végül 1-0-s brassói vezetéssel fordultunk rá az utolsó játékrészre.

Láthatóan határozottabban álltunk bele a harmadik harmadba és nem is kellett sokat várni az egyenlítésre. Galántainak sikerült a kapu előteréből bepiszkálni a korongot (1-1). Nem sokkal később gólszerzőnk Garciával szólalkozott össze, de mindkét fél úgy látta jobbnak, ha lemennek cserélni. Low akadályozása miatt csapatunk először a meccs folyamán emberhátrányba került, ami alatt Kestilänak sikerült ellépni egy koronggal, amit aztán nagyon kicsivel, de a kapu mellé húzott. A kiegészülés pillanatában Zagidullinnak sikerült bebombáznia a korongot a hálóba, amivel a Brassó újfent átvette a vezetést (1-2). Az utolsó előtti percben Fodor Szabolcs kikérte a rendelkezésre álló félpercet, valamint lehozta Arany kapust így hat mezőnyjátékossal tudtunk támadni. Végül a Valchar beállította a végeredményt egy üreskapus góllal (1-3). 

Férfi jégkorong
Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Corona Brasov 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Nilsson, Marva, Betteridge, Kaijser, Low – Boros, Szorokin, Kestilä, Kulmala, Kozma – Kärmeniemi, Seregély, Tóth G.,Kreisz, Tóth A. – Farkas, Kucsma, Bán, Galántai, Komáromy. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Corona Brasov: Tőke (Polc) – Borisenko, Sweeney, Domingue, Valchar, Schaber – Garcia, Williams, Gliga, Vasile A., Zagidullin – Bors, Gajdó T., Antal, Gajdó B., Kovács – Buda, Vasile N., Vezetőedző: Hozó Levente.
Gólok: Galántai (42:15, Komáromy, Nilsson) és Schaber (29:06, Williams), Zagidullin (55:52, Sweeney), Valchar (59:54, Schaber)
Kapura lövések: (13:10, 12:8, 20:13) 45:31
Védések: 10:13, 7:12, 11:19) 28:44 / 90.32% : 97.78%
Kiállítás percek: (0:2, 0:2, 2:0) 2:4
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (1 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 4:00 / 2:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 1) 100.00% / (0 / 2) 100.00%

Cikkajánló

Ismét Fradi-játékosokkal a soraiban készül a válogatott

Nyilvánossá vált a magyar hokiválogatott osztrákok elleni kerete, amelyben több fiatal is helyet kapott.

Kinyílt a gólzsák, magabiztos győzelem hazai jégen

Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink 7-1-re győzték le a FEHA19-et az Erste Ligában.

Két nap pihenő után itthon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk ismét hazai pályán találkozik a FEHA 19 csapatával az Erste Ligában.

Mikulás-napi programok várnak a keddi hokirangadón!

Férfi hokisaink december 6-án a Gyergyói Hoki Klubot fogadják, Mikulás-napi programokkal várunk mindenkit!

Tóth Gergőé A Hét Gólja az Erste Ligában

Támadónk Corona Brassó elleni, éles szögből lőtt találata lett az elmúlt hét legszebbje - VIDEÓ!

Szoros meccsen győzelem Csíkszeredában

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk nagyot küzdött az erdélyi túra utolsó meccsén, és meg is lett az eredménye.

Csíkszeredában fejezzük be az erdélyi túrát

Hokisaink a tavalyi Liga-bajnok Csíkszeredai Sportklubbal vívják a túra utolsó mérkőzését.

A végéig küzdöttünk, de Gyergyóban maradt a 3 pont

Magyar bajnok hokisaink közel voltak a hosszabbításhoz, de végül nem sikerült pontot szerezni Gyergyóban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin