2022. március 16.
Hihetetlen góllal vereség az elődöntő első meccsén
Férfi hokisaink a hosszabbításban kapott góllal 1-0-ra kikaptak a Gyergyói HK elleni párharc első mérkőzésén.

Eljött, amire minden ferencvárosi hokikedvelő várt az elmúlt napokban: megkezdődött a férfi jégkorong Erste Liga négy győzelemig tartó elődöntős párharca, amelyet a Ferencváros magyar bajnoki címvédő, a liga elődöntőjébe zsinórban negyedszer bejutó együttese a Gyergyói HK ellen vív.

Mint ismert, a Fradi és az elmúlt három szezon mindegyikében a rájátszásba jutó, az elődöntőben másodszor részt vevő Gyergyó először találkoznak egymással a playoffban az Erste Liga történetében, így a párharc szerda esti első mérkőzése történelminek is tekinthető.

Az FTC-Telekom teljes kerettel, legerősebb felállásában állt fel az összecsapásra, ahogy a vendégcsapat is teljes kerettel várta a mérkőzést.

Azt már az alapszakasz után sejteni lehetett, ahol a két csapat az utolsó pillanatig harcolt egymással a második pozícióért, és minden egymás elleni mérkőzés kemény csatát hozott, hogy – ismerve ráadásul a párharc tétjét – nem mindennapi küzdelem zajlik majd a jégen. A felek egymásnak feszülése pedig már a 2. perc végén meghozta az első bunyót, Nagy Gergő dobta le a kesztyűt a liga egyik legbalhésabb játékosaként elhíresült, ezúttal is a mérkőzés eleje óta szövegelő Devin Di Diomete ellenében.

Nagy Gergő és Devin Di Diomete bunyója volt a mérkőzés első komolyabb jelenete.

Mindkét fél 5-5 perc büntetést kapott a jelenetért, a találkozó pedig ezután is felfokozott iramban és kemény fizikai párharcokkal folytatódott. Fejes Nándor szenvedett kisebb sérülést, be is ment a vendégöltözőbe, de később folytatni tudta a játékot. Az a Roczanov Dezső viszont, akit a 7. percben egy jó megindulása közben térddel ütött el az ezért 2 percet kapó Imre Patrik, az első harmadban már nem tudott visszatérni a jégre – később szerencsére igen. Jól játszottuk meg az emberelőnyt, többször is nehéz feladat elé állítottuk a GYHK kapuját védő Rinnét, ám gólt nem sikerült szerezni. Ahogy egyenlő létszámnál sem, bár közel jártunk hozzá, a 10. percben Pavuk váratlan lövése a jobb oldalról a vason csattant. Továbbra is rendkívül kemény párharcok és ütközések, és a 12:12 kaput eltaláló lövés ellenére kevés igazán nagy helyzet jellemezte a mérkőzést. Négy perccel az első harmad vége előtt Tóth Gergő és Farkas Simon törlesztettek Imrén a sortársuk ellen elkövetett, sérülést okozó szabálytalanságért, mindkettőjüket kiállították, így a vendégek két teljes percig kettős előnyben próbálkozhattak. Hiába a nagy nyomás, Arany és a védelmünk hősiesen zárt, a hátrány utolsó másodpercében kapusunk hatalmas védést bemutatva ért át a túlsó sarokba tartó korongra, így gól nélkül zárult az első játékrész.

Hazai kiállítással indult a második játékrész, Bohunicky ütközte le meg nem engedett módon Haaranent a kék vonalunknál – nagyobb ijedségre okot adó jelenet nélkül kivédekeztük a két percet. Továbbra is rendkívül kemény volt a mérkőzés, a 27. percben is két-két játékos még a mieink harmadában viaskodott, Hajós viszont közben egyedül kilépett egy koronggal, és lőtt a bal felső sarok felé. Kívülről elsőre úgy nézett ki, a korong belülről pattant ki a mezőnybe, ám a játékvezetők videón visszanézték az esetet, és a jégen hozott ítélettel összhangban nem ítéltek gólt. A percek múlásával lassacskán némi mezőnyfölényt építettek a mieink, de továbbra is hatalmas csata zajlott a jégen. A 31. percben a kispadról érkező Ferenc Csibi szemfülesen próbált kapura törni, a gond csak az volt, hogy cseréje még nagyban a kispad felé korcsolyázott, így járt a technikai kisbüntetés, mivel túl sok játékos tartózkodott a jégen. A mieink hamar felálltak, meg is nyomták az emberelőnyt, ám gólt ezúttal sem sikerült szerezni. A 35. percben nagy helyzetbe kerültek a vendégek, az életveszélyes Bodó lépett ki kettő az egyben Imrével, ám elpackázták a lehetőséget. Ennél nagyobb helyzet már nem volt a szünetig, így a hatalmas küzdelem folytatódott, ám hiába a harmadban kialakult ferencvárosi fölény, és a 15:5-ös kapura lövési mutató, a gól továbbra sem érkezett meg.

Hatalmas, kőkemény csatát hozott az elődöntő első mérkőzése.

Jobban kezdték a mieink a harmadik harmadot, az első perceket Nagy Gergő szólója zárta le: kapitányunk középre kanyarodva „megmutatta” a botos oldalt, majd visszahúzta a lapos lövést a rövidre, Rinne azonban bravúrral védett, remek ütemben hagyta ott a lábát. Ellenfelünk a negyeddöntők során remek mérleget produkáló kapusa a folytatásban is nagy védésekkel jelentkezett, így továbbra sem született gól. Az 50. percben Somogyi szerzett korongot az ellenfél kapuja mögött, visszatette lövésre Bohunickynek, Rinne újabb bravúrt bemutatva bárddal ütötte ki a bombát. Nem sokkal később Kulmala lőtt egyéni villanás után, a kipattanót Boros tette kapura a kékről, a beleérő Nagy Gergő ütőjéről centikkel vágódott kapu mellé a korong – meg is élénkült egyből a Fradi-tábor hangja. A harmad végéhez közeledve egyre többet támadtunk, ám a gyergyói kontrák is folyamatos életveszélyt rejtettek magukban – lassan, de biztosan drámai végjáték bontakozott ki. Annál is inkább, hiszen a hátralévő percekben sem sikerült egyik félnek sem megtörni a jeget, így hosszabbítás következett.

A rájátszás szabályainak megfelelően a hosszabbításban, ha nem születik gól, nem ér véget a játék öt perc elteltével szétlövéssel, hanem az első gólig teljes harmadokat kell játszania a csapatoknak. Ezúttal azonban született gól, méghozzá mindössze 12 másodperccel a ráadás kezdete után, és sajnos a vendégek szerezték. A buli után elhozott korongot Bodó vitte be a harmadunkba a jobb oldalon, jó lövését Arany védte, a kipattanó pedig a kapu elé berobbanó Császár Hunor kezéről-oldaláról került a hálónkba. A lassításokon úgy tűnt, a gyergyói támadó nyúlt a korong felé, ha pedig a mozdulat szándékos, a gól érvénytelen – a játékvezetők azonban mind a jégen, mind kétszeri videózást követően megadták a találatot, így a Gyergyói HK megnyerte a hatalmas csatát hozó mérkőzést, ezzel pedig elvette a mieink pályaelőnyét.

Folytatás kevesebb mint 24 órával az első meccs vége után, csütörtökön 18.00-tól, szintén a Tüskecsarnokban. Elkél a fradisták biztatása a lelátón, aki teheti, látogasson ki a mérkőzésre! Belépők online elővételben IDE kattintva vásárolhatóak.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás
Elődöntő, 1. mérkőzés
FTC-Telekom – Gyergyói HK 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1 – h.u.)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Hegyi, McFadden, Kulmala, Tamminen, Nagy G. – Seregély, Kärmeniemi, Tóth A., Pavuk, Fowlie – Boros, Bohunicky, Somogyi, Hajós, Kóger – Sarcia, Bán, Tóth G., Farkas, Roczanov. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gyergyói Hoki Klub: Rinne (Demeter) – Kozma, Haaranen, Császár, Bodó, Orban – Fejes, Saari, Vincze P., Tranca, Sárpátki – Imre P., Ferenc Csibi, Vincze G., Szigeti, Silló – Györfy, Benedek, Péter, Szabó, Di Diomete. Vezetőedző: Szilassy Zoltán
Gólok: Császár (60:12, Bodó)
Kapura lövések: (12:12, 15:5, 15:9, 0:1) 42:27
Védések: (12:12, 5:15, 9:15, 0:0) 26:42 / 96.30% : 100.00%
Kiállítás percek: (9:7, 2:2) 11:9
Emberelőny kihasználása: (3 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 
4:00 / 4:00
Emberhátrányos védekezés: 
(0 / 2) 100.00% / (0 / 3) 100.00%


Cikkajánló

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd

Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin