2020. augusztus 26.
Hivatalos: szeptemberben Miskolcon játszunk edzőmeccset
Bajnok férfi hokisaink az elmúlt két szezont a szlovák élvonalban töltő DVTK Jegesmedvékkel találkoznak.

Amint arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt kialakult bizonytalan helyzet miatt szinte napról-napra változik magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk felkészülési programja a liga várható szeptember közepi rajtja előtt. Az már korábban kiderült, hogy a – hivatalosan éppen a bizonytalan helyzet miatt ki sem írt – szeptember 4-re tervezett Újpest elleni Szuperkupa-mérkőzés elmarad, ahogy arról is hírt adtunk, hogy a Szlovák Jégkorong Szövetség által bevezetett járványügyi szabályozások miatt Fodor Szabolcs együttese nem utazik Nyitrára augusztus 28-án, és az Érsekújvárt sem tudja fogadni szeptember 1-jén.

A szakmai stáb folyamatosan dolgozik a felkészülési program átalakításán és az aktuális helyzethez igazításán. Ennek eredményeképpen, bár az még kérdéses, hogy szeptember 1-jén játszunk-e mérkőzést,

az hivatalosan is biztossá vált, hogy szeptember 8-án, kedden 18.00-tól a Miskolci Jégcsarnokban a DVTK Jegesmedvék lesz az FTC-Telekom ellenfele felkészülési mérkőzésen.

A találkozó jegyinformációi és az online jegyelővétel a DVTK hivatalos honlapján érhetőek el hamarosan. Leendő ellenfelünk egyelőre a következő tájékoztatást adta: "A szeptember 4.-i, 8.-i és 25.-i mérkőzéseket szurkolók előtt szeretnénk megrendezni, azonban az ehhez szükséges engedélyekre még várunk. A jegyvásárlás menetéről hamarosan bővebb tájékoztatást fogunk közölni."

A DVTK Jegesmedvék, miután 2015 és 2017 között zsinórban háromszor megnyerte a MOL/Erste Ligát, majd 2018-ban ezüstérmes lett, eközben 2015-ben és 2018-ban a Magyar Kupát is elhódította, az elmúlt két szezont egy a hazainál magasabban jegyzett bajnokságban, a szlovák élvonalban, vagyis a Tipsport Ligában töltötte. A csapat státusza cikkünk megjelenésének pillanatában a szlovák szövetség utazási korlátozásai miatt egyelőre még bizonytalan, de az együttes vezetősége szlovákiai indulással számol. Ennek ellenére akár még olyan forgatókönyv is elképzelhető, hogy 2018 után a két együttes az Erste Ligában csaphat ismét össze egymással…

A két csapat legutóbb 2019 augusztusában találkozott felkészülési mérkőzésen Miskolcon, akkor bár a Fradi háromszor is vezetett, a DVTK remek záró harmadbeli játékának köszönhetően 5-3-ra nyerni tudott. Ennél azonban sokkal emlékezetesebb a 2019 januárjában szintén Miskolcon lejátszott Magyar Kupa-bronzmérkőzés, amelyen a papíron akkor még jóval esélytelenebb Ferencváros gólt sem kapva, otthonában győzte le a Szlovákiában edződő, Extraligás keretével kiálló DVTK-t, és nagy bravúrt bemutatva elvitte a kupa bronzérmét. 2020 januárjában a Fradi ennél is nagyobb szenzációt hajtott végre szintén Miskolcon, amikor a Magyar Kupa négyes döntőjében előbb az akkor még szintén szlovák Extraligás MAC Újbudát, majd másnap a fináléban az EBEL-es Fehérvár AV19-et legyőzve 25 év után ismét elhódította a Magyar Kupát. Bár azon a hétvégén nem találkozott egymással a két csapat, a DVTK is ott volt a mezőnyben, és hazai jégen a negyedik helyen végzett, így a Ferencváros elmondhatta magáról, hogy három, papíron magasabban jegyzett csapatot megelőzve hódította el a trófeát, és egyértelműen felzárkózott a magyar klubhoki három topcsapataként emlegetett együttes mellé.

Férfi jégkorong, felkészülési mérkőzés
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom
2020. szeptember 8., kedd 18.00
Miskolci Jégcsarnok

Cikkajánló

Beindul a nagyüzem: jön a hazai szezonnyitó!

Bajnok férfi hokisaink a pénteki debreceni szezonnyitó után először játszanak hazai jégen az új idényben.

Jegyek a következő hazai meccsekre

Elindult az online jegyértékesítés bajnok férfi hokisaink következő három hazai mérkőzésére.

Háromgólos előny után hosszabbításos vereség

A járvány miatti leállás után még kissé tompa hokicsapatunk egy pontot szerzett a debreceni szezonnyitón.

Nehézségek után végre: indul a szezon, jégen a Fradi!

Címvédő férfi jégkorongcsapatunk ma este Debrecenben kezdi meg az Erste Liga 2020/21-es szezonját.

Fodor Szabolcs: Idén is még előrébb akarunk lépni!

Címvédő férfi hokisaink vezetőedzője a szezonrajt előtt részletesen beszélt az aktuális helyzetről – INTERJÚ!

Két próbajátékos marad – teljes a keret!

Két fiatal játéka is elnyerte három fronton is címvédő férfi jégkorongcsapatunk vezetőedzőjének tetszését.

Újabb meccsidőpontok: ekkor láthatod a bajnokcsapatot!

Az Erste Liga hivatalos honlapja közzétette bajnok férfi hokisaink több pontos meccsidőpontját is.

Cél az újabb címvédés, a bajnoki címért harcolunk

A jégkorong Erste Liga rendkívüli körülmények között tartotta meg szokásos szezon eleji sajtótájékoztatóját.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most