2020. augusztus 26.
Hivatalos: szeptemberben Miskolcon játszunk edzőmeccset
Bajnok férfi hokisaink az elmúlt két szezont a szlovák élvonalban töltő DVTK Jegesmedvékkel találkoznak.

Amint arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt kialakult bizonytalan helyzet miatt szinte napról-napra változik magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk felkészülési programja a liga várható szeptember közepi rajtja előtt. Az már korábban kiderült, hogy a – hivatalosan éppen a bizonytalan helyzet miatt ki sem írt – szeptember 4-re tervezett Újpest elleni Szuperkupa-mérkőzés elmarad, ahogy arról is hírt adtunk, hogy a Szlovák Jégkorong Szövetség által bevezetett járványügyi szabályozások miatt Fodor Szabolcs együttese nem utazik Nyitrára augusztus 28-án, és az Érsekújvárt sem tudja fogadni szeptember 1-jén.

A szakmai stáb folyamatosan dolgozik a felkészülési program átalakításán és az aktuális helyzethez igazításán. Ennek eredményeképpen, bár az még kérdéses, hogy szeptember 1-jén játszunk-e mérkőzést,

az hivatalosan is biztossá vált, hogy szeptember 8-án, kedden 18.00-tól a Miskolci Jégcsarnokban a DVTK Jegesmedvék lesz az FTC-Telekom ellenfele felkészülési mérkőzésen.

A találkozó jegyinformációi és az online jegyelővétel a DVTK hivatalos honlapján érhetőek el hamarosan. Leendő ellenfelünk egyelőre a következő tájékoztatást adta: "A szeptember 4.-i, 8.-i és 25.-i mérkőzéseket szurkolók előtt szeretnénk megrendezni, azonban az ehhez szükséges engedélyekre még várunk. A jegyvásárlás menetéről hamarosan bővebb tájékoztatást fogunk közölni."

A DVTK Jegesmedvék, miután 2015 és 2017 között zsinórban háromszor megnyerte a MOL/Erste Ligát, majd 2018-ban ezüstérmes lett, eközben 2015-ben és 2018-ban a Magyar Kupát is elhódította, az elmúlt két szezont egy a hazainál magasabban jegyzett bajnokságban, a szlovák élvonalban, vagyis a Tipsport Ligában töltötte. A csapat státusza cikkünk megjelenésének pillanatában a szlovák szövetség utazási korlátozásai miatt egyelőre még bizonytalan, de az együttes vezetősége szlovákiai indulással számol. Ennek ellenére akár még olyan forgatókönyv is elképzelhető, hogy 2018 után a két együttes az Erste Ligában csaphat ismét össze egymással…

A két csapat legutóbb 2019 augusztusában találkozott felkészülési mérkőzésen Miskolcon, akkor bár a Fradi háromszor is vezetett, a DVTK remek záró harmadbeli játékának köszönhetően 5-3-ra nyerni tudott. Ennél azonban sokkal emlékezetesebb a 2019 januárjában szintén Miskolcon lejátszott Magyar Kupa-bronzmérkőzés, amelyen a papíron akkor még jóval esélytelenebb Ferencváros gólt sem kapva, otthonában győzte le a Szlovákiában edződő, Extraligás keretével kiálló DVTK-t, és nagy bravúrt bemutatva elvitte a kupa bronzérmét. 2020 januárjában a Fradi ennél is nagyobb szenzációt hajtott végre szintén Miskolcon, amikor a Magyar Kupa négyes döntőjében előbb az akkor még szintén szlovák Extraligás MAC Újbudát, majd másnap a fináléban az EBEL-es Fehérvár AV19-et legyőzve 25 év után ismét elhódította a Magyar Kupát. Bár azon a hétvégén nem találkozott egymással a két csapat, a DVTK is ott volt a mezőnyben, és hazai jégen a negyedik helyen végzett, így a Ferencváros elmondhatta magáról, hogy három, papíron magasabban jegyzett csapatot megelőzve hódította el a trófeát, és egyértelműen felzárkózott a magyar klubhoki három topcsapataként emlegetett együttes mellé.

Férfi jégkorong, felkészülési mérkőzés
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom
2020. szeptember 8., kedd 18.00
Miskolci Jégcsarnok

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin