2020. augusztus 26.
Hivatalos: szeptemberben Miskolcon játszunk edzőmeccset
Bajnok férfi hokisaink az elmúlt két szezont a szlovák élvonalban töltő DVTK Jegesmedvékkel találkoznak.

Amint arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt kialakult bizonytalan helyzet miatt szinte napról-napra változik magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk felkészülési programja a liga várható szeptember közepi rajtja előtt. Az már korábban kiderült, hogy a – hivatalosan éppen a bizonytalan helyzet miatt ki sem írt – szeptember 4-re tervezett Újpest elleni Szuperkupa-mérkőzés elmarad, ahogy arról is hírt adtunk, hogy a Szlovák Jégkorong Szövetség által bevezetett járványügyi szabályozások miatt Fodor Szabolcs együttese nem utazik Nyitrára augusztus 28-án, és az Érsekújvárt sem tudja fogadni szeptember 1-jén.

A szakmai stáb folyamatosan dolgozik a felkészülési program átalakításán és az aktuális helyzethez igazításán. Ennek eredményeképpen, bár az még kérdéses, hogy szeptember 1-jén játszunk-e mérkőzést,

az hivatalosan is biztossá vált, hogy szeptember 8-án, kedden 18.00-tól a Miskolci Jégcsarnokban a DVTK Jegesmedvék lesz az FTC-Telekom ellenfele felkészülési mérkőzésen.

A találkozó jegyinformációi és az online jegyelővétel a DVTK hivatalos honlapján érhetőek el hamarosan. Leendő ellenfelünk egyelőre a következő tájékoztatást adta: "A szeptember 4.-i, 8.-i és 25.-i mérkőzéseket szurkolók előtt szeretnénk megrendezni, azonban az ehhez szükséges engedélyekre még várunk. A jegyvásárlás menetéről hamarosan bővebb tájékoztatást fogunk közölni."

A DVTK Jegesmedvék, miután 2015 és 2017 között zsinórban háromszor megnyerte a MOL/Erste Ligát, majd 2018-ban ezüstérmes lett, eközben 2015-ben és 2018-ban a Magyar Kupát is elhódította, az elmúlt két szezont egy a hazainál magasabban jegyzett bajnokságban, a szlovák élvonalban, vagyis a Tipsport Ligában töltötte. A csapat státusza cikkünk megjelenésének pillanatában a szlovák szövetség utazási korlátozásai miatt egyelőre még bizonytalan, de az együttes vezetősége szlovákiai indulással számol. Ennek ellenére akár még olyan forgatókönyv is elképzelhető, hogy 2018 után a két együttes az Erste Ligában csaphat ismét össze egymással…

A két csapat legutóbb 2019 augusztusában találkozott felkészülési mérkőzésen Miskolcon, akkor bár a Fradi háromszor is vezetett, a DVTK remek záró harmadbeli játékának köszönhetően 5-3-ra nyerni tudott. Ennél azonban sokkal emlékezetesebb a 2019 januárjában szintén Miskolcon lejátszott Magyar Kupa-bronzmérkőzés, amelyen a papíron akkor még jóval esélytelenebb Ferencváros gólt sem kapva, otthonában győzte le a Szlovákiában edződő, Extraligás keretével kiálló DVTK-t, és nagy bravúrt bemutatva elvitte a kupa bronzérmét. 2020 januárjában a Fradi ennél is nagyobb szenzációt hajtott végre szintén Miskolcon, amikor a Magyar Kupa négyes döntőjében előbb az akkor még szintén szlovák Extraligás MAC Újbudát, majd másnap a fináléban az EBEL-es Fehérvár AV19-et legyőzve 25 év után ismét elhódította a Magyar Kupát. Bár azon a hétvégén nem találkozott egymással a két csapat, a DVTK is ott volt a mezőnyben, és hazai jégen a negyedik helyen végzett, így a Ferencváros elmondhatta magáról, hogy három, papíron magasabban jegyzett csapatot megelőzve hódította el a trófeát, és egyértelműen felzárkózott a magyar klubhoki három topcsapataként emlegetett együttes mellé.

Férfi jégkorong, felkészülési mérkőzés
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom
2020. szeptember 8., kedd 18.00
Miskolci Jégcsarnok

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin