2019. április 2.
Megvan! Erste Liga-győztes a Ferencváros!
Jégkorongcsapatunk 5-2-re legyőzte a Csíkszeredát, így megnyerte az Erste Ligát – VIDEÓK!

Bajnoki címet ünnepelni mindig is csodálatos érzés, főleg hazai pályán, illetve az FTC-Telekom jégkorongcsapata szempontjából a jégen. Kedd kora este ezzel a tudattal léphetettek jégre hokisaink, ugyanis már csak egyetlen győzelem választotta el őket, hogy a már biztos magyar bajnoki cím után története során először az Erste Ligát is megnyerje.

A Csíkszereda elleni ötödik mérkőzésre az összes jegy elfogyott, a Pesterzsébet Jégcsarnok hazai szektoraiban egy tűt sem lehetett leejteni, így telt ház várta a csapatokat. Mindkét csapat nagy lendülettel kezdett, itt is, ott is veszélyeztettek a felek, de a gól elmaradt. A mindent egy lapra feltevő Csíkszereda aztán a kilencedik perc elején már kihasználta második emberelőnyét és az orosz Vitaly Shulakov révén megszerezte a vezetést. (0-1)

A mieink kicsit meglepte az erdélyiek lendületes kezdése, így Fodor Szabolcsnak gyorsan rendezni kellett a sorokat. A harmad végére aztán mezőnyfölénybe kerültünk, lehetőségeink is adódtak, de vagy Onodi Ottó-Ákos, vagy az önfeláldozóan bevődőt csíki védők blokkolták a ferencvárosi kísérleteket.  

A lelátóról érkező buzdítás és a pihenő jót tett a fiúknak, mert egy teljesen másik FTC-Telekom jött ki a jégre a folytatásban. A második harmad eleje is jelentős ferencvárosi fölényben telt. A helyzeteink megvoltak, tényleg, csak a gól hiányzott. A védekezésünk hibátlanul összeállt, a vendégek alig jutották át a masszív falunkon. Nem véletlen, hogy a játékrész végére csupán öt lövés szerepelt a nevük mellett.

A Fradi mellett viszont gyorsan megjelent egy hatalmas hármas az eredményjelzőn, mert a fölényünk gyorsan góllá, sőt, gólokká érett. Előbb a 33 percben Lauri Kärmeniemi egy lecsorgó korongot kotort a vendégek kapujába, ezzel végre összejött a régóta várt egyenlítés. Egy Arany-védés után, pedig már a vezetésnek is örülhettünk. 46 másodperccel a bekapott gól után a csíkiak eladtak egy korongot, Rantanen lövését még védte a kapus, de a kipattanó Farkas Lőrincz elé került, aki habozás nélkül bevágta a pakkot. (2-1)

A fiúk imádják Korda György: Reptér című nótáját, de a 37. percben a szurkolóknak inkább a Republic klasszikusa, a Repül a bálna juthatott az eszükbe, amikor Tóth Adrián már a harmadik ferencvárosi gólt ütötte. (3-1) Támadónk egy tökéletesen kijátszott akció végén Pavuk Attila passzát lőtte a Csíkszereda kapujába. Pompás zárása volt ez a játékrésznek, így kifejezetten nagy reményekkel várhattuk a záró harmadot.

Amely csodásan kezdődött! Alig telt egy perc, amikor Pavuk passzolt Nagy Gergőhöz, csapatkapitányunk pedig remekül előtte a korongot a rosszul blokkoló ütők alatt és 4-1-re módosította az állást. Arany Gergely továbbra is hősiesen és eredményesen állta a sarat a kapuban, sőt, egyik védése olyannira jól sikerült, hogy kiváló indítás lett belőle Tóth Gergő számára, aki végigkorcsolyázott az egész pályán és higgadtan, a kapus lábai között a kapuba lőtte a mindent eldöntő gólt. (5-1)

Bár a Csíkszereda még szépíteni tudott, ez mit sem számított (5-2). Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata feltette a koronát egész éves, nagyszerű teljesítményére és a magyar bajnoki cím után története során először megnyerte az Erste Ligát!

Mi vagyunk a Ferencváros!



 

JÉGKORONG
Erste Liga, döntő, 5. mérkőzés
FTC-Telekom-Csíkszereda 5-2 (0-1, 3-0, 2-1)
Gólszerzők: Kärmeniemi (33:06), Farkas L. (33:52), Tóth A. (36:22), Nagy G. (41:59), Tóth G. (46:45) ill. (Shulakov (09:10), Krasnoslobodtsev (55:41)
A négy győzelemig tartó párharc győztese: az FTC-Telekom 4-1-gyel!

Cikkajánló

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

Hazai vereség az Erste Liga-döntő első meccsén

Férfi hokisaink 5-3-ra kaptak ki a Brassótól a négy győzelemig tartó széria első meccsén a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin