2020. július 15.
Hosszabbít a junior világbajnok támadó
Bajnok férfi hokicsapatunk ponterős finn támadója, Rasmus Kulmala 2021-ig biztosan a Ferencvárosban marad.

Magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk eddig már 18 nevet ismertetett a 2020/21-es idényre készülő keretéből, ráadásul három új igazolás mellett a többiek már az előző év(ek)ben is a csapat tagjai voltak, ez a stabilitás pedig az elért hatalmas sikerek egyik kulcsa.

A lista újabb névvel bővülhet, ugyanis korábbi junior világbajnok finn támadónk, Rasmus Kulmala is mindenben megállapodott az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály vezetésével, és egyéves szerződéshosszabbítást írt alá, így 2021 nyaráig biztosan a Ferencváros játékosa marad.

Rasmus Kulmala 1994. június 21-én született a finnországi Alastaróban. A Rockets utánpótláscsapataiban kezdte pályafutását, majd 2009-ben a turkui székhelyű TPS-hez igazolt. Az U16-os, U18-as és U20-as együttesek után a 2011/12-es szezonban mutatkozott be a felnőtteknél a finn élvonalban. Ekkor már stabil tagja volt a finn utánpótlás-válogatottaknak, az U18-as csapattal világbajnokságon is járt, sőt, 2011-ben ezüstérmet szerzett az európai országok ifjúsági olimpiájának tekinthető Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). 2014-ben jött el az első nagy áttörés, a Svédországban rendezett junior világbajnokságon hat meccsen 1+3 pontot szerezve aranyérmes lett a finn válogatottal. 2014-ben csapata kölcsönadta az európai léptékkel számolva szintén nagyon erős második ligába, a Mestisbe, a TUTO Hockey csapatához, akik a következő évben le is igazolták. Innen még kölcsönbe visszatért az élvonalba két meccs erejéig a Tappara színeiben, majd a fehérorosz és a lengyel élvonalba vezetett az útja. Egy idénnyel később lengyelországi csapattársa, az Orlik Opoléban csapatkapitány Anssi Rantanen ajánlására a DVTK Jegesmedvékhez igazolt, amelyet 2017/18-ban 38 meccsen 38 ponttal, majd a rájátszásban 8 meccsen 12 ponttal segített Erste Liga-ezüstéremig, majd egy idénnyel később a szlovák élvonalban is megállta a helyét: 57 Extraliga-meccsen 42 pontot szerzett. A 2019/20-as szezont már a Ferencvárosnál töltötte, és rögtön nagyon fontos szerephez jutott a Fradiban: Brett Switzerrel az oldalán, a második, villámgyors sor tagjaként az Erste Liga alapszakaszában 34 meccsen 39 ponttal zárt, az FTC-Telekom második legeredményesebb játékosaként, ehhez a középszakaszban 7 meccsen 9 pontot tett hozzá, a rájátszásban pedig mindössze 3 meccsen szerepelt, azokon azonban 4+2 pontot termelt. A Magyar Kupában és a Kontinentális Kupában is eredményes játékkal segítette a Fradit, amellyel rögtön első idényében bajnoki címet, ligagyőzelmet és Magyar Kupa-aranyérmet, valamint Kontinentális Kupa-továbbjutást ünnepelhetett.

Rasmus Kulmalával együtt már 19 név ismert az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának a 2020/21-es idényre készülő keretéből.

Az FTC-Telekom Jégkorong jelenlegi kerete a 2020/21-es idényre:
Érkezett: Imre Patrik (Fehérvári Titánok, 2021-ig), Sági Martin (DEAC, 2021-ig), Somogyi Balázs (Dunaújvárosi Acélbikák, 2021-ig)
Távozott: Jászai Dávid (MAC-HKB Újbuda), Anssi Rantanen (?)
Maradt: Arany Gergely (2022-ig), Boros Dániel (2021-ig), Farkas Lőrinc Simon (2021-ig), Hajós Roland (2021-ig), Hegyi Ádám (2022-ig), RASMUS KULMALA (2021-ig), Nagy Gergő (2022-ig), Nagy Kristóf (2022-ig), Németh Attila (2021-ig), Roczanov Dezső (2021-ig), Sarcia Antonino (2021-ig), Tóth Adrián (2022-ig), Tóth Gergely (2021-ig), Tóth Gergő (2021-ig), Tóth Renátó (2021-ig), Tóth Richárd (2021-ig)

Cikkajánló

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

Hazai vereség az Erste Liga-döntő első meccsén

Férfi hokisaink 5-3-ra kaptak ki a Brassótól a négy győzelemig tartó széria első meccsén a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin