2023. február 27.
Hosszabbításos dráma végén győzelem és továbbjutás!
Férfi hokisaink a ráadásban lőtt góllal verték 2-1-re a DVTK-t, ezzel bejutottak az Erste Liga elődöntőjébe.

Egyszerű volt a képlet férfi jégkorongcsapatunk számára hétfő este a Tüskecsarnokban: amennyiben Fodor Szabolcs legénysége legyőzi a DVTK Jegesmedvéket az Erste Liga negyeddöntőjének hatodik mérkőzésén, 4-2-re megnyeri a párharcot, és továbbjut a legjobb négy közé, ám a széria első budapesti Jegesmedvék-győzelem esetén mindent eldöntő, hetedik mérkőzés várt volna a felekre szerda este Miskolcon.

A kétmeccses eltiltását letöltő Matias Sointu mellett jó hír volt a ferencvárosiaknak, hogy Julius Marva és Jari Sailio is visszatérhetett a meccskeretbe, hiányzott viszont a kisebb betegség miatt távolmaradó Boros Dániel, Nagy Kristóf helyén pedig ezúttal Földes László volt a cserekapus Arany Gergely mögött.

A párharc eddigi mérkőzéseihez hasonlóan gyors oda-vissza játékkal kezdődött a mérkőzés, igazán nagy helyzet nélkül. Pecsét szabálytalankodott Betteridge-dzsel szemben, ám a találkozó első emberelőnye kihasználatlan maradt a mieink részéről – továbbra sem született meg a széria első emberelőnyös Fradi-gólja. Megérkezett a rendkívül kiélezett párharcot szintén jellemző keménység is, egy nagy miskolci ütközésnek Aku Kestilä esett áldozatul, a Fradi házi alapszakasz-gólkirálya a szünetig vissza sem tért a jégre, a kiállítás ezúttal elmaradt. Kettő az egy ellen ugrott ki Farkas Simon és Bán, előbbi remek passzából utóbbi került ziccerbe, de mellé húzott. Egyre inkább átvették viszont a mieink a kezdeményezést, a kőkmény letámadásnak pedig meg lett az eredménye, a 7. percben Kärmeniemi kapu mögül visszatett korongját Sointu centerezte jobbról, a kapu előtt remekül közbeszúró Nagy Gergő pedig a hálóba juttatta a pakkot (1-0). A gól még nagyobb lendületet adott a mieinknek, de a gyors duplázás nem jött össze, a harmad végére pedig a DVTK is egyre többször eljutott a Fradi kapujáig, Aranynak bravúrokra volt szüksége. A harmad utolsó percében Mesikämmen takarított egy Arany-védés után a kelleténél keményebben a saját kapuja előtt, kiszórták két percre érte, amiből 1 perc 14 másodperc áthúzódó büntetés lett a második harmad elejére.

Sikerült kivédekezni az áthúzódó büntetést, öt az öt ellen pedig remekül kontrollálta az eseményeket a Fradi. A 27. percben Galántai kapott szinte a semmiből egy korongbevitelnél hatalmasat Skrabovtól, a DVTK légiósát fejre-nyakra irányuló támadás miatt azonnal kiállították véglegessel. Az ilyenkor kiosztandó öt perc büntetést Páterka ülte le, a mieink azonban finoman szóval sem tudták hatékonyan megjátszani az öt perc emberelőnyt, sőt, Mattyasovszky kiugrása révén a DVTK-nak volt életveszélyes emberhátrányos lehetősége, ami ugyan kimaradt, de a vendégek kivédekezték a nehéz időszakot. A nagy küzdés közepette viszont továbbra sem találta a fonalat ellenfelünk, Mattyasovszky egy támadó harmadban elvesztett korong után akadályozta meg szabálytalanul a kontrát. Az öt után a két perc emberelőnnyel sem sikerült élnie a mieinknek, így nem esett gól a második húsz percben, komoly izgalmak voltak tehát kilátásban a harmadik játékrészre.

A harmadik játékrészre az eddigieknél is nagyobb lendülettel jött ki a DVTK, elkezdtek nagyobb kockázatot vállalni az egyenlítésért, és bár a mieink igyekeztek kontrolláltan védekezni, a 46. percben Berdnyikov vett át a semleges harmadban egy remek passzt, lendületből elvitte a korongot a vele szemben védekező Kucsma mellett, és közelről a botos oldalon a hálóba emelt (1-1). A szép egyéni villanásból született gól megfogta a mieinket, Arany lélekjelenlétére és nagy védéseire volt szükség, hogy meccsben maradjon a Fradi, sőt, az 50. percben Kärmeniemit szórták ki két percre, így még nagyobb nyomást helyezett a harmadunkra a miskolci együttes, de ezt is sikerült hősiesen kivédekezni. Előbb Farkas Simon lőtt mellé egy kontrából, majd a másik 13-as, a miskolci Kulesov ugrott ki egyedül egy hosszú passzal, de egy a semmiben az ütőjében maradt a minden bizonnyal győztes gól. Az utolsó percekben még felért az ellenfél zónájába a Ferencváros, Hrabal és Sailio is veszélyesen lőtt, de Voris is tartotta a frontot a másik kapuban – lejárt az idő, így mehettek szünetre a felek, hosszabbítás döntötte el a találkozót…

Az idegek harca következett, amelyben váratlan hibát követtek el a mieink, a 64. percben ugyanis elcseréltük magunkat, így a technikai kisbüntetés révén két percig emberelőnyben küzdhetett a győzelemért a DVTK. Újabb hősies védekezés következett, így sikerült átvészelni a kiállítást, majd a hosszabbítás 13. percében jöhetett az eufória: Turbucz Martin csípett el a semleges harmadban egy korongot, elhúzott a védője mellett, majd Vorist is becsapva a hálóba lőtt (2-1), a Ferencváros megnyerte a mérkőzést, és ezzel 4-2-es összesítéssel a párharcot is!

Az FTC-Telekom így tehát az Erste Liga elődöntőjében folytatja az alapszakasz győztese, a Budapest Jégkorong Akadémia HC ellen, és mivel a másik ágon Gyergyó-Brassó párharcot rendeznek, így az elődöntő egyben a magyar bajnokság, az OB I döntője is lesz.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 6. mérkőzés
FTC-Telekom - DVTK Jegesmedvék h.u. 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 1-0 - h.u.)
FTC-Telekom:
Arany (Földes) – Hrabal, Kucsma, Sailio, Kestilä, Betteridge – Kärmeniemi, Seregély, Sointu, Nagy G., Kulmala – Mesikämmen, Marva, Turbucz, Tóth A., Kreisz – Kozma, Galántai, Tóth G., Bán, Farkas S. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DVTK Jegesmedvék:
Voris (Kiss B.) – Kiss R., Vojtkó, Razumnyak, Kulesov, Páterka – Wehrs, Ilvessuo, Mattyasovszky, Miskolczi, Blasko – Skrabov, Szirányi, Farkas M., Vas, Berdnyikov – Illés, Bennett, Pecsét, Galajda, Lövei. Vezetőedző. Tokaji Viktor.
Gólok:
Nagy G. (06:18, Sointu, Kärmeniemi), Turbucz (72:08), illetve Berdnyikov (45:32, Vas J., Ilvessuo)
Kapura lövések: (10:10, 15:7, 16:18, 7:1) 48:36
Védések: (10:9, 7:15, 17:16, 1:6) 35:46 / 97.22% : 95.83%
Kiállítás percek: (2:2, 0:27, 2:0, 2:0) 6:29
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (3 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 4:00 / 5:10
Emberhátrányos védekezés: (0 / 3) 100.00% / (0 / 2) 100.00%

A négy győzelemig tartó párharc végeredménye: 4-2 az FTC-Telekom javára

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin