2023. március 21.
Hosszabbításos győzelem, kettővel vezetjük a döntőt!
Hokisaink utolsó perces egyenlítés után a ráadásban megnyerték az Erste Liga-finálé második meccsét is!

Harmincszoros magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk az Erste Liga-döntő párharc első összecsapásán folytatni tudta a jó szériát és behúzta a találkozót a Gyergyói HK ellen idegenben. Ennek köszönhetően a négy nyert meccsig tartó párharc második meccsére 1-0-s vezetéssel érkezett a Ferencváros.

A csapat összeállításába ezúttal sem nyúlt bele a vezetés, így változatlanul az előző meccsek soraival állt fel a Fradi, amiből az idén bevezetett pontrendszer miatt ezúttal is Kreisz Brúnó maradt ki.

Erősebben kezdett a gyergyói csapat és már az elején igyekeztek megszerezni a vezetést, így Aranynak két nagy védést is be kellett mutatni. Természetesen a hazai védelemnek is volt dolga, mikor egy letámadásnál Sointu és Marva is próbálkozott. A Ferencváros harmadában Farkas ütközött a palánknál Császárral, aki utána fájdalmas arccal korcsolyázott le, de később folytatni tudta a játékot. Ismét a piros-fehérek kerültek helyzetbe, amikor Bodó nagy lendülettel érkezett a Fradi kapujához, de nem tudta góllal befejezni az akciót. A mieink sem kímélték az ellenfél kapusát, Mesikämmen bombázott a kékvonalról, de nem jutott tovább Rinnénél a korong. Egy hazai letámadásnál Marttinen és Sylvestre is közel járt ahhoz, hogy gólt szerezzen, majd egy eladott koronggal Orban tudott kapura törni, de egyik próbálkozás sem végződött góllal. Fél perccel a vége előtt pedig emberelőnybe került a Gyergyói HK, amikor Hrabalra fújtak rá két percet.

Az áthúzódó hátrány alatt sikerült felállnia a Gyergyónak a speciális játékhoz, de a vezetést nem tudták megszerezni. A kiegészülés után Sailio szerzett korongot a semleges harmadban és lőtte kapura sikertelenül, majd egy újabb Fradi letámadást követően Tóth Gergőt ütközték le a hazai kapunál, amit Tóth Adrián igyekezett megtorolni, végül csak 22-es játékosunk kapott 2 perces büntetést. Az előnyben Marttinen tudott támadni, egy kontránál pedig Sailiót ítélték szabálytalannak, így kettős emberhátrányba kerültünk. 5 a 4-ben is több helyzetet tudtak kialakítani a gyergyóiak, de továbbra sem jutottak túl Aranyon, mi pedig ki tudtuk védekezni a hátrányt. A folytatásban Betteridge került helyzetbe egy Tóth Adriántól kapott koronggal, valamint Kozma is közel járt a gólhoz, de továbbra sem született találat. Tóth Gergő indult a balszélen egy koronggal, és ahogy bekorcsolyázott a támadó harmadba Haaranen ütője találta arcon, amiért a gyergyói játékos meg is kapta a maga két percét. Az előnyös helyzetben Kulmala közelről, Hrabal és Marva pedig távolról igyekezett gólt lőni, de a piros-fehérek védelme tette a dolgát. Akárcsak az első harmadban, ezúttal is összeszedtünk egy kiállítást, Sointu ült ki. Ezt viszont már gyorsan kihasználta a hazai csapat és Sebastian Sylvestre egy távoli lövéssel megszerezte a vezetést (1-0).

A kezdést követően Tranca maradt egyedül és tudott kapura törni, Arany viszont védett. Majd újabb két lövést is kapott hálóőrünk, az elsőt fogta, a második próbálkozás kipattant, de a védők időben eltakarították a közelből a korongot. Többször is sikerült kitörni a harmad során a gyergyóiak szorítása alól, de a védelmen továbbra sem tudtak áttörni a mieink. A meccs végéhez közeledve egyre nagyobb nyomást helyeztünk a Gyergyói HK harmadára, érezhető volt, hogy nagyon akarja a Fradi a gólt, de továbbra sem találtunk a rést a pajzson, akármennyire igyekeztünk. Fél perccel a lefújás előtt emberelőnybe kerültünk, Fodor Szabolcs vezetőedző pedig időt kért és lehozta Aranyt, azonban gyorsan ráfújtak egy két percet a csapatkapitáyunkra, így egyenlő létszámban folytattuk a meccset. Egy ferencvárosi támadásnál viszont kapusunk lekorcsolyázott, így ismét eggyel több emberrel tudtunk támadni, aminek meglett az eredménye: 15 másodperccel a vége előtt Ollie Betteridge lövése talált utat Rinne kapujába, amivel az FTC-Telekomnak sikerült kiharcolnia a hosszabbítást (1-1).

Aranynak már a túlóra első perceiben két hatalmas védést kellett bemutatnia, a kiegészülés után pedig ismét teljes erőbedobással támadhattak a csapatok. Egy gyergyói tilos felszabadítás után Nagy Gergő állt oda és hozta el a bulit, a mögötte koronghoz jutó Julius Marva pedig kapásból ellőtte a pakkot, ami a kapuban landolt, ezzel eldöntve a mérkőzést (1-2).

Ezzel megszerezte második győzelmét a Ferencváros a párharcban és 2-0-s vezetéssel vághat neki a pénteki, harmadik mérkőzésnek, immáron a Tüskecsarnokban.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, döntő 2. mérkőzés

Gyergyói HK–FTC-Telekom 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1) hosszabbítás után

Gyergyói HK: Rinne (Demeter) – Haaranen, Marttinen, Bodó, Orban, Tranca – Fejes, Saari, Di Diomete, Sylvestre, Vincze P. – Imre P., Kozma Zs., Császár, Sándor-Székely, Szigeti – Bíró, Csiszer, Silló, Vezetőedző: Szilassy Zoltán

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Marva, Hrabal, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Boros, Mesikämmen, Sailio, Sointu, Betteridge – Seregély Kärmeniemi, Tóth A., Farkas, Tóth G. – Kucsma, Kozma, Bán, Galántai, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Sylvestre (39:45 EE, Haaranen, Bodó) illetve Betteridge (59:45, Kulmala), Marva (63:40, Nagy G.)

Kapura lövések: (10:7, 17:11, 6:16, 1:3) 34:37

Védések: (7:10, 11:16, 15:6, 2:1) 35:33 / 94.59% : 97.06%

Kiállítás percek: (0:2, 2:6, 2:2) 4:10

Emberelőny kihasználása: (6 / 1) 16.67% / (2 / 0) 0.00%

Emberelőnyben töltött idő: 6:30 / 2:05

Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (1 / 6) 83.33%

A négy győzelemig tartó párharc állása 2-0 az FTC-Telekom javára.

 

A döntő további menetrendje:

2023. március 24., péntek 19:30, Tüskecsarnok
FTC-Telekom–Gyergyói HK

2023. március 25., szombat 19:15, Tüskecsarnok
FTC-Telekom–Gyergyói HK

2023. március 27., hétfő, Gyergyószentmiklósi Műjégpálya (ha szükséges)
Gyergyói HK–FTC-Telekom

2023. március 29., szerda, Tüskecsarnok (ha szükséges)
FTC-Telekom–Gyergyói HK

2023. március 31. péntek, Gyergyószentmiklósi Műjégpálya (ha szükséges)
Gyergyói HK–FTC-Telekom

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin