2023. december 22.
Hosszabbításos siker az ünnep előtti hazai zárómeccsen
Férfi jégkorongozóink Vladimir Roth ráadásbéli találatával 3-2-re nyertek a Dunaújvárosi Acélbikák ellen.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a decemberi válogatott szünetet követően megkezdte a sportágban ilyenkor szokásos téli erőltetett menetet, a Ferencvárosnak viszont még a megszokottnál is több mérkőzést kell játszania, hiszen a Kontinentális Kupa-menetelés miatt több elhalasztott Erste Liga-találkozója is felhalmozódott a csapatnak. Az FTC-Telekom a karácsony előtti héten hat nap alatt nem kevesebb, mint négy tétmérkőzést kell, hogy lejátsszon, de lesz meccse a mieinknek december 28-án és 29-én is.

Az Újpest elleni keddi győztes kupacsata, majd a szerdai, DVTK Jegesmedvék elleni hosszabbításos vereség után ismét hazai jégen játszott a Fradi, az ellenfél péntek este pedig az a Dunaújvárosi Acélbikák volt, amelytől október végén a szezon első vereségét szenvedtük el, igaz, november végén a Tüskecsarnokban már 7-3-as ferencvárosi siker született ellenük. A kapunkból ezúttal hiányzott a liga legjobb mutatóival bíró Arany Gergely, így a vasak között Nagy Kristóf, a padon pedig Földes László kezdett. A mezőnyből hiányzott a szerdán egymeccses eltiltást összeszedett Boros Dániel, valamint Galajda Zsombor és a Tóth-testvérpár. Németh Attila ezúttal az első, míg a DVTK ellen pályafutása első felnőtt gólját szerző, juniorcsapatunkból feljátszó Kocsis Botond a harmadik sorban kapott lehetőséget.

Eseménydúsan kezdődött a mérkőzés, alig két perccel a korongbedobást követően a vendégek máris emberhátrányban találták magukat. Sikerült gyorsan felállnunk, majd egy kis igazgatás után Josef Hrabal bebombázta a kapuba a pakkot, emberelőnyös góllal vezettünk (1-0). Ezután két kiállítást is sikerült kivédekeznie a Fradinak, előbb Banga ült ki, majd Turbucz találta magát a büntetőpadon. A második ferencvárosi kiállítás letelte előtt Lorraine volt szabálytalan Nagy Kristóf kapuja mögött, így Turbucz büntetésének letelte után másfél percig ismét emberelőnyben támadhattunk, de nem sikerült újabb gólt szerezni. Végül a harmad utolsó percében még ráfújtak egy büntetést Marvára, így áthúzódó hátránnyal mentünk el szünetre.

A második játékrész elején sikerült kivédekeznünk a Marva kiállításából hátralévő időt, majd egy gyors szabálytalanság után ismét mi támadhattunk emberelőnyben. Voltak veszélyes próbálkozások, de betalálni ismét nem sikerült. A harmad feléhez érve nagyobb tempóra kapcsolt a dunaújvárosi csapat és egy rövid időre a Fradi beragadt a saját harmadába. Aztán Nagy Gergő kapott korongot, és Turbucz társaságában kettő az egyben ki tudott lépni, passz helyett pedig a lövést választotta, amiből megszületett a második ferencvárosi gól (2-0). Nem sokkal később Bangát ítélték szabálytalannak a kiállításokat ezen a napon nagy számban szóró játékvezetők, de emberelőnyben sem tudtak szépíteni a vendégek.

Ami viszont nem jött össze a második húsz percben a vendégeknek, az a szünet után igen. A harmadik játékrész első percében máris ismét emberhátrányban találta magát csapatunk, amit pedig már ki tudott használni a Dunaújváros, Szalma Zsolt kotorta be a kapuba a korongot (2-1). Majd újabb zöld-fehér játékost küldtek ki két percre a játékvezetők, újra Marva kapott kisbüntetést. Elhozták a bulit a vendégek, majd egy gyors lövéssel Szalma újabb gólt szerzett (2-2). Két emberelőnye is volt a Fradinak az újvárosi egyenlítés után, de hiába tudtunk felállni a speciális játékhoz gyorsan az ellenfél harmadában, sőt, Fodor Szabolcs is kikérte az időkérését, nem sikerült élni a lehetőségekkel. Sőt, húsz másodperccel a harmad vége előtt Kulmalát ítélték szabálytalannak, így a hosszabbítást a rendkívül kedvezőtlen négy a három elleni emberhátrányban kezdtük meg.

Nagy munkával, hősies küzdelemmel sikerült kivédekezni a négy a hármat a ráadás elején, sőt, Lorraine a mieink harmadában gáncsolta Kärmeniemit, így a Fradi is felállhatott négy a három ellen. A mieink pedig az ellenféltől eltérően élni is tudtak a lehetőséggel, hatékony, határozott emberelőnyös játék végén Roth Vladimir lőtte a hálóba első ferencvárosi Erste Liga-gólját, ami egyben győztes találatnak is bizonyult (3-2).

A hosszabbításban kiharcolt 3-2-es győzelmével az FTC-Telekom otthon tartott kettőt a lehetséges három pontból, így úgy várhatja a szombati, káposztásmegyeri csúcsrangadót a BJA HC ellen, hogy jelenleg négy ponttal előzi meg ellenfelét, eggyel kevesebb lejátszott mérkőzéssel.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0 - h.u.)
FTC-Telekom:
Nagy K. (Földes) – Roth, Hrabal, Németh, Brady, La Porte – Marva, Crespi, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Seregély, Kärmeniemi, Němec, Kestilä, Kocsis – Turcotte, Haranghy, Banga, Bán, Farkas. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Dunaújvárosi Acélbikák: Tóth B. (Kovács) – Svars, Maarnela, Szalma, Nemes, Dostalek – Blomberg, Sysak, Hadzinikolic, Koskinen, Sillanpaa – Varga, Léránt, Szabó, Lorraine, Michalevic – Marosi. Vezetőedző: Niko Eronen
Gólok: Hrabal (03:53, EE, Kestilä, Němec), Nagy G. (34:18, Hrabal, Roth), Roth (63:04, EE, Brady, Nagy G.) illetve Szalma (41:36 EE, Dostalek, Koskinen), Szalma (47:34 EE, Sillanpaa)
Kapura lövések: 51:35 (23:10, 12:15, 12:8, 4:2)
Védések: 33:49 (10:22, 15:11, 6:12, 2:4)
Kiállítás percek: 14:10 (6:4, 2:2, 6:4)

Cikkajánló

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin