2024. február 16.
Hosszabbításos vereség a rangadón
Bajnok hoksiaink hazai környezetben 2-1-re kikaptak a Gyergyó HK csapatától.

Magabiztosan kezdte az alapszakasz második fázisát kedden magyar bajnok csapatunk. A következő ellenfél pedig a tavaly Erste Liga-bajnok Gyergyói HK volt hazai pályán, amely 5-2-es győzelemmel kezdett a válogatottszünet után Debrecenben.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak továbbra is nélkülöznie kellett sérülés miatt Lauri Kärmeniemit és Boros Dánielt, valamint a pénteki meccset betegség miatt kénytelen volt kihagyni Bán Károly és Németh Attila is. Visszatért azonban csapatkapitányunk, Nagy Gergő, valamint hosszabb kihagyás után Tóth Adrián is a keretben volt. A kapuban Arany Gergely kezdett.

Intenzíven kezdődött a találkozó, alig fél perccel a korongbedobást követően máris előnybe kerültünk, amit Crespi egy kapu mögül visszakanyarodó próbálkozással nyitott, majd a már szokásosnak mondható háromszöget követen Němec bombázta közelről a kapura a pakkot, de Rinne mamuttal hárította. Nem sokkal később azonban fordult a kocka és Galajda találta magát a büntetőpadon, de a gyergyói előny is kihasználatlanul maradt. Kestilänak és Seregélynek is voltak veszélyes próbálkozásai, de Aranynak is akadt dolga a Fradi kapujában. Majd egy védekezés során Němecet ítélték szabálytalannak, így ismét hátrányba kerültünk, de továbbra sem született gól. A harmad végéhez közeledve Nemec akadt össze Imre Patrikkal, de a játékvezetők nem engedték elfajulni a dolgokat. Az utolsó percen belül még Brady tudott egy az egyben kapura lőni, valamint Crespi is közel járt, de 0-0-lal mentek a felek a szünetre.

Már a folytatás elején igyekeztek nagy nyomást helyezni a vendégek a harmadunkra, Aranynak több nagyobb lövést is fognia kellett. A harmad elején a vendégektől Mesikämmen távozott az öltözőbe sérülés miatt, majd ezután ismét hátrányba kerültünk, Roth kapott két percet gáncsolásért és bár nem kímélte a Ferencváros kapuját a Gyergyó, gólt továbbra sem tudtak szerezni. A kiegészülés után viszont kissé beragadt a harmadába együttesünk, de a fiúk állták a sarat. A találkozó felénél Bodót küldték ki pihenni két percre, ami alatt fel tudtunk állni az előnyös játékhoz, de nem sikerült élni a lehetőséggel. Sándor-Székely szabálytalanságának köszönhetően újból öt a négyben támadhattunk, de kétszer is sikerült kiugrania a vendégeknek, a gól pedig továbbra is váratott magára.


Haranghy kiállításával kezdtük a harmadik harmadot, némi korongjáratást követően pedig Bodó Christopher tudott bepiszkálni egy kipattanót. A gólt a játékvezetők egyéni döntés alapján megvideózták, amit követően a találatot szabályosnak ítélték (0-1). Az emberelőnyös gólra pedig emberelőnyös gól volt a válasz. Kozma kiállítás alatt Aku Kestilä kapott remek korongot a jobb oldalon, amit a kapuba bombázott (1-1). Az egyenlítés után némiképp felgyorsult csapatunk és sorra támadta a vendégek kapuját, az újabb gólszerzéshez a legközelebb Marva járt egy vasat eltaláló bombával. Majd Sylvestre kapott korongot a támadó harmadban, amivel kapura tört, de Arany fogta a lövést. Voltak még próbálkozások a harmadik 20 percben, de nem jutottak dűlőre a felek, így hosszabbításban folytatták. Alig két perccel a hosszabbítás lejárta előtt Rothot ítélték szabálytalannak, a kiállítást követően egyből időt is kértek a vendégek, aminek meg is lett az eredménye. Matias Haaranen kapott a bal bedobókörnél korongot, amit gond nélkül tudott belőni a Arany kapujába, lezárva ezzel a találkozót (1-2).

Hiába a vereség, egy pontot így is sikerült itthon tartanunk, szombaton pedig jön is az újabb kihívás, hiszen a Csíkszeredát fogadjuk a Tüskecsarnokban.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 2. fázis
FTC-Telekom – Gyergyói HK 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1) Hosszabbítás után

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Marva, Roth, Galajda, Brady, Kulmala – Seregély, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Hrabal, Haranghy, Turbucz, Nagy G., Tóth A. – Banga, Turcotte, Farkas, Tóth G., Vezteőedző: Fodor Szabolcs

Gyergyói HK: Rinne (Mag) – Haaranen, Kozma, Vincze, Császár, Bodó – Dalhuisen, Raymond, Orban, Sylvestre, Sárpátki – Mesikämmen, Imre, Sándor-Székely, Tranca, Szigeti – Tamminen, Csiszer, Vezetőedző: Szilassy Zoltán

Gólok: Kestilä (46:36 EE, Roth, Brady) illetve Bodó ( 43:30 EE, Haaranen), Haaranen (64:04 EE, Bodó, Sylvestre)

Kapura lövések: (8:8, 18:6, 12:15, 0:2) 38:31
Védések: (8:8, 6:18, 14:11, 2:0) 30:37
Kiállítás percek: (4:2, 2:4, 2:4) 8:10

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin