2021. szeptember 9.
Hudák: „Az a cél, hogy mindenhol döntőt játsszunk”
Hoki szakosztályunk szakmai igazgatója az Erste Liga szezonnyitó sajtótájékoztatóján vázolta az idei célokat.

Csütörtökön megtartották a férfi jégkorong Erste Liga szokásos idénynyitó sajtótájékoztatóját. Az eseményen a liga elnökének és alelnökének felszólalása után a csapatok online konferencia formájában bejelentkező elöljárói is vázolták a szezon terveit, célkitűzéseit. A magyar bajnoki címvédő FTC-Telekom képviseletében Hudák Gábor szakmai igazgató csatlakozott a sajtótájékoztatóhoz.

Szőke Álmos ligaelnök (a képen balra) szerint sikerült előrelépni és fejlődni az előző szezonban is. A meccsek kétharmada szoros küzdelemben dőlt el, a rájátszás is kiélezett csatákat hozott. Reméli, hogy idén végig lehetnek nézők a mérkőzéseken, és hasonló izgalmakat láthatnak. A DVTK Jegesmedvék visszatérését, az új győri klubot és az FTC-Telekom első nézők előtti teljes szezonját a Tüskecsarnokban mind fontos fejleménynek nevezte.

A lebonyolításról elmondta, nem lesz középszakasz, az első hat helyezett a rájátszásba jut, a 7-10.-ek pedig playoff-kvalifikációs párharcot játszanak három nyert meccsig.

Szabados Richárd, a liga alelnöke, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője (a képen jobbra) szerint pikáns és izgalmas bajnokság elé nézünk. Örömtelinek nevezte, hogy a nézők visszatérhetnek a csarnokokba, és azt is, hogy új együttesek is indulnak.

"A legfontosabb cél, hogy népszerűbb legyen a magyar jégkorong, ezt a nézők számán lehet lemérni. Újdonság, hogy minden klub első hazai meccse ingyenesen lesz megtekinthető. Továbbá olyan városokat is bekapcsolunk a vérkeringésbe, ahol nincs felnőttcsapat, Zalaegerszegen és Ajkán is lesz találkozó, ezek mellé roadshow-t, más programokat szervezünk" – jelentette be, hozzátéve, a klubok több eszközre is pályázhatnak, hogy jobban kiszolgálják a szurkolóikat. Az új szezonban szurkolói mentorprogram is indul, az ebben kiválasztottak csatornaként működnek a csapat és a nézők között, a cél az, hogy minél több embert kicsábítsanak a meccsekre.

Minden jó, ha a vége jó – mondta az alelnök a Brassó indulása körüli helyzetről. A csapat emeli a liga színvonalát, és azzal hárult el az akadály a nevezése elől, hogy már nem támasztott olyan feltételeket, mint korábban.

Szabados Richárd megerősítette: az Erste Bank továbbra is a liga mögött áll.

Hudák Gábor szakmai igazgató a tizenegy csapat képviselője közül ötödikként szólalt fel. Elmondta, az előző idényt kudarcként élte meg a szakosztály, hiszen kétszeres címvédőként az Erste Liga döntőjéről, és címvédőként a Magyar Kupa fináléjáról is lemaradt a Ferencváros. Elmondása szerint ezen mindenképpen változtatni szeretnénk idén, és az a cél, hogy újra döntőt játsszon az FTC-Telekom minden hazai fronton, ahol csak elindul. Még akkor is, ha ez rendkívül nehéz feladat lesz, hiszen a riválisok is komolyan erősítettek.

A hazai jégkorongos klubidény szeptember 11-én, szombaton az Andersen Szuperkupával kezdődik, a magyar bajnok FTC-Telekom és a kupagyőztes DEAC a Tüskecsarnokban csapnak össze 17.15-től a szezon első trófeájáért. A találkozóra még kaphatóak jegyek az Eventim hálózatában online elővételben, IDE KATTINTVA.

Az Erste Liga 2021/22-es idénye szeptember 17-én rajtol öt mérkőzéssel, a Ferencváros először szeptember 19-én vasárnap lép jégre, amikor a Győri ETO HC-t fogadjuk a Tüskecsarnokban. Minden csapat első szezonbeli hazai meccse, így ez a találkozó is ingyenesen lesz megtekinthető a helyszínen!

(Fotó: MJSZ)

Cikkajánló

Csalóka ellenfél érkezik a szezonnyitóra

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk vasárnap megkezdi szereplését az Erste Liga 2021/22-es idényében.

Ingyenes a szezonnyitó, fotózkodj a Szuperkupával!

Ingyenes belépéssel és különleges lehetőséggel várjuk a szurkolókat az Erste Liga vasárnapi szezonnyitójára!

Csapatfotózás után Szuperkupa-győzelem – VIDEÓ!

A Fradi TV stábja testközelből követte végig az idény első ferencvárosi trófeájának megszerzését – VIDEÓ!

Jégkorong: Indul a jegy- és bérletértékesítés

Vasárnaptól kaphatóak a szezonbérletek, a bajnoki belépők az Eventim hálózatában lesznek elérhetőek.

Szuperkupa-győztes aranyszavak – VIDEÓ!

Fodor Szabolcs vezetőedző és Arany Gergely értékeltek a szezon első trófeájának megszerzése után – VIDEÓ!

Kulmala-tripla, remek hangulat, megvan a Szuperkupa!

Férfi jégkorongcsapatunk 6-2-re győzte le a DEAC-ot a Szuperkupa döntőjében, megvan az idény első trófeája!

Gólzáporos győzelem a Szuperkupa főpróbáján

Férfi hokisaink 6-1-re győzték le a DVTK Jegesmedvéket az előszezon utolsó felkészülési mérkőzésén.

Szurkolói akciók a DVTK elleni hazai edzőmeccsre!

Kedvezményes belépési lehetőségekkel várjuk vissza szurkolóinkat a Tüskecsarnokba az első idei hazai meccsre!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most