2019. március 16.
Idegenben sem szabad lassítani
Folytatódik az Erste Liga elődöntős párharc, csapatunk ezúttal Debrecenben lép jégre.

Félidejénél jár az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának menetelése az Erste Liga 2018/19-es idényének rájátszásában. Igaz ez mind az éppen zajló elődöntős párharcra, mind az egész playoffra: a Fradi ugyanis első két meccsét hazai jégen magabiztosan megnyerte a DEAC elleni, négy sikerig tartó szériában a legjobb négy között, tehát a munka felét elvégezte, de ha hozzávesszük, hogy négyből négyet nyerve, söpréssel jutott tovább előtte a negyeddöntőben a Vienna Capitals II ellen, akkor egyből azt is elmondhatjuk, hogy a bajnokság megnyeréséhez szükséges 12 győzelemből hatot már behúzott Fodor Szabolcs együttese.

Ahogy azt mondani szokás, a java azonban még csak most következik! Pláne, hogy amint arról trénerünk is minden egyes nyilatkozatában megemlékezik, szép és biztató, ahol járunk, de valójában még nem nyertünk semmit. Akkor sem, ha közelebb járunk hozzá, mint az elmúlt 19 évben bármikor.

Erre azonban nem szabad gondolni, főleg azért, mert egészen biztosan más mérkőzéseket látunk majd, mint a párharc első két, pesterzsébeti találkozóján. Az már az alap- és középszakaszban is látszott, hogy Debrecenben a DEAC egészen más játékra képes, mint idegenben, több figyelemreméltó győzelmet is arattak hazai jégen, sőt, hat egymás elleni mérkőzésünkből mindkét győzelmüket otthon szerezték. Emellett Pesterzsébetre egyetlen napnyi szünettel érkeztek egy Gyergyó elleni, a végletekig kiélezett, hétmeccses párharcból, tehát gyakorlatilag egymás utáni napokon "nyolcadik és kilencedik" mérkőzéseket kellett vívniuk, most viszont volt három napjuk a regenerálódásra, és a sorok rendezésére. Ami az előnyünkre szolgálhat, hogy kérdés, támadásban mennyire tudnak hatékonyak lenni, ugyanis a pontkirály Hugo Turcotte kiesését eddig nem tudták a társak érdemben feledtetni, míg a pálya másik felén megmutattuk, Hetényi Zoltán reteszét is fel lehet törni, ha kellő intenzitással sorozzuk meg a klasszis hálóőr kapuját.

Ami a mieinket illeti, egyre inkább körvonalazódik a csapaton, hogy a Ferencváros élni akar a kínálkozó, bátran állíthatjuk továbbra is, hogy történelmi eséllyel, és igazi playoff-üzemmódba kapcsolt. A DEAC elleni első mérkőzés első 20-30 percében olyan tempót láthatott az ettől alaposan lázba jövő pesterzsébeti közönség, amilyet talán az egész szezonban nem, és a helyzetek kihasználásának hatékonysága is azt mutatja, tudtunk szintet lépni - ki gondolta volna a széria előtt, hogy a Hetényi vezette debreceni védelem (igaz, az első meccsen 0-4-nél lecserélték a válogatott kapust) két meccsen 12 gólt kap. Amikor pedig nem sebességgel vertük meg a sárga-feketéket, olyankor látszott, hogy a jégen történő események minden pillanatát tudatosan kontroll alatt tartjuk - lényegében nem volt a két mérkőzésnek olyan releváns, döntő pillanata, amikor ne a Fradi kezében lett volna az irányítás. Ezt a tempót és kontrollt kell átmenteni idegenbe, a vendégcsapatok szemszögéből egyáltalán nem könnyű terepnek számító Debreceni Jégcsarnokba is, és akkor nem lehet gond.

Hogy sikerül-e, kiderül ma 18.30-tól. A találkozóra a belépők elfogytak, a vendégszektor is tele lesz tehát!

Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő 3. mérkőzés
DEAC - FTC-Telekom
2019. március 16., szombat 18.30, Debreceni Jégcsarnok
A találkozóra a belépők elfogytak!

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin