2020. december 10.
Idén először találkozunk a Vasassal
Címvédő férfi hokisaink a Vasas Jégcentrumban üldözik tovább az Erste Liga tabellájának első helyét.

Jó előjelekkel várhatja magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk soron következő mérkőzését a liga 2020/21-es idényének alapszakaszában. Fodor Szabolcs együttese a koronavírus-járvány a csapatot érintő második hullámából visszatérve hatmeccses győzelmi szériát épített, amely a brassói hosszabbításos vereséggel zárult le, majd egy magabiztos dunaújvárosi siker után következett egy hazai botlás a DEAC ellen, kedden Újpesten azonban a Ferencváros új szintre emelte az idei szezonban bemutatott játékát. Az idény határozottan legjobb, legösszeszedettebb hokijával, hatvan percen át koncentrált játékkal szenzációs, 6-2-es győzelmet arattunk az ősi rivális Újpest otthonában, és ismét mindössze négy pont választja el a mieinket az alapszakasz tabellájának első helyétől.

Ráadásul annak a Vasasnak az otthonában vendégeskedünk csütörtök este, amely mindössze a kilencedik, vagyis az utolsó előtti, nem rájátszást érő helyen áll a tabellán (amint azt többször hangsúlyoztuk, idén a járványhelyzet miatt kaotikussá váló menetrendből eltörölték a középszakaszt, így a rájátszásba jutó csapatok kiléte és a kiemelések az első 36 meccs eredményei alapján dőlnek el, ezért is fontos a minél jobb helyezés az alapszakasz végére). Annak a Vasasnak az otthonába utazunk, ahol a tavalyi alapszakaszban két 6-1-es győzelmet arattunk, ezt pedig megfejeltük egy 5-0-s és egy 5-1-es hazai sikerrel. Fontos azonban kiemelni, hogy ez a Vasas már nem az a Vasas, amelyiket akár tavaly is láthattunk a jégen. A saját utánpótlására építő szakosztály idén a harmadik szezonját kezdte meg a felnőtt mezőnyben az Erste Ligában, és szépen lassan beérni látszik az a szisztematikus munka, amivel a Ladányi Balázs vezetőedző által irányított stáb megpróbálja a teljesen rutintalan, fiatal játékosokat beépíteni a felnőtt jégkorong világába. Idén a piros-kékek már egészen markáns játékot mutatnak a jégen, ez pedig nem csak a játék képében, de az eredményeikben is megmutatkozik. Míg a Vasas az előző idény alapszakaszában összesen 18 pontig jutott, és mindössze négy rendes játékidős és két ráadásos győzelmet tudtak felmutatni, úgy idén már tíz meccs után három hárompontos győzelemnél és tíz pontnál járnak. Összehasonlításképp: az alsóházi riválisok közül a Titánoknak egy, a DAB-nak nulla rendes játékidős győzelme van idén. Nem is akárkiket kapott el ráadásul a Vasas: legyőzték otthon a Gyergyót, november 22-én szenzációs, 5-1-es sikert könyvelhettek el Debrecenben, majd legutóbb a szakosztály legújabb kori felnőtt történetének legnagyobb arányú győzelmét ünnepelhették, 6-1-re diadalmaskodtak a DAB ellen.

Oda kell figyelni a Vasas légiósaira is: szezon közben, november végén csatlakozott a piros-kékek keretéhez a 26 éves Makszim Vesutkin, aki az elmúlt két idényben Gyergyóban és Csíkban is hozta a pont per meccs átlagot, és közben a szlovák Extraligában is volt mérkőzése. Ő hat meccsen 12 pontnál tart, így mindenképpen meg kell oldani a megfelelő őrzését. A lett Kalvis Ozols neve is ismerős lehet a honi hokidrukkereknek, a hátvéd korábban szerepelt Csíkszeredában és Dunaújvárosban is, és a lett válogatottban is bemutatkozhatott már. Hozzájuk csatlakozott december elején a szlovák Dusan Kmec, az ő érkezésük és játékuk pedig hatalmas lendületet adhat a Vasas fiataljainak is, ez meg is mutatkozik az ő statisztikai mutatóikban is, Schmál Kristóf, Bödök Bence vagy Szalma Zsolt is közel járnak a pont per meccs mutatóhoz.

Bár egyáltalán nem lehet tehát leírni az idei Opten Vasas HC-t, a mérkőzés favoritja azért a Ferencváros, és szükség is lesz a három pontra, ha reális célként akarjuk megtartani az alapszakasz megnyerését. Ráadásul egy ilyen feltörekvő, fiatal, kellemetlen, bravúrokra képes ellenfél magabiztos legyőzése azt is jelentheti, végleg sikerült rátalálnia a helyes útra az idén bár egyre jobban szereplő, de az elmúlt két évben látott magabiztos dominanciáját még kereső Ferencvárosnak.

Az Opten Vasas HC – FTC-Telekom Erste Liga alapszakasz mérkőzés 18.40-kor kezdődik a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban, a találkozó a járványügyi helyzetnek megfelelően zárt kapuk mögött zajlik majd. A mérkőzés az Erste Liga TV-n IDE KATTINTVA élőben követhető.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Opten Vasas HC – FTC-Telekom
2020. december 10., csütörtök 18.40
Vasas Jégcentrum, zárt kapuk mögött
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga TV, ITT

Cikkajánló

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin