2022. július 14.
Ismét három bajnokunk hosszabbított szerződést
Bán Károly, Galántai Richárd és Komáromy Botond is a Ferencváros játékosa marad.

Nem lassítunk: a keret legrégebbi tagja, Farkas Lőrinc Simon szerződéshosszabbításának keddi bejelentése után újabb jó hírről számolhatunk be magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk háza tájáról. Ezúttal három fiatalról adhatunk hírt, akik közül ketten két éve erősítik a Ferencvárost, egyikük pedig eddig egy szezont húzott le zöld-fehérben, de mindhárman lépésről lépésre egyre fontosabb szerepet harcolnak ki maguknak a csapaton belül. Ez a közös építkezés és fejlődés pedig tovább folytatódik, ugyanis

Bán Károly, Galántai Richárd és Komáromy Botond is meghosszabbították szerződésüket az FTC-Telekommal.

Bán Károly 1998. július 21-én született Budapesten. A Pesterzsébeti Farkasok utánpótláscsapatában kezdett jégkorongozni, innen lett U16-os és U18-as válogatott kerettag is. 2016-ban került a KMH kötelékébe, ahol az utánpótlás együttesek mellett már első évében bemutatkozott az akkor még a szlovák harmadik vonalban vitézkedő felnőtt csapatban is. A Hokiklub Budapest színeiben lett Erste Ligás játékos is, itt figyelt fel rá az FTC-Telekom vezetőedzője, Fodor Szabolcs. Sikeres próbajátékot követően 2020 nyarán lett a Ferencváros játékosa. Azóta a csapattal két magyar bajnoki címet és egy Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett.

Galántai Richárd 2000. február 5-én született, 2014-ben kezdett szintén a Pesterzsébeti Farkasok színeiben, majd 2016-tól a MAC játékosa volt. Az U18-as és az U20-as együttesben szerepelt, így játszott az edzői pályafutását a kék-fehérek juniorcsapatánál kezdő Fodor Szabolcs keze alatt is. 13 alkalommal lépett jégre az U18-as válogatottban. 2020 nyarán érkezett a Fradihoz próbajátékosként, és végül szerződést kapott a teljes szezonra. A felnőtt csapatban 15, az U21-es együttesben 8 mérkőzést játszott, utóbbiban 6 gólig és 5 gólpasszig jutott. A legutóbbi szezonban 38 meccsen erősítette felnőtt csapatunkat az alapszakaszban, míg a rájátszásban négyszer lépett jégre.

Csapatunk legfiatalabb mezőnyjátékosa, Komáromy Botond 2001. július 10-én született Móron. Székesfehérváron kezdett jégkorongozni, az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U18-as csapatával szerepelt az EBJL-ben és a magyar U18-as bajnokságban, majd a 2018/19-es és a 2019/20-as szezont az osztrák Okanagan HC-nél töltötte. A 2020/21-es idényben a svéd juniorligában szereplő Wings HC-nél játszott, majd hazatért Székesfehérvárra. U17-es, U18-as és U20-as válogatott játékos is volt, az U18-asokkal világbajnokságon is szerepelt. 2021 nyarán érkezett a Ferencvároshoz próbajátékosként, majd teljes szerződést kapott. A legutóbbi szezonban felnőtt csapatunk mellett a Fradi U21-es csapatában is helyet kapott.

Bán Károllyal, Galántai Richárddal és Komáromy Botonddal már 19 játékos neve ismert a 2022/23-as szezonra készülő keretből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2022/23-es szezon előtt:

Érkezett: Ollie Betteridge (brit, Nottingham Panthers), Aku Kestilä (finn, Les Jokers de Cergy-Pontoise), Julius Marva (finn, STS Sanok), Brayden Low (kanadai, Reading Royals), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda)
Távozott: Pavuk Attila (visszavonult), Hegyi Ádám (visszavonult), Somogyi Balázs (DAB), Roczanov Dezső (?), Kóger Dániel (?), Hajós Roland (visszavonult)
Maradt: Kulmala Rasmus (érvényes szerződéssel), Arany Gergely (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Nagy Kristóf (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Földes László (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Tóth Adrián (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Tóth Gergő (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Boros Dániel (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Sarcia Antonino (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Seregély Máté (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Farkas Lőrinc Simon (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Bán Károly (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Galántai Richárd (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Komáromy Botond (szerződéshosszabbítás 2023-ig)

Cikkajánló

„Szuper érzés, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek!”

Első nyári igazolásunk, az angol Ollie Betteridge a legjobbját szeretné nyújtani a szezon során – INTERJÚ!

Épül a csapat, harcos meccsen vereséggel kezdtünk

A Ferencváros jégkorongcsapata 5-0-s vereséget szenvedett az érsekújvári Nové Zámky otthonában.

Információk az érsekújvári felkészülési mérkőzésről

Magyar bajnok férfi hokisaink pénteken Érsekújváron kezdik meg az előszezont, íme a tudnivalók!

Rangadókkal indul bajnok hokisainknak az Erste Liga

A Magyar Jégkorong Szövetség közzétette az Erste Liga 2022/23-as idényének sorsolását.

„Remélem, segíthetek megnyerni a ligát!”

Bajnok férfi hokisaink új svéd és orosz igazolása is bemutatkozott a Fradi TV szezon eleji riportjában – VIDEÓ

Orosz és svéd védővel erősítettek bajnok hokisaink

A Ferencvárosban folytatja pályafutását a 28 éves, ex-KHL-es Vszevolod Szorokin és a 24 éves August Nilsson.

„Teljesen új, de befogadó és segítőkész a közeg!”

Férfi hokisaink legfiatalabb igazolása, Kucsma Richárd szeretné bebizonyítani, hogy számíthatnak rá – INTERJÚ!

Íme, az előszezon frissített programja

Teljessé vált magyar bajnok férfi hokisaink felkészülési programja, több mérkőzés időpontja is kiderült.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin