2023. január 12.
Izgalmas hajrá végén szoros vereség a szeredai rangadón
Férfi jégkorongcsapatunk 4-2-es vereséget szenvedett a nagy rivális SC Csíkszereda otthonában.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk zsinórban két győzelem után utazott el a 2022/23-as Erste Liga-szezon alapszakaszának második, egyben utolsó erdélyi túrájára. A túra első mérkőzésén az FTC-Telekom csütörtök este a Csíkszeredai Sportklubbal csapott össze a Vákár Lajos Műjégpályán. Nem csak a presztízs miatt volt nagy jelentősége a találkozónak, hiszen az elmúlt négy szezon két kiemelkedő csapatáról van szó, amelyek a liga 14 éves történetének öt bajnoki címét birtokolják, és amelyek között a mögöttünk hagyott idényekben komoly rivalizálás alakult ki, hanem a tabella szempontjából is, hiszen a játéknap előtt a két együttes egyaránt 43-43 ponttal állt a tabella 6. és 7. helyén – a hetedik helyen záró csapat pedig már nem jut közvetlenül a rájátszásba…

A hosszabb ideje sérült Arany Gergely a kispadra már visszatérhetett, de Nagy Kristóf kezdett a Fradi kapujában a rangadón, a mezőnyjátékosok közül pedig az egész szezonra kiesett Sarciá Antonino mellett ezúttal Josef Hrabal, Jari Sailio és Matias Sointu sem voltak bevethetőek, míg a magyar válogatottal az Universiadén szereplő Galántai Richárd is hiányzott, így 19 fős meccskeretet állított harcba Fodor Szabolcs vezetőedző, amelynek tagja volt a frissen igazolt, így ferencvárosi színekben ma bemutatkozó Turbucz Martin is.

Kiegyenlített játékot hozott az első harmad első fele, mindkét oldalon fegyelmezetten zártak vissza a csapatok, így nem alakult ki igazán nagy helyzet. A 4. percben Boros szabálytalansága után emberhátrányba kerültek a mieink, de a hátrányos védekező egységünk remekül tette a dolgát. Öt az öt ellen is növelte a nyomást a harmadunkon a Csíkszereda, ennek pedig meglett az eredménye: Részegh Tamás kapott korongot a kapunk előterében, majd lövése után a kipattanó a korcsolyájáról csúszott be Nagy Kristóf alatt a hálóba. A játékvezetők elsőre azt jelezték, a gól érvénytelen, majd rendkívül hosszasan vizsgálták videón az esetet, és végül megadták a találatot. (1-0) A bekapott gól nem törte meg a mieinket, egyre többször jutott el a Fradi a hazaiak kapujáig, ám Adorján rendre védeni tudott. A 17. percben Salló Alpár kiállítása után emberelőnyben támadhattunk, de nem sikerült élni a lehetőséggel.

Egygólos hazai vezetéssel tértek vissza a felek a szünetről, amit két percen belül megduplázott a Sportklub: egy lövés után a Nagy Kristófról kipattanó korongot Radek Vesely közvetlen közelről emelt a hálóba. (2-0) A második gól valamelyest megfogta a mieinket, azonban sikerült úrrá lenni ezen, és játékban szépen lassan átvettük a kezdeményezést. Jóval több lövést juttattunk kapura ellenfelünknél, azonban Adorján eszén továbbra sem sikerült túljárni. Salló szabálytalansága után emberelőnyben támadhattunk, ami kihasználatlan maradt.

Betteridge az első harmad hajrájában elkövetett szabálytalansága után áthúzódó emberelőnnyel kezdte a második játékrészt a Sportklub, ezzel azonban nem sikerült élnie ellenfelünknek. Nem sokkal később Borost is kiszórták, ezt viszont nemhogy nem használta ki a hazai együttes, de a Ferencváros lőtt emberhátrányos gólt, a remekül kilépő Kulmala Rasmus révén! (2-1) Zsinórban a harmadik mérkőzésükön tudtak a mieink emberhátrányban betalálni, ezzel pedig vissza is jöttek a mérkőzésbe. Sajnos nem sokáig, ugyanis alig több mint egy perccel később jött a válasz, Péter Balázs volt eredményes. (3-1) Tóth Gergő szabálytalansága után kivédekeztünk egy emberhátrányt, majd az 56. percben kettős kiállítás következett, Seregélyt magas bot miatt, az ezt megtorolni igyekvő Sofront pedig durva játékért ültették le. Fodor Szabolcs időt kért, majd még két játékos csatlakozott a büntetőpadon levőkhöz, Mesikämmen bottal akasztásért, a látványosat eső Szkacskov pedig színészkedés miatt. Négy a négy ellen sikerült egy gólra zárkózni, ezzel izgalmassá tenni a hajrát, Tóth Adrián vette be a hazai kaput. (3-2) Nem volt szerencsénk, csak az utolsó percre sikerült Nagy Kristófot lehozni a jégről és beküldeni egy extra támadót a kapus helyett, ám végül a hazaiak korongot szereztek, és Cody Milan üres kapura lezárta a mérkőzést. (4-2)

Bár vereséget szenvedtünk, így ellenfelünk lépéselőnybe került az első hat helyért, ezzel a közvetlen rájátszásért vívott harcban, a mutatott játék biztató a folytatásra nézve. Arra a folytatásra, amire nem is kell sokat várni, hiszen rögtön másnap, vagyis pénteken jégre is lép a Ferencváros, méghozzá a listavezető Gyergyói HK otthonában.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
SC Csíkszereda – FTC-Telekom 4-2 (1-0, 1-0, 2-2)
SC Csíkszereda:
Adorján (Simo) – Kubat, Schaus, Krikunov, Szkacskov, Sofron – Mikkola, Szeleznyev, Becze, Milan, Rokaly Sz. – Farkas T., Salló, Részegh T., Stach, Vesely – Péter B. Vezetőedző: Tom Coolen.
FTC-Telekom:
Nagy K. (Arany) – Marva, Seregély, Betteridge, Kestilä, Kreisz – Kucsma, Mesikämmen, Kulmala, Nagy G., Tóth A. – Boros, Kärmeniemi, Bán, Tóth G., Turbucz – Farkas S., Kozma. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok:
Részegh T. (06:41), Vesely (21:31, Stach), Péter B. (46:54, Részegh T.), Milan (59:34, üres kapu, Részegh T., Mikkola), illetve Kulmala (45:13, EH, Kestilä, Mesikämmen), Tóth A. (56:46, Kestilä, Kärmeniemi)
Kapura lövések: 
(10:10, 7:15, 17:12) 34:37
Védések: 
(10:9, 15:6, 10:15) 35:30 / 94.59% : 88.24%
Kiállítás percek: 
(2:2, 2:2, 4:8) 8:12
Emberelőny kihasználás: 
(4 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 
8:00 / 4:00
Emberhátrányos védekezés: 
(0 / 2) 100.00% / (0 / 4) 100.00%

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin