archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. június 29.
Újabb finn hátvéd
Jégkorongcsapatunk egyéves szerződést írt alá a DVTK Jegesmedvéktől érkező 188 centiméter magas, 99 kilogrammos finn védővel, Anssi Rantanennel.

Tovább erősödött a Ferencváros jégkorongcsapatának a 2018/19-es Erste Liga szezonra készülő kerete. Szakosztályunk mindenben megállapodott a DVTK Jegesmedvéktől érkező Anssi Rantanennel, így a 35 éves, 188 centiméter magas, 99 kilogrammos finn védő a következő egy évben a Fradit erősíti.

Anssi Rantanen 1982. augusztus 3-án született a finnországi Punkalaidunban. A FoPS U20-as csapatában kezdte pályafutását, majd 2002-ben, alig húszévesen már felnőtt meccsen játszott a finn második vonal, a Mestis egyik csapatánál, az FPS-nél. Itt öt idényt húzott le, ezalatt csapatkapitány lett. 2007-ben a Hokki csapatához igazolt, amellyel első idényében a Mestis második helyén végzett. A 2008/09-es szezon közben igazolt a finn élvonalba, a Lukkóhoz, amellyel az idény végén kiharcolták a bennmaradást, 2011-ben pedig bronzérmet szereztek a finn élvonalban. 2012-ig volt a Lukko játékosa, majd kölcsönben megjárt néhány másodosztályú együttest, végül a TPS csapatával szerepelt az élvonalban. Egy idénnyel később visszatért a Hokkihoz, majd összesen 158 finn élvonalbeli alapszakaszmeccs és 322 másodosztályú találkozó után még a szezon közben légiósnak állt. A váltás nagyon jól sikerült, 2014 tavaszán a SonderjyskE csapatával dán bajnokságot nyert. Később Kazahsztánban, és az orosz második vonalban, a VHL-ben játszott, majd a szlovák Extraligás Túrócszentmárton és a lengyel élvonalbeli Orlik Opole érintésével érkezett az Erste Ligába. 2017/18-ban a DVTK Jegesmedvék színeiben 37 alapszakaszmeccsen 25 pontig, és +24-es plusz-mínusz mutatóig jutott, bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-győztes lett, játszott a Visegrád Kupában és a Kontinentális Kupában is.

Anssi Rantanen csapatunk tizenharmadik nyári igazolása, és az ötödik légiós.

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Arany Gergely (kapus, MAC Budapest), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Dósa Krisztián (védő, Újpesti TE), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Lauri Kärmeniemi (védő, Amiens), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék), Anssi Rantanen (védő, DVTK Jegesmedvék), Sarcia Antonino (védő, MAC Budapest U20), Brett Switzer (támadó, Nice), Tóth Adrián (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergő (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Richárd (támadó, MAC Budapest)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Németh Attila (DEAC), Jereme Tendler (ASC Corona Brassó)
Maradt: Hardi Richárd, Jászai Dávid, Kovács Viktor László, Pleszkán József, Rafaj Attila, Roczanov Dezső, Tóth Renátó
(Fotó: minap.hu)


Cikkajánló

Megvan az első két meccs időpontja

Augusztus 16-án Miskolcon és augusztus 23-án Nyitrán is 18.00-kor lépnek jégre férfi hokisaink.

Váratlan döntés: visszavonul a kiváló kanadai védő

Marcus Perrier mégsem lesz még egy évig férfi jégkorongcsapatunk védelmének oszlopa, befejezi pályafutását.

Új otthonra leltek a plüssmacik - jótékony hokisok

Férfi hokisaink személyesen adták át a januárban összegyűjtött plüssmacikat új gazdáiknak - VIDEÓ!

Erőnléti edzőnk ausztriai tapasztalatai

Férfi hokisaink erőnléti edzője több fronton is helytáll, egy olimpiai bajnokkal is eredményesen dolgozik.

A Hokiszakács: bajnokunk a konyhában is otthon van

Kíváncsi rá, hogyan készít saját kezűleg fitt ételt edzés mellé egy bajnok hokis? Megmutatjuk!

Így készülnek nyáron bajnok hokisaink!

Erste Liga-címvédő férfi hokisaink számára májusban elkezdődtek a szárazedzések - VIDEÓ!

Rutinos védő és támadó is szerződést hosszabbított

Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunk két tapasztalt tagja is úgy döntött, a Ferencvárosnál marad!

Fodor Szabolcs: „Teher nélkül kell majd kiutaznunk!”

Fodor Szabolcs vezetőedző és Pap Gábor csapatmenedzser beszélt a Kontinentális Kupa sorsolásáról.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most