2019. szeptember 29.
Javítási lehetőség, jönnek az Acélbikák
Férfi jégkorongosaink számára máris itt az esély a javításra, az Acélbikákat fogadjuk a Pesterzsébeten.

Alighogy elkezdődött a 2019/20-as szezon, a Ferencváros gyorsan a kellős közepében találta magát. A szeptember 13-i, Gyergyó elleni győztes rajt után az Újpest, a Vasas, a Fehérvári Titánok, a Brassó és a Hokiklub sem jelentett akadályt Fodor Szabolcs gárdájának. Majd hazai pályán fogadtuk a tavalyi döntőből jól ismert Csíkszeredát, akik rangadóhoz méltó színvonalú mérkőzésen, 4-2-es hátrányból felállva, végül hosszabbításban győztek le minket.

A javítási lehetőséget máris megadta nekünk a kiírás, hiszen a hét utolsó napján hazai porondon fogadjuk a tavalyi idény mélyrepülése után alaposan megerősödött, eddig veretlenül, százszázalékosan menetelő Dunaújvárosi Acélbikákat. A DAB velünk egy időben kezdte meg a szereplést az Erste Liga idei kiírásában, a Hokiklub Budapest otthonában hintettek egy sima hetest. Ezt követően négy mérkőzést játszottak, rendre hazai pályán. Elsőként a Gyergyó látogatott Dunaújvárosba. Ők már valamivel szorosabb mérkőzést játszottak, de végén a hazaiak örülhettek a 4-2-es sikernek, hogy aztán a DEAC is kapjon egy négyest. A legnagyobb különbségű győzelmet a harmadik hazai mérkőzésükön, a Fehérvári Titánok ellen aratták, akkor nyolcat sikerült lőniük az egyetlen kapott gól ellenében. Legutóbb a Vasas látogatott hozzájuk, akiknek sikerült megizzasztaniuk a házigazdát, de végül 6-4-re ezt a meccset is behúzták.

A tavalyi idényben nem mondhatjuk azt, hogy szárnyaltak volna a dunaújvárosiak, ugyanis az alapszakaszt csupán a nyolcadik pozícióban fejezték be, így nem maradt más, jöhetett az alsóház. Itt sem kezdtek fényesen, hiszen az első három meccsüket rendre elveszítették, majd ugyan hármat sikerrel behúztak, de a végére kifogyott a szufla, és újabb négy zakót könyvelhettek el, így nem volt esélyük a rájátszásba kerülésre.

Miután a tavalyi idényben nem sikerült kiharcolniuk a rájátszást, a vezetőség álmodott egy nagyot: komoly erősítésekkel szerették volna jóval magasabb helyre, régi fénye közelébe visszatenni a korábbi többszörös bajnok dunaújvárosi jégkorongcsapatot. Ezen cél tudatában vágtak bele a keret alapos átszervezésébe. Már május elején megkezdték a kemény munkát, és Miroslav Ihnacak személyében új vezetőedzőt sikerült fogniuk, aki az előző idényben a szlovák extraligás Kassánál dolgozott játékosmegfigyelőként. De az új tréner mellett nem kevesebb, mint tizenkettő új játékos csatlakozott a DAB keretéhez, köztük az a David Mazurek, aki az ECHL-ből érkezve nagyszerűen rajtolt első európai idényében, ott van a top5-ben a kanadai táblázaton, valamint legutóbb őt választották a hét játékosánaka ligában. Távozókból sem volt hiány. Elsőként az a Tóth Gergely intett búcsút a dunaújvárosi klubnak, aki ma már a Ferencváros kötelékéhez tartozik. Ugyancsak a távozás mellett döntött a Fradiban két szezont lehúzó szlovák, Henrich Jabornik, aki a lengyel Jastrzebie csapatában folytatja pályafutását, a Visegrád Kupában már játszott is ellenünk. Szabó Dávid a Brassóhoz, Oula Uski a Katowicébe, Eduard Zaharcsenko pedig az olasz Fassa csapatához szerződött.

A két csapatnak komoly közös múltja van. A fradisták jól emlékezhetnek a 90-es évek nagy párbajaira, amikor 1996-ban a Kercsó Árpád vezette újvárosi csikócsapat megszakította a bajnoki döntőben az FTC évek óta tartó hegemóniáját, majd 1997-ben sikerült visszavenni a trónt - többek között a 16 éves Szuper Levente döntőbeli parádéjának köszönhetően. Minden sorozatot figyelembe véve - ideértve a barátságos mérkőzéseket is - 2012 óta 44 alkalommal futottak össze a csapatok. A mérleg közel sem hízelgő ránk nézve, hiszen a DAB ezekből a mérkőzésből 30-at behúzott, ellenben mi csupán 14-szer örülhettünk. A két csapat legutóbb 2018 decemberének végén játszott egymással Dunaújvárosban. Akkor egy izgalmas, jó mérkőzésen a hazaiak egy 5-3-as győzelemmel otthon tartották a három pontot. A Ferencváros hazai pályán tavaly novemberben fogadta a DAB-ot, de a vendégek 3-2-es győzelemmel távoztak, ezzel hiába voltak már akkor mélyrepülésben, ők szakították meg a Fradi ligarekordot jelentő, 19 meccses veretlenségi sorozatát. A legutóbbi zöld-fehér győzelem tavaly október végén esett, Dunaújvárosban. Braden Walls adta meg az alaphangot egy duplával, amire Tóth Gergő és Myles Fitzgerald is egy-egy góllal válaszolt, míg Tóth Renátó ugyancsak kettőt lőtt. Ugyan kaptunk mi is kettőt, de akkor három ponttal távoztunk a Dunaújvárosi Jégcsarnokból.

Bátran mondhatjuk tehát, nagy múltú, presztízspárharcról van szó. Az Acélbikák idén még hibátlanok ugyan, de igazán komoly kihívás elé még nem állították őket - remek értékmérő lesz a ma esti rangadó. A Fradinak pedig a Csíkszereda elleni vereséget el kell minél gyorsabban felejteni, amire jó lehetőséget biztosít a DAB elleni összecsapás.

18.00-tól a Pesterzsébet Jégcsarnokban, FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 8. forduló
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák
2019. szeptember 29., vasárnap 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok

Cikkajánló

Kreisz-dupla és fontos győzelem a DAB ellen

Férfi hokisaink 5-2-re győztek a Dunaújváros ellen az Erste Liga-alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

Véget ért az Universiade, szépen helytálltak a magyarok

A magyar csapat egy hét alatt öt meccset játszott, két győzelemmel és három vereséggel zárták a tornát.

Az utolsó hazai meccset játsszuk az alapszakaszban

Az FTC-Telekom a DAB-ot fogadja kedden, az utolsó hazai meccsre a 97-es bajnokcsapat tagjai is kilátogatnak.

Gólzáporos meccs, végül a hosszabbításban dőlt el

Bajnok hokisaink hatalmas küzdelmet követően hosszabbításban szerezték meg a győzelmet a DEAC ellen.

Egy nap pihenő sincs, újabb fontos meccs jön

A Csíkszereda legyőzése után egy nappal a DEAC-ot fogadják a közvetlen rájátszás-helyekért harcoló hokisaink.

A kapitány a hajrában döntött a csúcsrangadón

Férfi hokisaink Nagy Gergő duplájával 3-1-re legyőzték a rivális Sportklubot, közel a rájátszást érő hely!

Különleges kedd: találkozz régi nagy bajnokainkkal!

Közönségtalálkozó: hokisaink utolsó hazai alapszakasz-mérkőzésére kilátogatnak az 1997-es bajnokcsapat tagjai!

Fontos hétvége következik bajnok hokisainknak

Egyre nagyobb a tét a Ferencváros számára az Erste Liga alapszakaszának véghajrájához érve.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin