2019. szeptember 29.
Javítási lehetőség, jönnek az Acélbikák
Férfi jégkorongosaink számára máris itt az esély a javításra, az Acélbikákat fogadjuk a Pesterzsébeten.

Alighogy elkezdődött a 2019/20-as szezon, a Ferencváros gyorsan a kellős közepében találta magát. A szeptember 13-i, Gyergyó elleni győztes rajt után az Újpest, a Vasas, a Fehérvári Titánok, a Brassó és a Hokiklub sem jelentett akadályt Fodor Szabolcs gárdájának. Majd hazai pályán fogadtuk a tavalyi döntőből jól ismert Csíkszeredát, akik rangadóhoz méltó színvonalú mérkőzésen, 4-2-es hátrányból felállva, végül hosszabbításban győztek le minket.

A javítási lehetőséget máris megadta nekünk a kiírás, hiszen a hét utolsó napján hazai porondon fogadjuk a tavalyi idény mélyrepülése után alaposan megerősödött, eddig veretlenül, százszázalékosan menetelő Dunaújvárosi Acélbikákat. A DAB velünk egy időben kezdte meg a szereplést az Erste Liga idei kiírásában, a Hokiklub Budapest otthonában hintettek egy sima hetest. Ezt követően négy mérkőzést játszottak, rendre hazai pályán. Elsőként a Gyergyó látogatott Dunaújvárosba. Ők már valamivel szorosabb mérkőzést játszottak, de végén a hazaiak örülhettek a 4-2-es sikernek, hogy aztán a DEAC is kapjon egy négyest. A legnagyobb különbségű győzelmet a harmadik hazai mérkőzésükön, a Fehérvári Titánok ellen aratták, akkor nyolcat sikerült lőniük az egyetlen kapott gól ellenében. Legutóbb a Vasas látogatott hozzájuk, akiknek sikerült megizzasztaniuk a házigazdát, de végül 6-4-re ezt a meccset is behúzták.

A tavalyi idényben nem mondhatjuk azt, hogy szárnyaltak volna a dunaújvárosiak, ugyanis az alapszakaszt csupán a nyolcadik pozícióban fejezték be, így nem maradt más, jöhetett az alsóház. Itt sem kezdtek fényesen, hiszen az első három meccsüket rendre elveszítették, majd ugyan hármat sikerrel behúztak, de a végére kifogyott a szufla, és újabb négy zakót könyvelhettek el, így nem volt esélyük a rájátszásba kerülésre.

Miután a tavalyi idényben nem sikerült kiharcolniuk a rájátszást, a vezetőség álmodott egy nagyot: komoly erősítésekkel szerették volna jóval magasabb helyre, régi fénye közelébe visszatenni a korábbi többszörös bajnok dunaújvárosi jégkorongcsapatot. Ezen cél tudatában vágtak bele a keret alapos átszervezésébe. Már május elején megkezdték a kemény munkát, és Miroslav Ihnacak személyében új vezetőedzőt sikerült fogniuk, aki az előző idényben a szlovák extraligás Kassánál dolgozott játékosmegfigyelőként. De az új tréner mellett nem kevesebb, mint tizenkettő új játékos csatlakozott a DAB keretéhez, köztük az a David Mazurek, aki az ECHL-ből érkezve nagyszerűen rajtolt első európai idényében, ott van a top5-ben a kanadai táblázaton, valamint legutóbb őt választották a hét játékosánaka ligában. Távozókból sem volt hiány. Elsőként az a Tóth Gergely intett búcsút a dunaújvárosi klubnak, aki ma már a Ferencváros kötelékéhez tartozik. Ugyancsak a távozás mellett döntött a Fradiban két szezont lehúzó szlovák, Henrich Jabornik, aki a lengyel Jastrzebie csapatában folytatja pályafutását, a Visegrád Kupában már játszott is ellenünk. Szabó Dávid a Brassóhoz, Oula Uski a Katowicébe, Eduard Zaharcsenko pedig az olasz Fassa csapatához szerződött.

A két csapatnak komoly közös múltja van. A fradisták jól emlékezhetnek a 90-es évek nagy párbajaira, amikor 1996-ban a Kercsó Árpád vezette újvárosi csikócsapat megszakította a bajnoki döntőben az FTC évek óta tartó hegemóniáját, majd 1997-ben sikerült visszavenni a trónt - többek között a 16 éves Szuper Levente döntőbeli parádéjának köszönhetően. Minden sorozatot figyelembe véve - ideértve a barátságos mérkőzéseket is - 2012 óta 44 alkalommal futottak össze a csapatok. A mérleg közel sem hízelgő ránk nézve, hiszen a DAB ezekből a mérkőzésből 30-at behúzott, ellenben mi csupán 14-szer örülhettünk. A két csapat legutóbb 2018 decemberének végén játszott egymással Dunaújvárosban. Akkor egy izgalmas, jó mérkőzésen a hazaiak egy 5-3-as győzelemmel otthon tartották a három pontot. A Ferencváros hazai pályán tavaly novemberben fogadta a DAB-ot, de a vendégek 3-2-es győzelemmel távoztak, ezzel hiába voltak már akkor mélyrepülésben, ők szakították meg a Fradi ligarekordot jelentő, 19 meccses veretlenségi sorozatát. A legutóbbi zöld-fehér győzelem tavaly október végén esett, Dunaújvárosban. Braden Walls adta meg az alaphangot egy duplával, amire Tóth Gergő és Myles Fitzgerald is egy-egy góllal válaszolt, míg Tóth Renátó ugyancsak kettőt lőtt. Ugyan kaptunk mi is kettőt, de akkor három ponttal távoztunk a Dunaújvárosi Jégcsarnokból.

Bátran mondhatjuk tehát, nagy múltú, presztízspárharcról van szó. Az Acélbikák idén még hibátlanok ugyan, de igazán komoly kihívás elé még nem állították őket - remek értékmérő lesz a ma esti rangadó. A Fradinak pedig a Csíkszereda elleni vereséget el kell minél gyorsabban felejteni, amire jó lehetőséget biztosít a DAB elleni összecsapás.

18.00-tól a Pesterzsébet Jégcsarnokban, FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 8. forduló
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák
2019. szeptember 29., vasárnap 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok

Cikkajánló

Jégkorong: Nagy Gergő az év csapatában!

Magyar bajnok, megosztott Erste Liga-győztes férfi hokisaink kapitánya ott van a szezon hat legjobbja között.

Jégkorong: vége a teljes hazai szezonnak

A Magyar Jégkorong Szövetség az összes általa megrendezett bajnokság leállításáról döntött.

Jégkorong: vége a szezonnak, bajnok a Ferencváros!

A Magyar Jégkorong Szövetség szerda esti döntése értelmében az FTC-Telekom nyerte a félbeszakított OB I-et.

Dobbant a Fradi-szív, megvan a második győzelem!

Férfi hokisaink 3-1-es győzelmet arattak az UTE elleni OB I döntő, egyben Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Ferencvárosi előnyből jöhet a második felvonás

Férfi hokisaink ma is jégre lépnek az UTE ellen a magyar bajnoki döntő és Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Nagyszerű kezdés, nálunk az előny a bajnoki döntőben

Férfi hokisaink 6-3-as győzelemmel kezdték az UTE elleni OB I döntőt, egyben Erste Liga elődöntőt.

Jön, amire 28 éve vártunk: Derbi a magyar bajnokságért!

Ma elkezdődik az Újpest elleni négy győzelemig tartó Erste Liga-elődöntő, ami egyben magyar bajnoki döntő is.

Bajnoki döntő előtt: „Számítunk a szurkolóinkra!”

Férfi hokisaink az Újpest elleni Erste Liga-elődöntőre, egyben magyar bajnoki döntőre készülnek – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most