2021. április 29.
Jégkorong: Budapestre hozhatjuk a Kontinentális Kupát
Az FTC-Telekom Jégkorong szakosztálya rendezőnek jelentkezett az IIHF Kontinentális Kupa csoportkörére.

Zsinórban harmadszor elhódított magyar bajnoki címével a 2021/22-es idényre is az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata nyerte el a jogot arra, hogy Magyarországot képviselje nemzetközi porondon is az IIHF Kontinentális Kupában.

A Fradi 2019 őszén 19 év után tért vissza a nemzetközi színtérre, és a sorozat második csoportkörében a dél-tiroli Rittenben történelmi bravúrt elérve megnyerte négyes csoportját, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, majd novemberben a dániai Vojensben bár a dán, a brit és a francia résztvevő mögött csoportja negyedik helyén végzett, legyőzte a későbbi döntős, korábbi bajnok Nottingham Pantherst. A Ferencváros 2020/21-ben is jogot szerzett és nevezett is az IIHF Kontinentális Kupába, ám a világjárvány miatt a nemzetközi szövetség végül úgy döntött, törli a teljes sorozatot. Ez azt jelenti, hogy az előttünk álló új idényben Fodor Szabolcs együttese másodszor lehet ott a nemzetközi porondon.

Az előző két évtől eltérően ezúttal az FTC-Telekom nem csak indulását jelezte hivatalosan a magyar bajnok jogán a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) felé, de beadta pályázatát a sorozat második vagy harmadik csoportkörében (attól függően, hogy az idei lebonyolítás és rangsor szerint melyik körben csatlakozunk a mezőnyhöz) az egyik csoport megrendezésére is.

Amennyiben a Ferencváros elnyerné az egyik csoportkör rendezésének jogát, úgy történelmi esemény házigazdája lehetne, az IIHF Kontinentális Kupa egyetlen mérkőzésének sem adott ugyanis korábban otthont Budapest a sorozat 1997-es elindulása óta, eddig magyar helyszínként Dunaújváros és Székesfehérvár szerepelt a korábbi években.

„Az elmúlt két évben is felmerült egy esetleges rendezési pályázat ötlete, ám mivel Pesterzsébeten szerepeltünk, rengeteg pluszköltséggel és szervezéssel járt volna. Most viszont már egy éve a Tüskecsarnok a hivatalos otthonunk, amely minden szempontból megfelelő helyszín ahhoz, hogy házigazdái tudjunk lenni az egyik csoportnak, emellett mi is belaktuk már, minden szegletét jól ismerjük. Mivel a nemzetközi szövetség támogatja a rendező csapatokat, így megspékelve az esetleges jegybevételekkel – reméljük, őszre már minden sporteseményen stabilan jelen lehetnek a szurkolók – anyagilag sem járnánk rosszul, ki tudnánk hozni egy nulla közeli mérleget. De ebből is látszik, hogy nem ez az elsődleges szempont, hanem hogy hatalmas élményt szerezhetnénk egy hazai jégen való szerepléssel a csapatnak és a szurkolóknak is, nem csak a fradistáknak, de minden magyar hokikedvelőnek, ráadásul tovább kelthetnénk a magyar jégkorong jó hírét nemzetközi színtéren is” – mondta el a jelentkezéssel kapcsolatban Hudák Gábor szakmai igazgató.

A nemzetközi szövetség bizottsága a pontos lebonyolításról és a házigazdák kilétéről később hoz döntést.

Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin