2022. május 25.
Jégkorong: Hegyi Ádám befejezi játékos-pályafutását
A Ferencváros védője négyszeres magyar bajnokként és háromszoros Erste Liga-győztesként vonul vissza.

Hegyi Ádám 1986-ban született Dunaújvárosban, és ott is kezdett jégkorongozni. Pályafutása jelentős részét töltötte szülővárosa csapatában, innen lett U18-as, U20-as, majd felnőtt válogatott. Az U20-as válogatottal két divíziós világbajnokságot is nyert. Összesen 72 alkalommal öltötte magára a felnőtt magyar válogatott címeres mezét, 2010-ben Szlovéniában, 2011-ben Budapesten és 2012-ben ismét Ljubljanában ott volt a Divízió I/A világbajnokságon, szerepelt olimpiai selejtezőn is.

2012-ben MOL Ligát (az Erste Liga elődje) nyert a Dunaújvárosi Acélbikákkal, majd a nyári holtszezonban Miskolcra igazolt. Két idény után az akkor még az újjáépítés legelején járó Ferencvárosba vezetett az útja, azonban egy év után elhagyta az akkor még komoly nehézségekkel küzdő csapatunkat, és három idényen át Újpesten jégkorongozott. Ennek a három lila-fehér idénynek a „terhével” érkezett vissza 2018 nyarán, a vezetőedzőnek frissen kinevezett Fodor Szabolcs hívására a Fradiba, akivel még Miskolcról ismerték egymást, trénerünk ugyanis ott fejezte be játékos-pályafutását 2013-ban.

Játékával, kemény, határozott védőmunkájával és mentalitásával, valamint a csapatban és az öltözőben betöltött szerepével és viselkedésével hamar feledtette a negyedik kerületi „kisiklást”, és a szurkolók egyik kedvencévé vált. Első idényében az alapszakaszban 3+14 ponttal a támadásokból is kivette a részét, legemlékezetesebb gólját az egyik újpesti Derbin szerezte, amikor is lövése, bár benn volt, a játékvezetők keresztvasnak látták, továbbengedték a játékot, az ellentámadásból pedig a lila-fehérek gólt szereztek. Fodor Szabolcs azonban kikérte az edzői challenge-et, ennek nyomán pedig visszanézték videón az esetet. Kiderült, Hegyi lövése benn volt, így az Újpest gólját érvénytelenítették, a miénket pedig megadták.

Hegyi 2018/19-ben a középszakaszban még kettő, a rájátszásban pedig nyolc asszisztot tett hozzá addigi teljesítményéhez.

A 2019/20-as idényben részese volt a magyar bajnoki és az Erste Liga-címvédésnek, a történelmi Magyar Kupa-diadalnak és a ritteni hőstettnek is az IIHF Kontinentális Kupában. A ligában 38 meccsen 2+19 pontot szerzett, a rájátszásban sérülése miatt nem lépett jégre, ebben az időszakban szakkommentátorként segítette a FradiMédia élő meccsközvetítéseinek munkáját.

2020 nyarán újabb két évre aláírt a Ferencvároshoz, a 2020/21-es szezonban pedig tanúbizonyságot téve elnyűhetetlenségéről az alapszakasz mind a 36 meccsén jégre lépett, 3+16 pontot szerzett, ekkor már 34 évesen. A rájátszásban 11 találkozón 1+4 ponttal járult hozzá az Erste Liga-elődöntős Ferencváros magyar bajnoki címéhez.

2021/22-ben az Erste Liga alapszakaszában 1+12 ponttal, majd a rájátszásban négy assziszttal segítette egészen a döntőig menetelő, ott a címvédő Csíkszeredával szemben öt mérkőzésen alulmaradó, ám a magyar bajnoki címet zsinórban negyedszer is elhódító együttesünket. De az idény során jégre lépett az IIHF Kontinentális Kupa budapesti második körös csoportfordulójának mérkőzésein, valamint a Magyar Kupában is, ahol végül bronzérmet szerzett a Fradi, míg a szezon elején Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett.

Rutinjával folyamatosan segítette a fiatal védőket, a jégen és azon kívül is nagy hasznára volt a játékostársaknak és a szakmai stábnak egyaránt, kulcsfigurája volt az elmúlt évek Ferencvárosának.

Hegyi Ádám rendkívül aktív a különböző social media felületeken, ennek megfelelően testhezálló módon, élő Facebook-videóban tájékoztatta a szurkolókat és a közvéleményt döntéséről, miszerint a 2021/22-es idény végén felhagy az aktív jégkorongos pályafutásával, és civil karrierjére, valamint családjára összpontosít.

A Ferencváros színeiben négy év alatt négy magyar bajnoki címet, két Erste Ligát, egy Magyar Kupát és egy Szuperkupát nyert, összesen háromszoros ligagyőztesként vonul vissza.

Hegyi Ádámnak köszönjük a közös munkát, az eredményeket és élményeket, civil pályafutásához nagyon sok sikert, a családi életben pedig sok boldogságot kívánunk!

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin