2020. június 24.
Jégkorong: rutinos támadónk hosszabbított
A 2019 nyarán érkezett Hajós Roland újabb egy évig, 2021-ig a Ferencváros jégkorongozója marad.

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata eddig nagy aktivitást mutatott a nyári átigazolási piacon, és a keret lejáró szerződésű tagjainak megtartásában is sikerrel járt, ez a stabilitás pedig az elért sikerek egyik kulcsa. A Ferencváros eddig három új igazolást jelentett be: a fiatal válogatott védő, Imre Patrik Székesfehérvárról, a nemzeti csapat keretében szintén többször megforduló fiatal támadó, Sági Martin Debrecenből, míg a korábban négy különböző csapattal négy ligagyőzelmet elérő, szintén válogatott Somogyi Balázs Dunaújvárosból csatlakozott a 2020/21-es idényre címvédő együttesünkhöz. Emellett több, lejáró szerződésű játékos is hosszabbított már, így eddig 17 név volt ismert a következő szezon keretéből.

A lista most újabb névvel bővül, ugyanis Hajós Roland is mindenben megállapodott az FTC jégkorong szakosztályának vezetésével, így a rutinos támadó újabb egy szezonra, 2021 nyaráig biztosan a Ferencváros játékosa lesz.

Hajós Roland 1990-ben született, június 1-jén ünnepelte 30. születésnapját. 2006-ban a szlovák U18-as bajnokságban bukkant fel először a neve, majd első felnőtt szezonját 2008-ban a Fehérvár színeiben játszotta végig, ekkor, és a következő évben az U20-as válogatottal világbajnokságon is szerepelt. 2013-ig jégkorongozott Székesfehérváron, igaz, 2009/10-ben egy majdnem teljes szezont Miskolcon töltött kölcsönben. Az Erste Liga mellett az EBEL-ben is megmutatta magát, a 2012/13-as idényben 40 mérkőzésen lépett jégre az osztrák bázisú ligában. A fehérváriakkal három magyar bajnoki címet szerzett, majd 2013 nyarán Miskolcra igazolt, ahol részese volt a Jegesmedvék felemelkedésének. 2014/15-ben ott volt a bajnokságot, ligát és kupát nyerő, mindent vivő csapatban, a ligagyőzelmet pedig 2016-ban és 2017-ben is sikerült megismételni. Hajós ebben a két idényben rendkívüli formában volt, 2015/16-ban pont/meccs átlagot hozott, és csapatkapitányként vezette a DVTK-t. 2018/19-ben a miskolciak első szlovák Extraligás idényében is szóhoz jutott, ám ezután a váltás mellett döntött, és 2019 nyarán csatlakozott Fodor Szabolcs akkor már bajnok és ligagyőztes csapatához. A Fradival az előző idényben részese volt a Kontinentális Kupa-továbbjutásnak, a szenzációs Magyar Kupa-győzelemnek, valamint bajnok és ligagyőztes lett ismét. Az alapszakaszban 26 meccsen 13 pontot szerzett, a középszakaszban nyolc meccsen 1+9-ig jutott, majd a Fehérvár elleni negyeddöntős párharcban is szerzett egy gólt. Bár volt, hogy kisebb sérülés hátráltatta, rendkívül hasznos, szorgalmas játékost ismerhettek meg személyében a szurkolók, aki rutinjával és elhivatottságával segítette többször akár a harmadik-negyedik sor munkáját is, de ha kellett, meccsen belül is elő tudott lépni vezéregyéniséggé, és akár a speciális egységekben is számíthatott rá a szakmai stáb. Megtartása komoly erősítést jelent.

Hajós Rolanddal együtt már 18 név ismert az FTC-Telekom a 2020/21-es idényre készülő keretéből.

Az FTC-Telekom Jégkorong jelenlegi kerete a 2020/21-es idényre:
Érkezett: Imre Patrik (Fehérvári Titánok, 2021-ig), Sági Martin (DEAC, 2021-ig), Somogyi Balázs (Dunaújvárosi Acélbikák, 2021-ig)
Távozott: Jászai Dávid (MAC-HKB Újbuda)
Maradt: Arany Gergely (2022-ig), Boros Dániel (2021-ig), Farkas Lőrinc Simon (2021-ig), HAJÓS ROLAND (2021-ig), Hegyi Ádám (2022-ig), Nagy Gergő (2022-ig), Nagy Kristóf (2022-ig), Németh Attila (2021-ig), Roczanov Dezső (2021-ig), Sarcia Antonino (2021-ig), Tóth Adrián (2022-ig), Tóth Gergely (2021-ig), Tóth Gergő (2021-ig), Tóth Renátó (2021-ig), Tóth Richárd (2021-ig)

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin