2020. augusztus 11.
Jégkorong: szerencsés fordulat!
A nemzetközi szövetség későbbre halasztotta a Kontinentális Kupával kapcsolatos döntéseit, nem lépünk vissza!

Mint ismert, a koronavírus-világjárvány terjedése, és a fertőzés megfékezése érdekében a különböző országok és nemzetközi szervezetek, így a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) is szigorú egészségügyi és szervezési előírásokat hoztak a külföldi állampolgárok beutazásáról, valamint a nemzetközi tornák lebonyolításáról. Ezek a résztvevő csapatokat is súlyosan érintenék az utazás megszervezésével és a tornán való részvétel költségeivel kapcsolatban.

Az előírások terveinek ismeretében augusztus 10-én az FTC-Telekom Jégkorong Szakosztály vezetése, együttműködve és egyeztetve a Magyar Jégkorong Szövetség vezetésével hosszas gondolkodás, és minden lehetséges forgatókönyv alapos mérlegelése után úgy döntött, az IIHF a járvány miatt hozott rendelkezései ismeretében, az indulás jelenlegi feltételei és lehetőségei mellett az egyetlen felelős és helyes döntés, ha az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata visszalép az IIHF Kontinentális Kupa 2020/21-es idényében való indulástól.

Az IIHF Kontinentális Kupa lebonyolításáért felelős szervező osztálya augusztus 11-én az FTC-Telekom döntéséről küldött hivatalos elektronikus levélre reagálva azt jelezte a szakosztály felé, hogy a klubok visszajelzései és megjegyzései alapján felülvizsgálja a torna lebonyolításának tervezett egészségügyi és szervezési szabályait, a Kontinentális Kupa megrendezésével, és annak feltételeivel kapcsolatos döntést pedig szeptember végére halasztja. Ennek értelmében a nemzetközi szövetség lehetőséget adott a Ferencváros számára a visszalépési döntés visszavonására.

„A Nemzetközi Szövetség illetékesei augusztus 10-ig vártak választ a csapatoktól azzal kapcsolatban, hogy a Kontinentális Kupában való indulás tervezett feltételei elfogadhatóak-e a számukra. Nehéz helyzetben voltunk, hiszen mindenképpen indulni akartunk a sorozatban, és képviselni Magyarországot a nemzetközi porondon, főleg a tavalyi, történelminek nevezhető jó szereplés után. A tervezett feltételek viszont olyan szervezési és költségvetési feltételeket szabtak volna, amelyeket rendkívül hosszas mérlegelés után fájó szívvel, de úgy döntöttünk, nem tudunk vállalni. A döntésünk elküldése után az IIHF szinte azonnal felvette velünk a kapcsolatot, és jelezte, mivel több csapattól is hasonló visszajelzések érkeztek, úgy döntöttek, felülvizsgálják a feltételeket, és később döntenek a kupa idei kiírásának sorsáról. Az új helyzet tükrében lehetőséget adtak nekünk arra is, hogy visszavonjuk a döntésünket, amelyet örömmel megtettünk. Ez azt jelenti, hogy továbbra is tagjai vagyunk a mezőnynek” – adott tájékoztatást a kialakult helyzetről Hudák Gábor, az FTC-Telekom Jégkorong Szakosztály szakmai igazgatója.

Az eredeti menetrend szerint a Ferencváros november 13-15 között szerepelne a sorozat csoportkörének C csoportjában, a franciaországi Amiensben, a házigazda Amiens Gothiques, az Irtis Pavlodar helyére beugró szintén kazah Altaj Torpedo, valamint a selejtezőkör B csoportjának 2. helyezettje ellen.

Cikkajánló

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

Magyar bajnokként kezdjük el az Erste Liga elődöntőjét

31-szeres bajnokként fogadjuk pénteken 18.30-tól a Csíkszeredát a Tüskecsarnokban a párharc első meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin