2020. augusztus 11.
Jégkorong: szerencsés fordulat!
A nemzetközi szövetség későbbre halasztotta a Kontinentális Kupával kapcsolatos döntéseit, nem lépünk vissza!

Mint ismert, a koronavírus-világjárvány terjedése, és a fertőzés megfékezése érdekében a különböző országok és nemzetközi szervezetek, így a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) is szigorú egészségügyi és szervezési előírásokat hoztak a külföldi állampolgárok beutazásáról, valamint a nemzetközi tornák lebonyolításáról. Ezek a résztvevő csapatokat is súlyosan érintenék az utazás megszervezésével és a tornán való részvétel költségeivel kapcsolatban.

Az előírások terveinek ismeretében augusztus 10-én az FTC-Telekom Jégkorong Szakosztály vezetése, együttműködve és egyeztetve a Magyar Jégkorong Szövetség vezetésével hosszas gondolkodás, és minden lehetséges forgatókönyv alapos mérlegelése után úgy döntött, az IIHF a járvány miatt hozott rendelkezései ismeretében, az indulás jelenlegi feltételei és lehetőségei mellett az egyetlen felelős és helyes döntés, ha az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata visszalép az IIHF Kontinentális Kupa 2020/21-es idényében való indulástól.

Az IIHF Kontinentális Kupa lebonyolításáért felelős szervező osztálya augusztus 11-én az FTC-Telekom döntéséről küldött hivatalos elektronikus levélre reagálva azt jelezte a szakosztály felé, hogy a klubok visszajelzései és megjegyzései alapján felülvizsgálja a torna lebonyolításának tervezett egészségügyi és szervezési szabályait, a Kontinentális Kupa megrendezésével, és annak feltételeivel kapcsolatos döntést pedig szeptember végére halasztja. Ennek értelmében a nemzetközi szövetség lehetőséget adott a Ferencváros számára a visszalépési döntés visszavonására.

„A Nemzetközi Szövetség illetékesei augusztus 10-ig vártak választ a csapatoktól azzal kapcsolatban, hogy a Kontinentális Kupában való indulás tervezett feltételei elfogadhatóak-e a számukra. Nehéz helyzetben voltunk, hiszen mindenképpen indulni akartunk a sorozatban, és képviselni Magyarországot a nemzetközi porondon, főleg a tavalyi, történelminek nevezhető jó szereplés után. A tervezett feltételek viszont olyan szervezési és költségvetési feltételeket szabtak volna, amelyeket rendkívül hosszas mérlegelés után fájó szívvel, de úgy döntöttünk, nem tudunk vállalni. A döntésünk elküldése után az IIHF szinte azonnal felvette velünk a kapcsolatot, és jelezte, mivel több csapattól is hasonló visszajelzések érkeztek, úgy döntöttek, felülvizsgálják a feltételeket, és később döntenek a kupa idei kiírásának sorsáról. Az új helyzet tükrében lehetőséget adtak nekünk arra is, hogy visszavonjuk a döntésünket, amelyet örömmel megtettünk. Ez azt jelenti, hogy továbbra is tagjai vagyunk a mezőnynek” – adott tájékoztatást a kialakult helyzetről Hudák Gábor, az FTC-Telekom Jégkorong Szakosztály szakmai igazgatója.

Az eredeti menetrend szerint a Ferencváros november 13-15 között szerepelne a sorozat csoportkörének C csoportjában, a franciaországi Amiensben, a házigazda Amiens Gothiques, az Irtis Pavlodar helyére beugró szintén kazah Altaj Torpedo, valamint a selejtezőkör B csoportjának 2. helyezettje ellen.

Cikkajánló

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

Hazai vereség az Erste Liga-döntő első meccsén

Férfi hokisaink 5-3-ra kaptak ki a Brassótól a négy győzelemig tartó széria első meccsén a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin