2020. március 11.
Jégkorong: vége a szezonnak, bajnok a Ferencváros!
A Magyar Jégkorong Szövetség szerda esti döntése értelmében az FTC-Telekom nyerte a félbeszakított OB I-et.

A koronavírus-fertőzés elleni védekezés érdekében rendkívüli jogrendet hirdetett, veszélyhelyzet elrendeléséről döntött szerdai ülésén a kormány. A döntés értelmében a 100 fősnél nagyobb beltéri és az 500 fősnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják, ami a sportrendezvényekre is vonatkozik. Mindez érinti az OB I és a magyar bázisú nemzetközi bajnokság, az Erste Liga küzdelmeit is.

Noha zárt kapuk mögött folytatódhattak volna a mérkőzések, ahogy arról hivatalos közleményében hírül adta, a Magyar Jégkorong Szövetség a versenyben maradt csapatok véleményét kikérve, a játékosok, a stábtagok és a további érintettek egészségét elsőrendű fontosságúnak tekintve, a szurkolók érdekeit is figyelembe véve úgy döntött, hogy a sorozatokat lezárja.

A párharcok állását és a szezon eredményeit szem előtt tartva a konzultációk nyomán teljes egyetértésben az a döntés született, hogy az idei szezon magyar bajnoka a címért zajló párharcban 2-0-ra vezető FTC-Telekom, megelőzve a bajnoki döntőben eddig két vereséget elszenvedő Újpestet. A bronzérmes a középszakasz eredményei alapján a Dunaújvárosi Acélbikák.

Az Erste Liga bajnokának megosztva az FTC-Telekomot és a Csíkszeredai Sportklubot tekintik, bronzérmeseinek pedig a Gyergyói HK-t és az UTE-t.

A döntés nyilvánosságra hozatala után közvetlenül az FTC történetének 27. jégkorongos bajnoki címét megnyerő vezetőedző, valamint a csapatkapitány Nagy Gergő nyilatkozott a fradi.hu-nak.

„Volt több forgatókönyv is a fejünkben, nem tudtuk, melyik valósul majd meg. A ma reggeli edzésen beszéltünk arról a srácokkal, hogy nem vesztegetünk energiát olyasmire, ami felett nincs befolyásunk. Nem tudhattuk, lesz-e mérkőzés, ezért ugyanolyan lelkiismeretesen elvégeztük a munkánkat, és készültünk a holnapi napra, a bajnoki döntő harmadik meccsére. Rajtunk kívül álló döntés volt, hogy félbeszakad a bajnokság és a liga, de az utolsó pillanatig arra készültünk, hogy játszanunk, és nyernünk kell a jégen, és ennek érdekében mindent megtettünk. Természetesen teljesen más lett volna a jégen ünnepelve bajnokságot nyerni, és felemelni a trófeát, de szerencsére volt hasonló élményben és örömben részünk már idén, és a szezon elején is. Persze jobb lett volna, ha a bajnokság és a liga végén is gyakorolhatjuk az ünneplést, de azt hiszem, az első két Újpest elleni győztes döntő-meccs utáni örömünk is mutatja, hogy beletettük a megfelelő munkát. Nagyon keményen megdolgoztunk érte, hogy itt lehessünk, és szerencsére a hazai közönségünk azért kétszer látott minket nyerni a bajnoki döntő meccsein” – mondta el Fodor Szabolcs vezetőedző.

„Köszönjük szépen a gratulációt, elfogadjuk! Tettük a dolgunkat, profi játékosok módjára készültünk a döntő további mérkőzéseire” – válaszolta Nagy Gergő arra a kérdésre, mire számítottak a ma délutáni kormánydöntés tükrében. „Jó edzést tettünk a lábunkba, remek hangulat volt a jégen, úgy készültünk, hogy megyünk Újpestre harcolni a bajnoki címért. De ha így alakult, természetesen elfogadjuk. Örülünk neki, hogy hazai közönség előtt ünnepelve, két győzelemmel sikerült lezárnunk ezt a csonka végű szezont. Ismét fantasztikus évet zártunk, büszkének kell lennünk rá. Nem gondolom, hogy ez a helyzet csökkentené a címeink értékét. A párharc eddigi két meccsén is megtettünk mindent, behúztunk két győzelmet, nem szabad, hogy hiányérzetünk legyen. Természetesen szívesen lejátszottuk volna a hátralévő meccseket, győzelemre készültünk csütörtökön és pénteken is, de a döntés nem rajtunk múlott, mi megtettük, ami a mi feladatunk volt. Örülhetünk neki, hogy bajnokok vagyunk!”

A Ferencváros férfi jégkorongcsapata története 27. bajnoki címét, és második Erste Liga-győzelmét szerezte meg a szerda esti döntés értelmében.

Cikkajánló

Fodor Szabolcs: „Szeretnénk együtt tartani a keretet!”

Bajnok és ligagyőztes férfi hokisaink sikeredzője otthonában is gőzerővel tervezi a következő szezon csapatát.

Jégkorong: Nagy Gergő az év csapatában!

Magyar bajnok, megosztott Erste Liga-győztes férfi hokisaink kapitánya ott van a szezon hat legjobbja között.

Jégkorong: vége a teljes hazai szezonnak

A Magyar Jégkorong Szövetség az összes általa megrendezett bajnokság leállításáról döntött.

Dobbant a Fradi-szív, megvan a második győzelem!

Férfi hokisaink 3-1-es győzelmet arattak az UTE elleni OB I döntő, egyben Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Ferencvárosi előnyből jöhet a második felvonás

Férfi hokisaink ma is jégre lépnek az UTE ellen a magyar bajnoki döntő és Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Nagyszerű kezdés, nálunk az előny a bajnoki döntőben

Férfi hokisaink 6-3-as győzelemmel kezdték az UTE elleni OB I döntőt, egyben Erste Liga elődöntőt.

Jön, amire 28 éve vártunk: Derbi a magyar bajnokságért!

Ma elkezdődik az Újpest elleni négy győzelemig tartó Erste Liga-elődöntő, ami egyben magyar bajnoki döntő is.

Bajnoki döntő előtt: „Számítunk a szurkolóinkra!”

Férfi hokisaink az Újpest elleni Erste Liga-elődöntőre, egyben magyar bajnoki döntőre készülnek – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most