2022. szeptember 4.
„Jó a társaság, a srácok mind nagyszerű jégkorongozók!”
Friss nyári igazolásunk, a svéd August Nilsson úgy érzi, hogy épül a csapat és egy jó szezont remél – INTERJÚ!

Továbbra is teljes erőbedobással készülnek a klubszezon hivatalos rajtjára, a szeptember 11-ei Szuperkupára (amelyre folyamatosan kaphatóak a belépők, minden fontos információ elérhető ITT), valamint az Erste Liga szeptember 16-ai első játéknapjára a magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító férfi jégkorongozóink. Öt lejátszott edzőmeccset követően még egy hazai felkészülési találkozó vár a Ferencvárosra szeptember 6-án kedden a Tüskecsarnokban a mieinkhez hasonlóan szintén alaposan átalakult Dunaújvárosi Acélbikák ellen (erre a találkozóra szintén lehet kapni a belépőket, szezonbérleteseknek pedig ingyenes a belépés, részletes információk ITT).

A sűrű meccsnaptár mellett természetesen keményen edz is a csapat, hiszen közel egy tucat új játékosból kell összeszokott csapatot gyúrnia a Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak.

A szoros menetrend mellett nem könnyű elcsípni játékosainkat egy-egy interjúra, a korábbi hetekhez hasonlóan mégis sikerült ismét egy újonnan érkezőt megszólaltatni. Ezúttal a svéd August Nilsson beszélt arról, egy hónapnyi közös munka után milyennek érzi új csapatát, valamint hogyan vette fel a budapesti élet ritmusát.

- Hogy érzed magad egy hónap elteltével Budapesten?
- Élvezem a magyar fővárosbeli életet! Komoly várakozásokkal jöttem ide, de ez az elmúlt időszak felül is múlta az elképzeléseimet. Budapest egy remek nagyváros, rengeteg régi, de nagyon szép épülettel. Az itteniek rendkívül kedvesek, és az ételek is fantasztikusak!

- Ezek szerint kóstoltál már kifejezetten magyar ételeket is?
- Igen, túl vagyok a klasszikusokon! Eddig sikerült kipróbálnom a gulyáslevest, és egy amolyan nudlis vagy tésztás ételt, amit azt hiszem, csirkepaprikásnak hívnak. Illetve, bár egyáltalán nem kifejezetten magyar, de gyrost is ettem már a városban.

- A csapattársaid között van egy honfitársad is, akit régebb óta ismersz. Bár nem volt itt a felkészülés kezdetétől, könnyebb így az életed?
- Igen, határozottan előnyös, hogy van valaki, akivel tudok svédül is beszélgetni az öltözőben, vagy akár a hosszú utazások során. Sebastian egy remek ember, aki nem csak a csapat- és honfitársam, de egyben jó barátom is. Szóval igen, határozottan könnyebb így, hogy ő is a csapat tagja lett!

- És mi a helyzet a többiekkel, milyennek érzed a csapatot?
- Úgy gondolom, hogy nagyon jó társaság jött össze, akik emellett mind nagyszerű jégkorongozók. Minden nap nagyon keményen edzünk, hatalmas erőbedobással dolgozunk a játékunkon, és közben a csapat is épül. Amit eddig tapasztaltam, annak alapján bízom benne, hogy jó szezonunk lesz, és meg tudunk felelni a szurkolók és a klub elvárásainak. Emellett azt is remélem, hogy szórakoztató lesz a játékunk mind saját magunk, mind a közönség számára!

Cikkajánló

Nagy és Betteridge is duplázott Dunaújvárosban

Gólzáporos utolsó harmad döntötte el a Dunaújvárosi Jégcsarnokban rendezett Erste Liga találkozót.

Megyünk tovább, Dunaújváros a következő állomás

Újabb idegenbeli meccs vár felnőtt férfi jégkorongcsapatunkra, ezúttal Dunaújvárosban lépünk jégre.

Szoros mérkőzésen győzelem a DVTK ellen

Magyar bajnok hokisaink Miskolcon nyertek nagy csatában 1-0-ra Nagy Gergő találatával.

Miskolcon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk három hazai Erste Liga-mérkőzés után idegenben lép jégre.

Hiába küzdöttünk, a Brassónak jobban jött ki a lépés

Magyar bajnok hokicsapatunk nagy küzdelem végén alulmaradt a vendég Corona Brasovval szemben.

Nincs megállás, újabb erdélyi csapat érkezik a Tüskébe

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk következő ellenfele ismét egy erdélyi csapat, vasárnap a Brassóval játszunk.

Lehengerlő játékkal győzelem a csúcsrangadón

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink 6-2-re győzték le a liga-címvédő Csíkszeredát.

Remekül helyt álltak a Fradi sikethokisai Csehországban

Jégkorong szakosztályunk jóvoltából nívós tornán vettek részt a Fradi és a magyar válogatott sikethokisai.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin