2022. szeptember 4.
„Jó a társaság, a srácok mind nagyszerű jégkorongozók!”
Friss nyári igazolásunk, a svéd August Nilsson úgy érzi, hogy épül a csapat és egy jó szezont remél – INTERJÚ!

Továbbra is teljes erőbedobással készülnek a klubszezon hivatalos rajtjára, a szeptember 11-ei Szuperkupára (amelyre folyamatosan kaphatóak a belépők, minden fontos információ elérhető ITT), valamint az Erste Liga szeptember 16-ai első játéknapjára a magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító férfi jégkorongozóink. Öt lejátszott edzőmeccset követően még egy hazai felkészülési találkozó vár a Ferencvárosra szeptember 6-án kedden a Tüskecsarnokban a mieinkhez hasonlóan szintén alaposan átalakult Dunaújvárosi Acélbikák ellen (erre a találkozóra szintén lehet kapni a belépőket, szezonbérleteseknek pedig ingyenes a belépés, részletes információk ITT).

A sűrű meccsnaptár mellett természetesen keményen edz is a csapat, hiszen közel egy tucat új játékosból kell összeszokott csapatot gyúrnia a Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak.

A szoros menetrend mellett nem könnyű elcsípni játékosainkat egy-egy interjúra, a korábbi hetekhez hasonlóan mégis sikerült ismét egy újonnan érkezőt megszólaltatni. Ezúttal a svéd August Nilsson beszélt arról, egy hónapnyi közös munka után milyennek érzi új csapatát, valamint hogyan vette fel a budapesti élet ritmusát.

- Hogy érzed magad egy hónap elteltével Budapesten?
- Élvezem a magyar fővárosbeli életet! Komoly várakozásokkal jöttem ide, de ez az elmúlt időszak felül is múlta az elképzeléseimet. Budapest egy remek nagyváros, rengeteg régi, de nagyon szép épülettel. Az itteniek rendkívül kedvesek, és az ételek is fantasztikusak!

- Ezek szerint kóstoltál már kifejezetten magyar ételeket is?
- Igen, túl vagyok a klasszikusokon! Eddig sikerült kipróbálnom a gulyáslevest, és egy amolyan nudlis vagy tésztás ételt, amit azt hiszem, csirkepaprikásnak hívnak. Illetve, bár egyáltalán nem kifejezetten magyar, de gyrost is ettem már a városban.

- A csapattársaid között van egy honfitársad is, akit régebb óta ismersz. Bár nem volt itt a felkészülés kezdetétől, könnyebb így az életed?
- Igen, határozottan előnyös, hogy van valaki, akivel tudok svédül is beszélgetni az öltözőben, vagy akár a hosszú utazások során. Sebastian egy remek ember, aki nem csak a csapat- és honfitársam, de egyben jó barátom is. Szóval igen, határozottan könnyebb így, hogy ő is a csapat tagja lett!

- És mi a helyzet a többiekkel, milyennek érzed a csapatot?
- Úgy gondolom, hogy nagyon jó társaság jött össze, akik emellett mind nagyszerű jégkorongozók. Minden nap nagyon keményen edzünk, hatalmas erőbedobással dolgozunk a játékunkon, és közben a csapat is épül. Amit eddig tapasztaltam, annak alapján bízom benne, hogy jó szezonunk lesz, és meg tudunk felelni a szurkolók és a klub elvárásainak. Emellett azt is remélem, hogy szórakoztató lesz a játékunk mind saját magunk, mind a közönség számára!

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin