2023. május 19.
Jó kezdés után vereség a vb-házigazda ellen
A magyar hokiválogatott két harmadig tudta tartani a tempót, végül 7-1-re kikapott a finnektől.

A csütörtöki, svédek elleni vereséget követően nem sok ideje volt pihenni a magyar jégkorong-válogatottnak, hiszen pénteken a világbajnoki házigazda finnekkel csaptak össze.

Lendületesen kezdődött a találkozó, mindkét oldalon voltak helyzetek. A kihasználásában viszont a finnek jeleskedtek, Mikko Lehtonen tudta takarásból ellőni a korongot, amivel megszerezte a mérkőzés első gólját (0-1). A szünet után Sofron kapott egy kiállítást, ami alatt fel tudtak állni a finnek, Kaapo Kakko pedig megszerezte a finn válogatott második gólját (0-2). Egy letámadásnál Pozsgai bombázott kapura, a kapusról kipattanó korongot pedig Sebők Balázsnak sikerült a kapuba tessékelni, amivel szépített az álláson (1-2). A folytatásban is erősen kezdett a házigazda, Atte Ohtamaa talált be Bálizs kapujába (1-3). Egy perccel a finn gólt követően Nagy Gergőt szórták ki két percre, amiből újabb gól született, ezúttal Teemu Hartikainen tudott eredményes lenni (1-4). Nem sokat kellett várni a következő találatra sem, egy gyors letámadás után Kasperi Kapanen köszönt be a magyar kapuba (1-5). Azonban nem álltak meg a finnek a gólgyártásban, Waltteri Merela a kapu előtt elkorcsolyázva emelte be a pakkot Bálizs mellett (1-6). Az 57. percben újabb magyar kiállítás következett, másodpercekkel a kiegészülés előtt pedig Joel Armia gólra is váltotta azt (1-7).

Ezt követően újabb egynapos pihenő következik a mieink számára, vasárnap pedig a németekkel találkoznak a Nokia Arénában. A mérkőzés magyarországi idő szerint 15:20-kor kezdődik.

Férfi Jégkorong, A csoportos világbajnokság, A csoport, Tampere

Magyarország – Finnország 1-7 (0-1, 1-1, 0-5)

Magyarország: Bálizs (Arany) – Stipsicz, Fejes, Sebők, Hári, Galló – Szabó, Hadobás, Erdély, Bartalis, Sofron – Kiss R., Horváth M., Nagy G., Papp K., Terbócs – Garát, Pozsgai, Csányi, Nagy K., Vincze. Szövetségi kapitány: Kevin Constantine

Finnország: Olkinuora (Heljanko) – Lehtonen, Ohtamaa, Hartikainen, Manninen, Rantanen – Maatta, Koivisto, Kakko, Suomela, Armia – Seppala, Pokka, Pesonen, Lammikko, Kapanen – Friman, Matinpalo, Merela, Bjorninen, Anttil. Szövetségi kapitány: Jukka Jalonen

Gólok: Sebők (26:46, Pozsgai, Galló), illetve Lehtonen (12:52, Rantanen, Ohtamaa), Kakko (23:09 EE, Armia, Suomela), Ohtamaa (40:51, Rantanen, Manninen), Hartikainen (43:24 EE, Rantanen, Lehtonen), Kapanen (46:20, Kakko, Suomela), Merela (54:42, Friman, Bjorninen), Armia (59:01 EE, Maatta, Olkinuora)

Cikkajánló

Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin