2023. május 19.
Jó kezdés után vereség a vb-házigazda ellen
A magyar hokiválogatott két harmadig tudta tartani a tempót, végül 7-1-re kikapott a finnektől.

A csütörtöki, svédek elleni vereséget követően nem sok ideje volt pihenni a magyar jégkorong-válogatottnak, hiszen pénteken a világbajnoki házigazda finnekkel csaptak össze.

Lendületesen kezdődött a találkozó, mindkét oldalon voltak helyzetek. A kihasználásában viszont a finnek jeleskedtek, Mikko Lehtonen tudta takarásból ellőni a korongot, amivel megszerezte a mérkőzés első gólját (0-1). A szünet után Sofron kapott egy kiállítást, ami alatt fel tudtak állni a finnek, Kaapo Kakko pedig megszerezte a finn válogatott második gólját (0-2). Egy letámadásnál Pozsgai bombázott kapura, a kapusról kipattanó korongot pedig Sebők Balázsnak sikerült a kapuba tessékelni, amivel szépített az álláson (1-2). A folytatásban is erősen kezdett a házigazda, Atte Ohtamaa talált be Bálizs kapujába (1-3). Egy perccel a finn gólt követően Nagy Gergőt szórták ki két percre, amiből újabb gól született, ezúttal Teemu Hartikainen tudott eredményes lenni (1-4). Nem sokat kellett várni a következő találatra sem, egy gyors letámadás után Kasperi Kapanen köszönt be a magyar kapuba (1-5). Azonban nem álltak meg a finnek a gólgyártásban, Waltteri Merela a kapu előtt elkorcsolyázva emelte be a pakkot Bálizs mellett (1-6). Az 57. percben újabb magyar kiállítás következett, másodpercekkel a kiegészülés előtt pedig Joel Armia gólra is váltotta azt (1-7).

Ezt követően újabb egynapos pihenő következik a mieink számára, vasárnap pedig a németekkel találkoznak a Nokia Arénában. A mérkőzés magyarországi idő szerint 15:20-kor kezdődik.

Férfi Jégkorong, A csoportos világbajnokság, A csoport, Tampere

Magyarország – Finnország 1-7 (0-1, 1-1, 0-5)

Magyarország: Bálizs (Arany) – Stipsicz, Fejes, Sebők, Hári, Galló – Szabó, Hadobás, Erdély, Bartalis, Sofron – Kiss R., Horváth M., Nagy G., Papp K., Terbócs – Garát, Pozsgai, Csányi, Nagy K., Vincze. Szövetségi kapitány: Kevin Constantine

Finnország: Olkinuora (Heljanko) – Lehtonen, Ohtamaa, Hartikainen, Manninen, Rantanen – Maatta, Koivisto, Kakko, Suomela, Armia – Seppala, Pokka, Pesonen, Lammikko, Kapanen – Friman, Matinpalo, Merela, Bjorninen, Anttil. Szövetségi kapitány: Jukka Jalonen

Gólok: Sebők (26:46, Pozsgai, Galló), illetve Lehtonen (12:52, Rantanen, Ohtamaa), Kakko (23:09 EE, Armia, Suomela), Ohtamaa (40:51, Rantanen, Manninen), Hartikainen (43:24 EE, Rantanen, Lehtonen), Kapanen (46:20, Kakko, Suomela), Merela (54:42, Friman, Bjorninen), Armia (59:01 EE, Maatta, Olkinuora)

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított az alapszakasz házi gólkirálya

Jégkorong szakosztályunk újabb egy évre állapodott meg a tavaly nyáron érkezett finn Aku Kestilä-val.

Újabb finn játékos távozik

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbít szerződést az előző szezon közben érkezett Matias Sointuval.

Szerződést hosszabbítottunk Turbucz Martinnal

Jégkorong szakosztályunk aláírt a januárban érkezett támadóval, aki újabb két évig erősíti csapatunkat.

A tengerentúlról érkezik védőjátékos

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata egy amerikai védővel, Jake Crespivel erősít a következő szezonra.

Újabb három távozó

Az FTC-Telekom bajnok férfi jégkorongcsapatának három játékosa nem hosszabbít szerződést a következő szezonra.

„Szeretnék gyorsan beilleszkedni!”

Férfi hokisaink első nyári igazolása, Galajda Zsombor beszélt klubváltásáról – INTERJÚ!

Nyári tábor gyerekeknek hokisaink csapatkapitányával!

Nagy Gergő válogatott és Erste Liga-játékosokkal karöltve szervez fejlesztő tábort utánpótláskorú hokisoknak.

Hajszálnyira voltunk a sporttörténelmi bravúrtól

A magyar hokiválogatott a bennmaradás kapujában volt az elit vb-n, a vége büntetők után 4-3 lett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin