archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2019. január 11.
Jobban bírtuk a végét: rendes játékidős győzelem a Gyergyó ellen, él a remény az alapszakasz-győzelemre
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata két döntetlen harmad után remek hajrával 4-1-re győzött a Gyergyói HK otthonában erdélyi túrája első mérkőzésén, ezzel megtartotta esélyét az alapszakasz-győzelemre.

Férfi jégkorongcsapatunk utolsó erdélyi túrájára utazott az Erste Liga 2018/19-es idényének alapszakaszában, a túra első mérkőzésén pedig a Gyergyói HK otthonában lépett jégre. Amint arról korábban a meccs beharangozójában beszámoltunk, egyáltalán nem várt könnyű mérkőzés kisebb hullámvölgyben lévő csapatunkra, mindkét félnek fontos volt a rendes játékidős győzelem megszerzése.


Jól állt bele a mérkőzésbe a Fradi, a találkozó első perceiben többet volt a korong a hazaiak harmadában, az első nagy helyzet azonban mégis a Gyergyó előtt adódott: Tomanek cselezte magát át a védelmünkön, de Arany Gergely eszén végül nem tudott túljárni. Nem sokkal később megjött a mi első lövésünk is, Pozsár révén, majd ismét Aranynak kellett nagyot védenie Dmitrij Pesztunov távoli próbálkozásánál. Fokozatosan átvették a játék irányítását a gyergyóiak, főleg légióskontingensük révén remekül kevergettek, a mieink pedig nem igazán tudták játszani az idén korábban megszokott gyors, kreatív letámadásos játékot, némileg fásultnak tűntek a zöld-fehérek az első harmad közepe felé közeledve. Ennek meg is lett az eredménye, egy kapu mögül visszatett korong teljesen üresen találta a kapuval szemben Péter Zsoltot, aki magabiztosan a hálóba vágta a hazaiak vezető gólját. Nem sokkal később emberelőnybe kerültünk, miután Tomaneket küldték ki két percre. Nagyon jókor jött a fór, szépen felálltunk a hazai harmadban, megjárattuk a korongot, beszorítottuk az ellenfelet. Nagy Gergő, majd Rantanen lőtt távolról, ezekből csak kapu előtti kavarodás lett, gól nem, a harmadik bomba viszont már beakadt - Nagy Gergő egyenlített, kihasználtuk első emberelőnyünket. Az egyenlítés után kicsit felszabadultabban játszott a Fradi, többet birtokoltuk a korongot, igazán nagy fölénybe azonban nem sikerült kerülni, ez annak is volt köszönhető, hogy viszonylag sok volt a játékmegszakítás. Hiába a lassan kialakuló fölényünk, a Gyergyónak volt óriási helyzete, Tomanek indult meg lendületből egy megszerzett koronggal, gyönyörűen vette észre a fellazuló védelmünk mellett kilépő Vorobjevet, akinek lövését azonban Arany nagy bravúrral védte. A mieinknek is egyre több helyzete és lövése volt, gól azonban nem esett egyikből sem. Nagy Gergő járt a legközelebb az újabb találathoz, közelről leadott lövését azonban nagy bravúrral fogta a hazaiak kapusa, Ruczuj Gellért. A vártnak megfelelően harcos, szoros mérkőzést játszottunk a gyergyóiakkal, amely egy játékrész után döntetlenre állt, de jó volt látni, hogy az első néhány perc bizonytalankodása után visszatért a jégre a szezon első felében megszokott Fradi, és szépen lassan átvettük a mérkőzés irányítását. (1-1)

Gyors emberelőnnyel kezdtük a második húsz percet, Pesztunovot állították ki könyökhasználatért. Ez némileg felpaprikázta a hangulatot, a hazai játékosok hevesen reklamáltak, de nem változott az ítélet. Ezúttal nem sikerült olyan szépen felállni, mint az első fórnál, egy perc elment, utána viszont Switzer került lövőhelyzetbe, Ruczujról kipattant a korong, Nagy Gergő viszont nem tudta a kapuba húzni. Nem sokkal később Walls szabálytalankodott, így fél percig 4 a 4 ellen folytatódott a játék, majd másfél perc hazai emberelőny következett. A gyergyóiak azonban veszélytelenek maradtak előnyben, sőt, egy tilos felszabadítás után elhoztuk a bulit a hazai kapu előtt, és Rantanen távoli bombája révén emberhátrányban is veszélyeztettünk, Ruczuj azonban a helyén volt. A 27. percben újabb lehetőséghez jutottunk, miután Tomanek ült le a büntetőpadra testre ütésért. Az első emberelőnyhöz hasonlóan ezúttal egyből sikerült felállni, és Rantanené volt az első távoli bomba, Ruczuj azonban védett. Nem sokkal később Bobcseket is kiállították, így majdnem egy percig kettős emberelőnyben támadhattunk. A Brassó ellen hazai jégen azon ment el a mérkőzés, hogy több perces kettős előnyt sem sikerült értékesíteni. Most is felálltunk, de most sem sikerült értékesíteni a nagy lehetőséget. Előbb Switzer püfölte Ruczujba a korongot, majd Kärmeniemi, végül Nagy Gergő lövésénél is nagyot védett a hazai kapus. Egy gyergyói visszajöhetett, ám maradtunk felállva a harmadukban. Betalálni azonban csak nem sikerült, sőt, levegőhöz jutottak a piros-fehérek, miután elmozdult a kapujuk, és fúrás miatt rövid időre állt a játék. Sőt, utána sem egészültek ki a csapatok, hiszen hat másodperccel Bobcek kiállításának lejárta előtt Perrier is szabálytalankodott, így a Gyergyó került rögtön emberelőnybe. Ezzel azonban nem sikerült élniük, közel egy percig felállni sem tudtak, majd egyetlen veszélyes lövésüket fogta Arany. Az egyáltalán nem mondható el, hogy nyomasztó fölényben játszottunk volna, különösen a játékrész második felében. Még akkor sem, ha összességében talán a mieink voltak fölényben, és veszélyeztettek többet. Ziccere mégis a hazaiaknak volt, a kiugró Constantin azonban nem tudott túljárni a remekül védő Arany eszén. Ziccerre ziccerrel válaszoltunk, Nagy Gergő lövése átcsorgott Ruczujon, azonban a kapuvas külső oldalán jutott túl az alapvonalon a korong. Nem volt megállás, jött az újabb nagy helyzet, Orbán lövését fogta Arany, a kipattanó után pedig Switzer kontrázta meg a hazaiakat, azonban Ruczujt lőtte telibe. Már-már mindenki azt hitte, lecsorog a hátralévő két perc, azonban még tíz másodperccel a vége előtt is adódott nagy helyzet: Switzer szinte büntető-szituációban lépett ki egyedül, ám nem tudta Ruczuj mellett elhúzni. Tempós, harcos, izgalmas második harmadot láthatott a közönség, az elején fölényben lévő Fradival, aztán kiegyenlítődő játékkal, sok helyzettel, és két remek kapusteljesítménnyel. (1-1)

Villámgyorsan emberelőnyhöz jutott a záró harmad elején a Gyergyó, Tóth Gergő gáncsolt. Fel is álltak a hazaiak a harmadunkban, de sokáig egy nem túl veszélyes távoli Jezsov-lövés jelentette az egyetlen veszélyt a kapunkra. Később Péter összeszedett egy korongot Arany közvetlen közelében, szép csuklómozdulattal húzta maga elé, ám nem tudta átpréselni kapusunkon. Kivédekeztük a hátrányt, ám nem sokkal később jött a következő: Kärmeniemi vak oldalról kőkeményen, és szabálytalanul ütközte le Elekest. Finn bekkünk büntetése a palánkra lökés miatt 2+10 perc lett. Emberelőnyben helyzetbe is került a Gyergyó, ám Steénnek még Arannyal együtt sem sikerült a kapuba tennie a korongot. Úgy festett, felszabadul a kapunk, ám az emberhátrányunk legvégén Pesztunov gyönyörű szólóval került helyzetbe, Arany mamuttal védett, majd a kipattanót is kitornázta. Nagy szükség volt ezekben a percekben kapusunk magabiztos teljesítményére. Kiegészülésünk után is gyergyói helyzet következett, Tomanek már másodszor szólózta magát helyzetbe a meccsen, önzetlenül letette Voeobjevnek, Arany azonban fantasztikus védést mutatott be ismét. Felpörgött a mérkőzés, fel-le száguldoztak a csapatok a két kapu között, szinte szusszanásnyi ideje sem maradt a védelmeknek kifújni magukat. Az adok-kapokból a mieink jöttek ki szerencsére jobban: Rantanen a saját harmadunkból indította a leshatáron kilépő Wallst, aki kissé hátranyúlva tanári módon vette át a korongot, gyönyörű csellel fűzte át magát védőjén, majd csuklóból fellőtte Ruczuj lepkése mellett a hosszú felsőbe. Meg kell hagyni, remek gól volt! Ez a találat megtörte a Gyergyót, és villámgyorsan megszereztük harmadik gólunkat is: Kozma hibázott nagyot, elvesztette a korongot saját harmadában, Tóth Richárd lecsapott rá, a kapu előtt érkező Tóth Adrián elé tálalt, aki nem hibázott. Sőt, kevesebb mint két perccel a vége előtt eldőlt a mérkőzés: egy kontrával három ferencvárosi játékos ugrott ki, Switzer lövését még fogta Ruczuj, a kipattanót viszont Tóth Richárd a kapuba lőtte. Wallst még kiállították, de ez volt az utolsó említésre méltó esemény a mérkőzésen.

Az FTC-Telekom két rendkívül szoros játékrész után jobban bírta erővel a záró húsz percet, így 4-1-re győzött az alapszakasz harmadik, egyben utolsó erdélyi túrájának első mérkőzésén a Gyergyó otthonában, ezzel megtartotta négypontos előnyét a tabellán a Vasas otthonában győzedelmeskedő Csíkszeredával szemben, így továbbra is megvan az esélye arra, hogy megszerezze az alapszakasz-győzelmet.

Folytatás vasárnap, magyar idő szerint 16.00-kor, a Brassó otthonában.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Gyergyói HK - FTC-Telekom 1-4 (1-1, 0-0, 1-4)
Gyergyói HK: Ruczuj (Szakács) – Jezsov, Kozma, Csergő, Pesztunov, Sára – Góga, Orbán Sz., Steén, Tomanek, Vorobjev – Bobcsek, Ferenc Csibi, Benedek, Constantin, Péter – Ivácson, Timaru, Barabás, Daradics, Elekes Darabont. Vezetőedző: Mikael Tisell
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Lengyel, Rantanen, Rafaj, Switzer, Walls – Hegyi, Jászai, Farkas, Nagy G., Tóth G. – Boros, Kärmeniemi, Pavuk, Roczanov, Tóth Ri. – Perrier, Sarcia, Pozsár, Tóth A., Tóth Re. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (12:18, 11:18, 14:12) 37:48
Védések: (17:11, 18:11, 9:14) 44:36 / 91.67% : 97.30%
Kiállítás percek: (2:0, 6:4, 2:16) 10:20
Emberelőny kihasználás: (4 / 0) 0.00% / (5 / 1) 20.00%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 5) 80.00% / (0 / 4) 100.00%
Gólszerzők: Péter (06:10, Constantin, Benedek), illetve Nagy G. (09:05, EE, Rantanen), Walls (51:59, Nagy G.), Tóth A. (52:54, Tóth Ri.), Tóth Ri. (58:41, Switzer)


A mérkőzés összefoglalója:
Fodor Szabolcs értékelése a mérkőzés után:Cikkajánló

Ajkán zárjuk az Erste Liga alapszakaszát

Csapatunk a FEHA19 együttesével találkozik az utolsó alapszakasz-meccsen, immár biztos továbbjutóként.

Győzelem Miskolcon, ott vagyunk a rájátszásban!

Férfi hokisaink a DVTK elleni 4-2-es győzelmükkel biztosan az első hatban zárják az alapszakaszt.

Utolsó előtti alapszakaszmeccsünkre utazunk pénteken

Csapatunk folytatja a küzdelmet a közvetlen rájátszást érő helyért, játékosaink Miskolcon lépnek jégre.

Vereség a BJA HC otthonában, még nincs meg a rájátszás

Férfi jégkorongcsapatunk 5-1-re kikapott Káposztásmegyeren, még küzdenie kell a playoff-hely bebiztosításáért.

A friss kupagyőztes ellen harcolhatjuk ki a rájátszást

Két pont elegendő férfi hokisainknak az alapszakasz első helyéért küzdő BJA HC ellen szerda este idegenben.

Szurkolói információk a FEHA19 elleni mérkőzésre

A Tüskecsarnokban is lehet elővételben jegyet venni hokisaink utolsó Erste Liga alapszakasz-meccsére.

„Örülök, hogy újra itt lehetek a srácokkal”

Sarciá Antonino a héten visszatért és csatlakozott a csapathoz a száraz edzéseken – INTERJÚ!

A Fradié A Hét Gólja és A Hét Játékosa is

Nagy Gergő lett az elmúlt hét legjobbja az Erste Ligában, Kreisz Brúnóé a legszebb gól – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin