2023. március 16.
Jön a bajnoki döntő végső összecsapása
A csapatok elvitték a hetedik meccsig a párharcot, pénteken eldől a bajnoki cím sorsa.

Mint azt már sokszor említettük, magyar bajnoki címvédő jégkorongcsapatunknak nem úgy indult a szezon, ahogyan azt eredetileg eltervezték. Októberben kisebb lejtmenetbe kezdtünk az alapszakaszban, és sajnos a Franciaországban megrendezett Kontinentális Kupa sem tudott segíteni abban, hogy csapatunk kijöjjön a gödörből. Az alapszakasz közepén végül a szakmai stáb néhány játékos távozása után kénytelen volt újra tervezni a keretet, ami a csapat dinamikájában és stílusában is rengeteg változást okozott. Habár a távozó játékosok pótolva lettek, a folyamatos betegség és sérüléshullám miatt nagyon sokáig nem tudott teljes 22 fős kerettel kiállni az FTC-Telekom, azonban érezhető volt a pozitív változás és sikerült beverekednie magát a Fradinak a közvetlen rájátszásba, igaz, hosszú idő után először, mint választható csapat kerültünk a legjobb hat közé.

A negyeddöntőben - akárcsak tavaly - a DVTK Jegesmedvék volt az ellenfelünk, és már az ellenfélválasztó sajtótájékoztató után lehetett tudni, hogy kemény, kiélezett párharcnak néznek elébe a felek. Nem is okozott meglepetést, hogy a két csapat eljutott a hatodik mérkőzésig, ahol végül hazai pályán, hosszabbításban az FTC-Telekom behúzta a negyedik győzelmét tovább jutva ezzel az elődöntőbe. A következő fordulóban pedig már nem választás alapján kerültek össze a csapatok, hanem az alapszakaszban elért helyezés alapján, miszerint az első a negyedikkel (leghátrébb végzettel) a második pedig a harmadikkal vív meg, ennek értelmében pedig a zöld-fehérek a Budapest Jégkorong Akadémia HC-vel kerültek össze.

Tekintve, hogy az alapszakaszban a két csapat között milyen erőviszonyok uralkodtak egyértelműen a BJA HC-t mondták a párharc esélyesének, a Ferencváros viszont húzott egy váratlant és magabiztos játékkal 5-1-re megnyerte a Vasas Jégcentrumban az első találkozót. Másnap már kiélezettebb volt a találkozó és kevesebb helyzetet hagytak nekünk a házigazdák, azonban elég volt egyetlen gól, hogy az FTC-Telekom ismételten győzelmet arasson Káposztásmegyeren. 2-0-s összesítéssel érkezett a küzdelem a Tüskecsarnokba, ahol ismét nem hagyták cserben a játékosok a szurkolókat és egészen hosszabbításig vitték a játékot, ahol aztán a BJA tudott eredményesebb lenni. A győzelmen felbuzdulva másnap még keményebben állt bele a vendégcsapat a találkozóba és 3-0-val megszerezték a második győzelmüket a párharcban, így biztossá vált, hogy mindkét helyszínen lesz még egy-egy összecsapás. Arra lehetett számítani, hogy egyik fél sem fogja könnyen adni az ötödik mérkőzést, hiszen annak behúzásával egyetlen lépésre kerülnek a bajnoki címtől. Az ötödik meccs sokáig gól nélkül telt, sem az első, sem pedig a második harmad nem hozott eredményt, az utolsó 20 percben viszont megtört a jég és folytatva a sormintát újabb idegenbeli győzelem született. Egyetlen győzelemre kerültünk a harmadik csillagtól és a 30. bajnoki címtől, amit ráadásul hazai pályán vívhattunk volna ki. Azonban az eddigi párharc során kizárólag idegenbeli győzelem született, és ha a csapatok követik ezt a mintát, akkor a hatodik, Tüskecsarnokban megrendezett találkozón összesítésben egyenlíteni tud a BJA. Ők pedig ismét megmutatták, hogy nem véletlenül lettek alapszakasz győztesek és egy újabb 3-0-s eredménnyel behúzták a párharc hatodik mérkőzését, ami azt jelentette, hogy végül egyetlen összecsapás fog dönteni a magyar bajnoki cím sorsáról.

Ezúttal kicsit több ideje volt pihenni a csapatoknak és készülni a hetedik meccsre, habár ilyenkor már nem sok minden van, amit ne tudnának az ellenfélről, így leginkább fejben, mentálisan tudtak készülni a játékosok egy ilyen téttel bíró mérkőzésre. A magyar bajnoki cím mellett viszont a két csapat azért is küzd, hogy eldőljön, melyikük kerül az Erste Liga döntőjébe. Az elmúlt években, az alapszakaszban harmadiknál rosszabb helyen végző nem jutott be a Liga döntőjébe, ezért hatalmas bravúr lenne, ha a Fradi a hetedik találkozót behúzva alapszakasz ötödikként ott lenne a döntőben, ahol még egyik fél sem biztos, hiszen a másik ágon küzdő Gyergyó és Brassó is a hetedik meccsen dönti el a továbbjutót.

Történelmi pillanat előtt állnak tehát hokisaink, akik többször kiemelték már, hogy mennyi pluszt jelentenek nekik a szurkolók és maga a Fradi-család, akik minden idegenbeli meccsen hazai pályát varázsoltak nekünk. Ezúttal sem kisebb tét, mint a 30. bajnoki cím és a harmadik csillag, azonban már nincsen több lehetőség, a pénteki, hetedik mérkőzésen végleg eldől, hogy ki jut be az Erste Liga döntőjébe és ki szerzi meg idén a magyar bajnoki címet.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, elődöntő (OB I döntő) 7. mérkőzés

Budapest Jégkorong Akadémia HC–FTC-Telekom

2023. március 17., péntek 20:00, Vasas Jégcentrum

Élő közvetítés: m4sport.hu

Cikkajánló

Új csapatmenedzser jégkorongszakosztályunknál

A nyáron visszavonult rekordbajnok támadó, Tóth Adrián a jövőben a stáb tagjaként segíti tovább az FTC-t.

„Nem szakadok el a családtól, itt leszek a jövőben is”

A nyáron visszavonuló rekordbajnok, Tóth Adrián pályafutása végeztével sem szakad el a Ferencvárostól – VIDEÓ!

Nolan La Porte távozik az FTC-Telekomtól

A tavaly nyáron érkezett amerikai csatár nem hosszabbította meg szerződését a Ferencváros jégkorongcsapatával.

Az ECHL-ből érkező védővel bővül a keretünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a kanadai hátvéd, Tyson Helgesen.

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin