2020. március 4.
Jön a hatodik meccs, nyerni kell az elődöntőért
Férfi hokisaink a negyeddöntő hatodik mérkőzésén, Székesfehérváron harcolhatják ki az elődöntős szereplést.

Ferencvárosi szempontból egyelőre nem a vártnak megfelelően alakult eddig a Fehérvári Titánok elleni, négy győzelemig tartó Erste Liga-negyeddöntős párharc. A fehérvári farmcsapat rögtön a párharc első meccsén megmutatta, hogy hiába ők a papíron esélytelenebbek, élni tudnak az ebből fakadó mentális plusszal és egy bravúros hosszabbításos győzelemmel azonnal elvették a Fradi pályaelőnyét. A Pesterzsébeten elszenvedett váratlan vereség után összeszedte magát Fodor Szabolcs csapata, ugyanis előbb hazai pályán vágtunk vissza a fehérváriaknak rendkívül magabiztosan, egy 8-1-es győzelem formájában, majd ezt követően a soron következő két idegenbeli összecsapást is, ha nagy csatában is, de sikerült megnyernünk, így karnyújtásnyira kerültünkk az elődöntőtől. A párharc ötödik összecsapása azonban ismét nem várt fordulatokat hozott: a címvédő hiába küzdött és harcolt a mérkőzésen a továbbjutásért, nem bírta el az eltiltott, sérült és beteg játékosok hiányát, ráadásul a vendégek remekül éltek az emberelőnyös helyzeteikkel, így a Ferencváros 4-2-es vereséget szenvedett, ez pedig azt jelentette, hogy a felek összefutnak még egy hatodik randevúra is Székesfehérváron, hiszen a párharc állása 3-2-re módosult.

Tudtuk jól, hogy nem lesz egyszerű dolgunk a Titánok ellen, hiszen a fehérvári fiatalok a szezon során többször is bizonyították, hogy bárkivel képesek felvenni a versenyt, ez az alól pedig a Ferencváros sem jelentett kivételt, az alapszakaszban kétszer is megtréfáltak már bennünket. Arra talán azonban senki sem számított, hogy a csata ennyire elhúzódik, és hogy ennyire kiélezett lesz a harc a továbbjutásért. Régi jégkorongos közhely, hogy egy playoff-párharcot lezárni a nehezebb, ezt pedig láthattuk is a két csapat előző, pesterzsébeti összecsapásán, ahol hiába támadott a Fradi, nem lett meg a hőn áhított siker. Láthattuk, hogy a kiesés küszöben álló fehérváriak mekkora erőbedobással küzdenek a tisztes helyállásért, valamint az újabb és újabb bravúrokért, így aligha fognak a hatodik meccsen sem visszavenni a harcos játékukból.

A találkozót megelőzően egyik fél sem mehet biztosra, de ez igaz volt az eddig lejátszott mérkőzéskre is, hiszen a párharc során láttuk nem egyszer láthattuk, hogy hiába kerül előnybe az egyik csapat, a másik képes pillanatok alatt ritmust váltani és odaszögeznie ellenfelét saját kapuja elé. A hatodik meccs végkimenetelét ezek alapján előre megjósolni szinte lehetetlen, annyi azonban bizonyos, hogy minden eddiginél harcosabb és keményebb összecsapásra számíthatunk, hiszen a Titánok lassan már-már kezdhetik elhinni, hogy akár esélyük is lehet a csodaszámba menő továbbjutásra.

A Ferencváros viszont nem engedheti meg magának, hogy kiengedje a kezéből a komoly munka árán megszerzett a előnyt, ráadásul a pesterzsébeti vereség után jó eséllyel kétszer akkora erőbedobással szállunk majd bele a találkozóba, mint eddig bármikor. Fodor Szabolcs együttese közel sincs egyszerű helyzetben a legutóbbi vereség miatt, de még mindig mi vagyunk előnyben, erre a tudatra pedig lehet építeni. Tudjuk jól, mire képes a csapatunk, de a mindent eldöntő sikerhez az kell, hogy ugyanazt a csupaszív, ellentmondást nem tűrő, megalkuvást nem ismerő játékot tegyük ki a jégre, amellyel csodát csodára halmoztunk az elmúlt bő másfél évben.

Szerda este 18.30-tól jön tehát az Erste Liga 2019/20-as idényének rájátszásában a negyeddöntő hatodik mérkőzése a Fehérvári Titánok ellen, ezúttal az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

A találkozóra még online elővételben is lehet belépőt kapni, IDE KATTINTVA de a helyszínen is nyitva lesz a jegypénztár.

A mérkőzés online élő közvetítése itt követhető nyomon:

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 6. mérkőzés
FTC-Telekom – Fehérvári Titánok
2020. március 4. szerda, 18.30, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Jegy: ITT
Élő online közvetítés: ITT

Cikkajánló

Jégkorong: Nagy Gergő az év csapatában!

Magyar bajnok, megosztott Erste Liga-győztes férfi hokisaink kapitánya ott van a szezon hat legjobbja között.

Jégkorong: vége a teljes hazai szezonnak

A Magyar Jégkorong Szövetség az összes általa megrendezett bajnokság leállításáról döntött.

Jégkorong: vége a szezonnak, bajnok a Ferencváros!

A Magyar Jégkorong Szövetség szerda esti döntése értelmében az FTC-Telekom nyerte a félbeszakított OB I-et.

Dobbant a Fradi-szív, megvan a második győzelem!

Férfi hokisaink 3-1-es győzelmet arattak az UTE elleni OB I döntő, egyben Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Ferencvárosi előnyből jöhet a második felvonás

Férfi hokisaink ma is jégre lépnek az UTE ellen a magyar bajnoki döntő és Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Nagyszerű kezdés, nálunk az előny a bajnoki döntőben

Férfi hokisaink 6-3-as győzelemmel kezdték az UTE elleni OB I döntőt, egyben Erste Liga elődöntőt.

Jön, amire 28 éve vártunk: Derbi a magyar bajnokságért!

Ma elkezdődik az Újpest elleni négy győzelemig tartó Erste Liga-elődöntő, ami egyben magyar bajnoki döntő is.

Bajnoki döntő előtt: „Számítunk a szurkolóinkra!”

Férfi hokisaink az Újpest elleni Erste Liga-elődöntőre, egyben magyar bajnoki döntőre készülnek – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most