2020. március 4.
Jön a hatodik meccs, nyerni kell az elődöntőért
Férfi hokisaink a negyeddöntő hatodik mérkőzésén, Székesfehérváron harcolhatják ki az elődöntős szereplést.

Ferencvárosi szempontból egyelőre nem a vártnak megfelelően alakult eddig a Fehérvári Titánok elleni, négy győzelemig tartó Erste Liga-negyeddöntős párharc. A fehérvári farmcsapat rögtön a párharc első meccsén megmutatta, hogy hiába ők a papíron esélytelenebbek, élni tudnak az ebből fakadó mentális plusszal és egy bravúros hosszabbításos győzelemmel azonnal elvették a Fradi pályaelőnyét. A Pesterzsébeten elszenvedett váratlan vereség után összeszedte magát Fodor Szabolcs csapata, ugyanis előbb hazai pályán vágtunk vissza a fehérváriaknak rendkívül magabiztosan, egy 8-1-es győzelem formájában, majd ezt követően a soron következő két idegenbeli összecsapást is, ha nagy csatában is, de sikerült megnyernünk, így karnyújtásnyira kerültünkk az elődöntőtől. A párharc ötödik összecsapása azonban ismét nem várt fordulatokat hozott: a címvédő hiába küzdött és harcolt a mérkőzésen a továbbjutásért, nem bírta el az eltiltott, sérült és beteg játékosok hiányát, ráadásul a vendégek remekül éltek az emberelőnyös helyzeteikkel, így a Ferencváros 4-2-es vereséget szenvedett, ez pedig azt jelentette, hogy a felek összefutnak még egy hatodik randevúra is Székesfehérváron, hiszen a párharc állása 3-2-re módosult.

Tudtuk jól, hogy nem lesz egyszerű dolgunk a Titánok ellen, hiszen a fehérvári fiatalok a szezon során többször is bizonyították, hogy bárkivel képesek felvenni a versenyt, ez az alól pedig a Ferencváros sem jelentett kivételt, az alapszakaszban kétszer is megtréfáltak már bennünket. Arra talán azonban senki sem számított, hogy a csata ennyire elhúzódik, és hogy ennyire kiélezett lesz a harc a továbbjutásért. Régi jégkorongos közhely, hogy egy playoff-párharcot lezárni a nehezebb, ezt pedig láthattuk is a két csapat előző, pesterzsébeti összecsapásán, ahol hiába támadott a Fradi, nem lett meg a hőn áhított siker. Láthattuk, hogy a kiesés küszöben álló fehérváriak mekkora erőbedobással küzdenek a tisztes helyállásért, valamint az újabb és újabb bravúrokért, így aligha fognak a hatodik meccsen sem visszavenni a harcos játékukból.

A találkozót megelőzően egyik fél sem mehet biztosra, de ez igaz volt az eddig lejátszott mérkőzéskre is, hiszen a párharc során láttuk nem egyszer láthattuk, hogy hiába kerül előnybe az egyik csapat, a másik képes pillanatok alatt ritmust váltani és odaszögeznie ellenfelét saját kapuja elé. A hatodik meccs végkimenetelét ezek alapján előre megjósolni szinte lehetetlen, annyi azonban bizonyos, hogy minden eddiginél harcosabb és keményebb összecsapásra számíthatunk, hiszen a Titánok lassan már-már kezdhetik elhinni, hogy akár esélyük is lehet a csodaszámba menő továbbjutásra.

A Ferencváros viszont nem engedheti meg magának, hogy kiengedje a kezéből a komoly munka árán megszerzett a előnyt, ráadásul a pesterzsébeti vereség után jó eséllyel kétszer akkora erőbedobással szállunk majd bele a találkozóba, mint eddig bármikor. Fodor Szabolcs együttese közel sincs egyszerű helyzetben a legutóbbi vereség miatt, de még mindig mi vagyunk előnyben, erre a tudatra pedig lehet építeni. Tudjuk jól, mire képes a csapatunk, de a mindent eldöntő sikerhez az kell, hogy ugyanazt a csupaszív, ellentmondást nem tűrő, megalkuvást nem ismerő játékot tegyük ki a jégre, amellyel csodát csodára halmoztunk az elmúlt bő másfél évben.

Szerda este 18.30-tól jön tehát az Erste Liga 2019/20-as idényének rájátszásában a negyeddöntő hatodik mérkőzése a Fehérvári Titánok ellen, ezúttal az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

A találkozóra még online elővételben is lehet belépőt kapni, IDE KATTINTVA de a helyszínen is nyitva lesz a jegypénztár.

A mérkőzés online élő közvetítése itt követhető nyomon:

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 6. mérkőzés
FTC-Telekom – Fehérvári Titánok
2020. március 4. szerda, 18.30, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Jegy: ITT
Élő online közvetítés: ITT

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin