2022. március 31.
Jön, amire vártunk: kezdődik az Erste Liga döntője!
Férfi jégkorongozóink már magyar bajnokok, hátravan viszont még a szezon csúcspontja, a ligadöntő!

Pénteken magyarországi idő szerint 17.30-kor a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán, várhatóan rogyásig telt ház előtt bedobják a korongot, és elkezdődik a négy nyert mérkőzésig tartó párharc az FTC-Telekom és a Sportklub Csíkszereda között az Erste Liga aranyérméért.

Nem túlzás azt állítani, hogy a magyar bázisú nemzetközi liga 2018 ősze óta ennek a két csapatnak a versenyfutásáról szól. A 2018/19-es idényben ez a két csapat vívott kiélezett küzdelmet az alapszakasz első helyéért, majd a döntőben is egymás ellen vívtak késhegyre menő, érzelmektől fűtött, indulatoktól sem mentes összecsapást. Akkor a Ferencváros az első mérkőzést ugyan elveszítette, utána viszont zsinórban négy győzelmet aratott, ezzel hazai közönség előtt ünnepelhette története első Erste Liga-győzelmét, valamint azt, hogy 22 év után visszahódította a magyar bajnoki címet is (igaz, ez már néhány nappal korábban, a Csíkszereda döntőbe jutásával eldőlt). A következő évben is ez a két együttes vívott az alapszakasz első helyéért, majd 2020 tavaszán jó úton jártak afelé, hogy megismétlődjön a párharc a fináléban. A Sportklub és a Fradi is egyaránt 2-0-ra vezetett az elődöntőben a Gyergyó illetve az Újpest ellen, ám a koronavírus-járvány első hulláma közbeszólt. Ugyan zárt kapuk előtt még lehetett volna folytatni a küzdelmeket, ezt csak a Fradi és a Csíkszereda vállalta volna, így figyelembe véve az addigi eredményeket is, ezt a két együttest hirdették megosztott ligagyőztesnek szövetségi döntés alapján. A 2020/21-es idényben a mieinknek nem jött ki a lépés az alapszakaszban, így már az elődöntőben összejött az álompárosítás, ahol hat elképesztően szoros meccsen végül a Sportklubnak jött ki a lépés, és a kék-fehérek meg sem álltak a végső győzelemig.

Az elmúlt három idényben tehát egyaránt „másfél” ligagyőzelmet szerzett ez a két csapat, és most is ők vívnak meg a trófeáért. A magyar bajnoki címvédő az Erste Liga címvédője ellen – a magyar jégkorongos klubszezon csúcsa, igazi csemege vár ránk!

Ahogy a bajnoki címet követően az FTC-Telekom vezetőedzője, Fodor Szabolcs is nyilatkozta, rettenetesen erős csíkszeredai kerettel kell megvívnia a Ferencvárosnak a fináléban. A szeredai keret közel 2000 KHL-mérkőzés, 28 A-csoportos vb és 5 olimpiai csoportmeccs rutinját vonultatja fel, és ha számoljuk az olyan, már román állampolgárságot szerzett külföldi játékosokat is, mint a lövéserősség világrekordját a mai napig tartó Gyenyisz Kuljas vagy Andrej Taratuhin, akkor összesen kilenc, magyar szinten csúcsminőségű légióst vonultatnak fel, kiegészülve olyan magyar játékosokkal, mint Sofron István, Becze Tihamér, a Rokaly- vagy a Részegh-testvérek.

A Sportklub a címvédő, a papírforma szerint a Sportklub az esélyesebb. Hogy mivel lehet őket mégis megállítani? Ahogy Fodor Szabolcs is kiemelte, azzal, ha a Fradi minden egyes játékosa a Ferencvároshoz méltó módon, Fradi-szívvel küzd az utolsó csepp véréig, hiszen mint tudjuk, Küzdeni mindig, feladni soha! – ennek a mottónak a mentén kell harcolni. Hogy ez mire lesz elég, leghamarabb április 6-án, legkésőbb április 13-án kiderül. A döntő teljes menetrendje ITT ÉRHETŐ EL.

És hogy mivel tudjuk segíteni a csapatot? Az biztos, hogy a döntő két első meccsén, április 1-jén és 2-án Csíkszeredában telt ház és pokoli hangulat lesz a Vákár Lajos Műjégpályán. Szóval például azzal, ha telt házat és pokoli hangulatot csinálunk a Tüskecsarnokban is! Ehhez minden feltétel adott, a döntő harmadik és negyedik, budapesti meccseire ugyanis már kaphatóak online elővételben a belépők!

Előtte azonban még a két csíkszeredai mérkőzésen kell kiszurkolni, hogy legalább egy győzelemmel, így a pályaelőnyt elvéve térjünk haza Budapestre a párharc folytatására. Hogy ez sikerül-e, kiderül pénteken 17.30-tól, szombaton pedig 13.30-tól, az első meccset az m4sport.hu, a második találkozót az M4 Sport+ élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás
Döntő, 1. mérkőzés
Sportklub Csíkszereda–FTC-Telekom
2022. április 1. péntek 17.30 (magyarországi idő szerint), Vákár Lajos Műjégpálya, Csíkszereda
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: m4sport.hu

Döntő, 2. mérkőzés
Sportklub Csíkszereda–FTC-Telekom
2022. április 2. szombat 13.30 (magyarországi idő szerint), Vákár Lajos Műjégpálya, Csíkszereda
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: M4 Sport+

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin