2022. szeptember 16.
Jön visszavágó: Debrecenben kezdjük az Erste Ligát
Magyar bajnok jégkorongcsapatunk idegenben kezdi meg szereplését az Erste Liga 2022/23-as szezonjában.

A magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító férfi jégkorongcsapatunk túl van a 2022/23-as szezon első tétmeccsén, amely a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a Szuperkupa-döntő volt, és az egy évvel korábbi meccshez hasonlóan az FTC-Telekom ellenfele ezúttal is a kupagyőztes DEAC volt. Míg 2021-ben a Fradi magabiztos győzelemmel tartotta a Tüskecsarnokban a trófeát, addig viszont idén a debreceniek megtréfálták a zöld-fehéreket, és megnyerték a találkozót. Ez némileg hidegzuhanyként érte a csapatot és a szurkolókat egyaránt, főleg a mutatott játék képét illetően, hiszen a felkészülési mérkőzéseken már nagyon szépen formálódott a csapat játéka, és a legtöbben arra számítottak, a korábban látott határozottság köszön majd vissza tétmérkőzésen is.

Nincs idő viszont sokat rágódni a történteken, egyből jön a következő feladat, hiszen pénteken a Ferencváros megkezdi szereplését az Erste Ligában. Több okból is érdekes lesz csapatunk számára az idény első találkozója. A sors iróniája, hogy nem máshol kezdjük az idényt, mint az immáron Szuperkupa-győztes DEAC otthonában, így rögtön a szezon első bajnokiján lehetőségünk van visszavágni az öt nappal korábbi vereségért. A találkozó másik érdekessége, hogy az MJSZ Fegyelmi Bizottsága a 2022 tavaszi ligadöntő utolsó meccsének hajrájában történt állítólagos sportszerűtlen megnyilvánulások miatt Fodor Szabolcsot egy- , míg Yul Hennellyt kétmeccses eltiltással sújtotta, így sem vezetőedzőnk, sem másodedzőnk nem lesz ott a kispadon és az öltözőben sem a csapattal. A megbízott vezetőedzői feladatokat Debrecenben Euan King kapusedző, videóelemző látja el. Emellett a Szuperkupa-döntő hajrájában bemutatott sportszerűtlen verekedése miatt Tóth Gergőt is eltiltották három mérkőzésre – büntetését pedig az Erste Liga alapszakaszában kell letöltenie. Arra a kérdésre, hogy ha egy a Szuperkupán elkövetett vétségért a ligában letöltendő büntetést szabhatnak ki, akkor edzői párosunk miért nem tölthette le büntetését – illetve másodedzőnk esetében büntetése felét – a Szuperkupa-döntőn, mondván, két külön sorozatról van szó, vélhetően csak a Fegyelmi Bizottság potentátjai tudják a kielégítő választ…

További, ugyanakkor legalább már évek óta ismert nehezítő tényező lehet, hogy a debreceni pálya méreteit tekintve jóval kisebb, szűkebb, mint amihez a csapat hozzá van szokva, amely a megszokottól eltérő játékstílust igényel. Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy a debreceniek hálóját a magyar válogatott oszlopa, Hetényi Zoltán védi, aki a Szuperkupa-döntőn is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Hogy sikerül-e ismét borsot törnie a fekete-fehéreknek a mieink orra alá, vagy a Ferencváros revansot vesz, és győzelemmel kezdi az Erste Ligát, kiderül 18.30-tól a Debreceni Jégcsarnokban. A találkozót az Erste Liga TV élőben közvetíti, az online csatornával kapcsolatos idei tudnivalók ITT érhetőek el.

Férfi jégkorong, Erste Liga alapszakasz
DEAC – FTC-Telekom
2022. szeptember 16., 18:30 Debreceni Jégcsarnok
Jegyek: ITT
Élő közvetítés: Erste Liga TV

Cikkajánló

A BJA HC otthonába látogatunk

Magyar bajnok hokisaink pénteken Káposztásmegyeren játszanak Erste Liga-meccset.

Galajda Zsombor a felnőtt válogatottban

Újabb három játékos csatlakozik a nemzetközi szünetben a jégkorong-válogatotthoz, Fradi-játékos a keretben.

Ismét a Fradié A Hét Játékosa

Újra az FTC-Telekom adta A Hét Játékosát a jégkorong Erste Ligában, ezúttal Adam Bradyre esett a választás.

Megvannak a Magyar Kupa negyedik körének időpontjai

Decemberben és januárban is játszanak Magyar Kupa-meccset férfi jégkorongozóink.

Győzelem Debrecenben

Férfi hokisaink 4-0-ra győzték le a DEAC csapatát, továbbra is vezetjük az Erste Liga-tabellát.

Először utazunk Debrecenbe

Magyar bajnok hokisaink vasárnap a szezonban először látogatnak a DEAC csapatához.

„Ez az a hangulat, amiben játszani akar egy sportoló”

A Vígh Balázs Vándorkupáért vívott hokiderbit két góllal eldöntő Adam Brady nyilatkozott a meccs után – VIDEÓ!

Győzelem a derbin, miénk a Vígh Balázs Vándorkupa

Férfi hokisaink rendkívüli izgalmak közepette, az 58. percben szerzett góllal nyertek 2-1-re az Újpest ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin