2023. július 21.
Josef Hrabal marad a Ferencvárosnál
Sikerült megállapodni a korábbi cseh válogatott hátvéddel, decembertől újra zöld-fehérben küzd majd.

Amint arról folyamatosan beszámolunk, a szakmai stáb nagy erőkkel dolgozik a magyar bajnoki címet zsinórban ötször elhódító férfi jégkorongcsapatunk a 2023/24-es szezonra való csapatának kialakításán. Eddig összesen öt új igazolást és hét, szerződését meghosszabbító játékost köszönhettünk, valamint elbúcsúztunk hét hokistól. Ezúttal kissé különleges a helyzet, de szintén egy jó hírt közölhetünk, ugyanis

az FTC-Telekom vezetése megállapodott a tavaly novemberben érkezett cseh védővel, Josef Hraballal, aki speciális szerződéssel 2023 decemberétől ismét a Ferencváros játékosa lesz.

Josef Hrabal 1985. augusztus 17-én született az akkor még csehszlovákiai Prerovban. Első professzionális csapata a HC Vsetin volt, amelynek 1999-től egészen 2006-ig a kötelékéhez tartozott, szerepelt az U18-as, az U20-as és az akkor még cseh élvonalbeli felnőtt együttesben is, 2005-ben cseh bajnok lett a juniorokkal. Közben U16-tól U20-ig megjárta az összes korosztályos cseh válogatottat is. 2003-ban a nyolcadik kör 248. helyén draftolta az NHL-es Edmonton Oilers, igaz, végül nem lépett jégre a világ legerősebb bajnokságában.

2006-ban a két évvel később a KHL-hez csatlakozó Szeversztal Cserepovec játékosa lett, és felkészülési tornákon a cseh felnőttválogatottban is bemutatkozott, amelynek színeiben pályafutása során összesen 22 alkalommal szerepelt.

Egyszezonnyi tengerentúli AHL-es és ECHL-es, valamint svéd élvonalbeli kitérőt követően hazatért Csehországba, az élvonalba, a Trinec együtteséhez, amellyel 2011-ben megnyerte az Extraligát, a rájátszás legjobb plusz-mínusz mutatót hozó játékosaként. Egészen 2014-ig a Trinec játékosa maradt, a 2012/13-as idényben ő lett a cseh élvonal legponterősebb védője. 2014-ben 11 mérkőzés erejéig a KHL-ben is kipróbálta magát a Szibir Novoszibirszk játékosaként, a következő idényt pedig a finn élvonalban kezdte, a Lahti Pelicans játékosaként, és Trinecben fejezte be egy bajnoki ezüstéremmel.

2017-ben ligán belül váltott, a Pardubicéhez igazolt, majd 2019-ben hazatért szülővárosába, a másodosztályú HC Zubr Prerov együtteséhez. A Bölényektől nyolc meccs után távozott, miután jött egy jobb ajánlat a brit élvonalbeli Sheffield Steelerstől, az idény hátralévő részében itt jégkorongozott. A 2020/21-es szezont ismét Prerovban kezdte, majd Villachon keresztül Sheffieldben fejezte be, a Steelers-szel megnyerte az EIHL Challenge Cup-ot. Az előző idényt ismét a Prerov játékosaként kezdte, majd az ICEHL-es Orli Znojmo színeiben fejezte be, amellyel az osztrák bázisú liga rájátszásában is szerepelt. 2022 novemberében érkezett a Ferencvároshoz, amikor a szakmai stáb komoly szezon közbeni változtatásokat eszközölt a játékoskeretben. Az érkezését követően az alapszakaszban határozott, remek védőmunkája mellett 16 ponttal segítette a Fradit a közvetlen rájátszást érő helyhez, majd a magyar bajnoki címmel és Erste Liga-ezüsttel záruló rájátszás 20 meccsén további hat pontot gyűjtött. 2023 nyarán speciális szerződéshosszabbításról egyeztetett és végül állapodott meg a szakmai stábbal, így saját kérésére decembertől folytatja az FTC-Telekom színeiben.

A szerződését meghosszabbító Josef Hraballal, Julius Marvával, Kucsma Richárddal, Kulmala Rasmussal, Bán Károllyal, Lauri Kärmeniemivel, Aku Kestiläval és Turbucz Martinnal, az öt, már korábban bejelentett új igazolással, Banga Nándorral, Jake Crespivel, Galajda Zsomborral, Németh Attilával és Vladimír Roth-tal, valamint az érvényes szerződéssel rendelkező Arany Gergellyel, Nagy Kristóffal, Nagy Gergővel, Sarciá Antoninóval, Farkas Simonnal, Seregély Mátéval, Tóth Adriánnal, Tóth Gergővel és Boros Dániellel jelenleg 22 főt számlál az FTC-Telekom a 2023/24-es idényre készülő kerete.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2023/24-es szezon előtt:

Érkezett: Banga Nándor (Connecticut Jr. Rangers, USA-beli), Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék), Jake Crespi (Michigan Tech, USA-beli), Németh Attila (Újpest), Vladimír Roth (HC Oceláři Třinec)

Távozott: Ollie Betteridge (Nottingham Panthers), Galántai Richárd (?), Kreisz Brúnó (?), Konsta Mesikämmen (Gyergyói HK), Kozma Dávid (Åmåls SK), Jari Sailio (?) Matias Sointu (?)

Maradt: Bán Károly (szerződéshosszabbítás 2024-ig) Kulmala Rasmus (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Aku Kestilä (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Kucsma Richárd (szerződéshosszabítás 2024-ig), Julius Marva (szerződéshosszabbítás 2024-ig) Arany Gergely, Nagy Kristóf, Nagy Gergő, Sarciá Antonino, Farkas Simon, Seregély Máté, Tóth Adrián, Tóth Gergő, Boros Dániel (mindannyian érvényes szerződéssel) Turbucz Martin (szerződéshosszabbítás 2025-ig), Josef Hrabal (szerződéshosszabbítás 2024-ig)

Cikkajánló

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd

Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin