archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. október 2.
Jubileumi Hokiderbivel ünnepli fennállása 90. évfordulóját jégkorongszakosztályunk
90 éves az FTC Jégkorong szakosztálya! A csapat a jeles évfordulót jubileumi Hokiderbivel ünnepli, október 29-én hétfőn 20.00-tól a Tüskecsarnokban.

Az 1920-as évek Magyarországán sportkedvelő körökben központi kérdés volt, hogy a jégen ütőkkel űzött labdás játékot, a bandy-t, vagy pedig a kanadai stílusú jéghokit népszerűsítsék. A kérdés hamar eldőlt, 1927-ben megalakult a Magyar Jégkorong Szövetség, majd egy évre rá, 1928-ban a Ferencvárosi Torna Club is döntő lépéseket tett az ügyben.
Az FTC vezetősége 1928. október 28-án ülésezett a városligeti műjégpályán, és ünnepélyesen megalapították a Ferencvárosi Torna Club jégkorong szakosztályát. Elnökké Mailinger Bélát választották, az ügyvitelt Huber István végezte.

A Fradi hamar csapatépítésbe kezdett, 1929. február 18-án le is játszotta első hivatalos mérkőzését, majd 1931 decemberében megvolt az első nemzetközi találkozó is: az FTC 6-1-re győzte le a jó erőkből álló Deutsche Eishockeyt. A zöld-fehérek sorra játszották a nemzetközi díjmérkőzéseket, míg Hircsák kapus, valamint a Gergely testvérpár révén világbajnoki, és olimpiai résztvevője is volt a Fradinak a magyar válogatottban.

1937-ben indult el az első magyar bajnokság, az FTC pedig nagyot húzott, sikerült leigazolnia egy Stapleford nevű kanadai jégkorongozót játékos-edzőnek.

Az első bajnoki címre ugyan 1951-ig kellett várni, ám ez a győzelem megalapozója volt a jövő nagy sikereinek: az FTC jégkorong szakosztálya mára 25 bajnoki címmel büszkélkedhet, ezzel a Ferencvárosi Torna Club második legeredményesebb csapatsport szakosztálya a labdarúgás mögött. A csapat a Magyar Kupát 14 alkalommal hódította el, és olyan emlékezetes sportpillanatokkal bővítette a magyar jégkorong történetének lapjait, mint az 1973/74-es BEK menetelés a Füssen kiejtésével, de a magyar válogatott is korszakos egyéniségek sorát köszönheti a Ferencvárosnak.

2018 nyarán az FTC jégkorongcsapatának életében komoly változások történtek. Az együttes és a szakosztály új névadó főtámogatót kapott, a továbbiakban FTC-Telekom néven versenyző csapat élére pedig Fodor Szabolcs személyében egy fradista nevelésű, játékosként több mint 50-szeres válogatott szakember került, aki új, friss szemlélettel, és alapjaiban új játékoskerettel kezdte meg a csapat újjáépítését.

A szakosztály, és az egész Ferencvárosi Torna Club számára fontos, hogy az FTC-Telekom az elődökhöz, és a hagyományokhoz méltó módon képviseltesse magát az Erste Liga mezőnyében, különösen a jubileumi, 90. esztendőben. Ezért a szakosztályvezetés úgy döntött, nem is ünnepelhetné máshogy a jeles évfordulót, mint egy Újpest elleni Hokiderbivel, méghozzá impozáns körülmények között, a budapesti Tüskecsarnokban. A találkozót 2018. október 29-én, hétfőn 20.00-tól rendezzük, az M4 Sport élőben közvetít, a szakosztály pedig különleges felvezetéssel, és programokkal készül a mérkőzés előtt, és a harmadok közötti szünetekben is.

HUDÁK Gábor, szakmai igazgató, FTC Jégkorong szakosztály:
„Szeretnénk méltóképpen megünnepelni szakosztályunk fennállásának 90. születésnapját, ezért esett a választásunk a Tüskecsarnokra, és szerencsére megkaptuk ellenfélnek az évfordulóra ősi riválisunkat, az Újpestet. Bízom benne, hogy egy teltházas, remek hangulatú mérkőzést játszhatunk, amely igazi hokiünnep lesz, minden kilátogatónak maradandó sportélményt nyújt, a végén természetesen ferencvárosi győzelemmel!”

FODOR Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom:
„Folyamatosan készülünk a szezonban, hétről hétre fontos mérkőzéseket játszunk. Nem szabad, hogy előre túl sokat foglalkozzunk egy ilyen találkozóval, de természetesen eszünkbe jut a jelentősége, érezzük a súlyát, a fontosságát. Már önmagában az, hogy egy hazai Derbiről van szó, azt jelenti, hogy kettőzött erővel megyünk neki, a jubileumi évforduló pedig még egy plusz lökést ad lelkileg. Ugyan valamilyen szinten fel kell, hogy adjuk a megszokott hazai pályánkat, de biztos vagyok benne, hogy telt ház lesz, és a lelkes Fradi-szurkolók hazai pályát, és varázslatos hangulatot teremtenek a meccsre.”

A mérkőzésre várjuk a szurkolók mellett a sajtó képviselőit is! Az akkreditációról, valamint a részletes programokról folyamatos tájékoztatást küldünk!

Az előzetes jegyvásárlásról, a meccsinformációkról, a programokról és az egyéb tudnivalókról folyamatosan tájékoztatjuk a sajtót és a szurkolókat a fradi.hu-n, valamint az FTC Jégkorong szakosztályának hivatalos Facebook oldalán!

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
2018. október 29., 20.00, Tüskecsarnok
FTC-Telekom - UTE
TV: M4 Sport
Jegyinformációk: később!



Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin