archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. július 3.
Kanadai támadó érkezett
Jégkorongcsapatunk egyéves szerződést kötött az ASC Corona Brassóból érkező ponterős kanadai támadóval, Braden Wallsszal.

Megvan a Ferencváros jégkorongcsapatának hatodik, egyben utolsó légiós igazolása a 2018/19-es szezonra. Az Erste Liga mellett immáron a Visegrád Kupára is készülő szakosztályunk mindenben megállapodott az ASC Corona Brassó 33 éves támadójával, a kanadai Braden Walsszal, aki egyéves szerződést írt alá a Ferencvárossal.

Braden Walls 1985. június 5-én született a kanadai Calgaryban. 2001-ben mutatkozott be a tartományi utánpótlás ligában, az Alberta Midget Hockey League-ben, a helyi NHL-csapathoz, a Calgary Flameshez köthető ificsapatban. Egy szezonnal később már a juniorok között szerepelt az AJHL-ben, előbb a Calgary Canucks, majd a Drayton Valley Thunder játékosaként. 2005-ben a nívós egyetemi ligában, az NCAA-ben szereplő University of Alaskához igazolt, majd négy szezon után a jó nevű Central Hockey League-be (CHL) szerződött. Itt három csapatnál is játszott, majd 2011-ben légiósnak állt, a francia élvonalbeli Briancon játékosa lett. Rögtön első európai évében bejutottak a rájátszásba, és megnyerték a francia Ligakupát. Ezután leigazolta a szintén francia élvonalbeli Angers, ahol öt idényt töltött el. Ezalatt mindvégig stabil rájátszás-résztvevők voltak, 2014-ben megnyerték a Francia Kupát, egy évvel később pedig a Kontinentális Kupában is indulhattak. Az előző szezonban csatlakozott az ASC Corona Brassóhoz, amellyel az Erste Ligában és a román bajnokságban is pont/meccs átlag felett teljesített az alapszakaszban, a rájátszásban pedig előbbi ligában 10 meccsen 9 pont, utóbbiban 9 meccsen 16 pont volt a mérlege.

A 188 centiméter magas, 92 kilogrammos, jobbos ütőfogású Walls 2017/18-ban az elődöntőig jutott a brassóiakkal az Erste Ligában, a rájátszásban ő viselhette az aranysisakot. Az alapszakaszban és a középszakaszban összesen hat alkalommal csapott össze a Ferencvárossal, ebből négyszer hagyhatta el győztesen a jeget, összesen 6+2 ponttal terhelte meg csapatunk hálóját. De nem csak a Fradi ellen volt hatékony, pályafutása majdnem minden állomásán pont/meccs átlag körül, vagy afelett termelt.

Braden Walls csapatunk tizennegyedik nyári igazolása.

Az FTC jégkorongcsapatának változásai a 2018-as nyári holtszezonban:
Érkezett: Fodor Szabolcs (vezetőedző, MAC Budapest U20), Kiss Áron (erőnléti edző), Arany Gergely (kapus, MAC Budapest), Boros Dániel (védő, MAC Budapest U20), Dósa Krisztián (védő, Újpesti TE), Leo Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Myles Fitzgerald (támadó, Bemidji State University, USA), Lauri Kärmeniemi (védő, Amiens), Pavuk Attila (támadó, DVTK Jegesmedvék), Anssi Rantanen (védő, DVTK Jegesmedvék), Sarcia Antonino (védő, MAC Budapest U20), Brett Switzer (támadó, Nice), Tóth Adrián (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergő (támadó, DVTK Jegesmedvék), Tóth Richárd (támadó, MAC Budapest), Braden Walls (támadó, ASC Corona Brassó)
Távozott: Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó), Juhamatti Hietamaki (visszavonul), Németh Attila (DEAC), Jereme Tendler (ASC Corona Brassó)
Maradt: Hardi Richárd, Jászai Dávid, Kovács Viktor László, Pleszkán József, Rafaj Attila, Roczanov Dezső, Tóth Renátó

(Fotó: ersteliga.hu)


Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin