archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. november 20.
Kanadai védővel erősített az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata szerződést kötött a tengerentúli ECHL-ből érkező 185 centiméter magas, 102 kilogrammos védővel, Marcus Perrierrel.

Amint arról korábban ITT beszámoltunk, az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata a szezon hátralévő részére elvesztette a súlyos sérülést szenvedett kanadai támadót, Leo Fitzgeraldot. Fitzgerald helye felszabadult az Erste Liga szabályainak értelmében maximum hatfős légióskeretben, a szakvezetés pedig új igazolással pótolta a kieső játékost. Csapatunk az idény végéig szóló szerződést kötött a 185 centiméter magas, 102 kilogrammos kanadai hátvéddel, Marcus Perrierrel.

Marcus Perrier 1991. augusztus 12-én született a kanadai Ontario-beli Thunder Bayben. A Fort William North Stars csapatánál kezdte pályafutását egy juniorligában. Innen az USHL-be vezetett az útja, a Sioux Falls Stampede csapatához, ahol harmadik idényében már csapatkapitányként szerepelt. Három évet töltött el az amerikai egyetemi ligában, majd 2014-ben az ECHL-be igazolt, a South Carolina Stingrays csapatához. Ez egyébként az a csapat, ahol tavaly három mérkőzés erejéig Leo Fitzgerald is szerepelt.

„Ez pályafutásom első európai csapata. Már egy ideje terveztem, hogy ezen a kontinensen is kipróbáljam magam, elsősorban olyan csapatot kerestem, ahol jó a közösség, és lehetőségem van kamatoztatni a képességeimet. Úgy fest, ezt meg is találtam a Fradinál, ráadásul nagyon jól is megy a csapat. Igyekszem tevékeny részese lenni annak, hogy ez így is maradjon” – kezdte bemutatkozását legújabb játékosunk.

Ahogy Perrier bemutatkozó videójából is kiderül, a támadásokat is jól, hasznosan segítő védőről van szó, aki, ha a helyzet úgy hozza, a kemény játéktól sem riad vissza.

„Igazi kék vonaltól kék vonalig robotoló védőnek mondhatom magam, aki igyekszik minél többet hozzátenni a támadásokhoz is. Igyekszem maximálisan ellátni a védekező feladataimat, de előfordul, hogy akár a kapu elé is odaérek. És igen, ha a helyzet úgy hozza, akár a bunyó elől sem menekülök el, ez előfordult már néhányszor korábban is. De feleslegesen nem keresem a balhét, a korong hatékony megjátszása, és a védekező feladataim az elsődlegesek. főleg egy olyan jó és technikás ligában, mint ahová most érkeztem.”

Marcus Perrier, ha minden jól megy az edzéseken, már akár a pénteki, Dunaújvárosi Acélbikák elleni hazai mérkőzésen is bemutatkozhat a Pesterzsébet Jégcsarnok közönségének, méghozzá a 15-ös mezben.



Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin