2021. szeptember 28.
Kapott gól nélküli magabiztos győzelem
Férfi hokisaink remek játékkal és 6-0-s győzelemmel érvényesítették a papírformát a sereghajtó DAB ellen.

Derbi-győzelemmel a háta mögött vágott neki szeptember utolsó hetének magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk. Az ősi rivális Újpest legyőzésével az is eldőlt, hogy bár egyelőre még csak a 7. helyen áll az Erste Liga alapszakaszának tabelláján az FTC-Telekom, de mivel minden riválisa több mérkőzést játszott már, vesztett pontok alapján a mieink az éllovasok közé tartozik. Ahhoz azonban, hogy ez realitássá váljon, és a Ferencváros valóban előrelépjen az élmezőnybe, mindenképpen meg kell nyerni hazai jégen az olyan találkozókat, mint ami kedd este várt együttesünkre. Az a Dunaújvárosi Acélbikák látogatott ugyanis a Tüskecsarnokba, amelyik öt mérkőzésen öt rendes játékidős vereséggel kezdte a szezont.

Ahogy arról beharangozónkban írtunk, az előző idény végén még az is kérdéses volt, lesz-e felnőtt élvonalbeli együttes a nagy múltú Dunaújvárosi Jégcsarnokban, a nyáron pedig kulcsemberek távoztak, a menedzsment pedig zömében fiatal magyar játékosokkal töltötte fel a keretet, így nem csoda, hogy nincs könnyű dolga a csapatnak a pontok gyűjtögetését illetően. Ennek ellenére borítékolható volt, hogy nem számíthat könnyű csatára a Fradi, hiszen egyrészt a mieink ellen mindenki kettőzött erővel lép jégre, másrészt az 1990-es évek óta ez a párosítás azért még a mai napig presztízsütközetnek számít.

Fodor Szabolcs vezetőedző a korábbi mérkőzéseken megszokotthoz képest alaposan felforgatott sorokkal vágott neki a kedd esti találkozónak. A kapuban először az idényben Nagy Kristóf kezdett a Ferencváros kapujában, valamint Kóger Dániel az Újpest elleni szabálytalansága miatt összeszedett egymeccses eltiltása miatt Rasmus Kulmala fellépett az első sorba. A helyére a fiatal Komáromy Botond került be a második egységbe Somogyi Balázs és Juhani Tamminen mellé, míg a továbbra is hiányzó Hajós Rolandot ezúttal is Tóth Gergő helyettesítette a harmadik sorban.

A papírformának megfelelően a Ferencváros kezdte nagyobb lendülettel a mérkőzést, Fowlie már az első percben lövéshez jutott, ám ekkor még Kovács Dávid védeni tudott. Két perccel később viszont már nem volt ellenszer, Nagy Gergő jobbról laposan középre tett korongját Kulmala elengedte, így került a hosszú oldalon védő nélkül berobbanó Cody Fowlie elé, aki nem hibázta el a ziccert. (1-0) A gólunk után is maradtunk fölényben, sőt, Horváth Ákos szabálytalansága után a 7. percben emberelőnybe is kerültünk. Ezt a fórt most nem sikerült olyan óriási elánnal megjátszani, mint amit az elmúlt mérkőzéseken láthattunk a speciális egységeinktől, ki is védekezték a dunaújvárosiak. Nem sokkal később Galántai lépett ki egyedül egy koronggal, és került nagy helyzetbe, a botos oldalra megeresztett jó lövése viszont a kapuvason csattant. A harmad második felére a dunaújvárosiak erőt merítve abból, hogy sikerült egy gólon tartaniuk a mieinket, szépen lassan megérkeztek a mérkőzésbe, és egyre több veszélyt jelentettek Nagy Kristóf kapujára. Az idei első mérkőzésén védő második számú kapusunk remek teljesítményt nyújtott, többször is nagyot kellett védenie, de megoldotta. A 16. percben egy kihagyott Fowlie-helyzet utáni kontra végén Bohunickynek kellett szabálytalanul megállítania a kapunk felé törő ellenfelét. Az emberelőnyt jól játszotta meg a DAB, több lövés is érkezett Nagy Kristóf kapujára, aki azonban továbbra is makulátlanul tette a dolgát. A hátrányt kivédekeztük, az első harmadot pedig egygólos előnnyel zártuk.

Az első harmad második fele alapján érezhető volt, hogy magasabb sebességi fokozatra kell kapcsolnia a mieinknek, ha nem akarják szorossá tenni a mérkőzést. Ez meg is történt, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy bár a harmad legelejétől emberhátrányban játszottunk, ezt nemhogy nem tudta kihasználni a DAB, de McFadden hosszan előrelőtt korongjából Pavuk lőtt közelről, a korong pedig átcsúszott Kovácson, így hátrányos góllal dupláztuk meg előnyünket. (2-0) A 23. percben Fowlie kapott össze ellenfelével, ismét a vendégek támadhattak emberelőnyben, de ezzel sem tudtak élni. Sőt, a 26. percben már hárommal vezettünk, Fowlie játszotta le a korongot Nagy Gergőnek az alapvonal mögé, aki remekül tálalt a kapu elé jó ütemben berobbanó Kulmala elé, finn pontkirályunk pedig szépen vágta a korongot a keresztvas alá. (3-0) Ezen a pontján a mérkőzésnek érezhető volt, hogy elbillent a mérkőzés a mieink javára – a dunaújvárosiak küzdöttek becsülettel, de nem tudtak igazán átütő nyomást helyezni a mieinkre. A 27. és a 31. percben ráadásul emberelőnyben is támadhattunk, igaz, ezeket a lehetőségeket kihasználatlanul hagytuk. Mégis növelni tudtuk előnyünket még a harmad vége előtt, McFadden korcsolyázott a bal oldalon közel a kapuhoz, lövését pedig már úgy nézett ki, megfogja Kovács, de a második gólhoz hasonlóan ezúttal is átcsúszott a pakk az újvárosi hálóőrön. (4-0)

A záró játékrészre a lényegi kérdések ugyan eldőltek, már csak a találkozó gólkülönbsége volt kérdés, de ennek ellenére a mieink dicséretes módon nem vettek vissza a tempóból. Sőt, többször is nagy védésre kényszerítettük Kovácsot, míg az újvárosiak ebben a periódusban a felezővonalon is alig tudtak átjönni. A 44. percben a vendégek kontrájánál Hegyi rántotta le ellenfelét, majd reklamálásért még egyszer két percet kapott, így négy perc emberelőnye volt a DAB-nak, ám nem túlzás azt állítani, ez alatt az idő alatt meg sem látszott, hogy a vendégek eggyel többen vannak a jégen. Sőt, Tóth Gergő helyzetbe is került, ami elsőre kijött Kovácsról, majd Farkas segítségével Tóth összeszedte a kapu előtt a korongot, és áttuszkolta az újvárosi kapus alatt a gólvonalon túlra. A játékvezetők rövid videózást követően megadták a találatot, újabb emberhátrányos gólt szereztünk! (5-0) Az 51. percben Marosi szabálytalansága után a mieink kerültek emberelőnybe, és nem volt kegyelem. A mai napon emberelőnyben remekül működő „finn háromszög” járatta meg a korongot, Kärmeniemi hozta helyzetbe Tamminent, aki már maga is lőhetett volna, de volt szíve leadni a jobbján érkező Kulmalának, aki ajtó-ablak helyzetben a félig üresen tátongó hálóba emelt. (6-0) Az 53. percben Benke is kiült két percre, mi pedig közel jártunk az újabb gólhoz, Kulmala azonban hatalmas kapuvasat lőtt. A játékvezető jelezte, hogy nem gól, majd egyből mutatta, videón azért leellenőrzik az esetet – a visszajátszás megerősítette a döntést. Az 57. percben Galántai kiállítása után emberelőnyben még harcolt a DAB a szépítő gólért, azonban ismét remekül védekeztünk, így nem született újabb gól a találkozón.

Az FTC-Telekom magabiztos, 6-0-s győzelemmel érvényesítette a papírformát a sereghajtó Dunaújváros ellen, az idei első mérkőzésén védő Nagy Kristóf pedig mind a 26 kapujára tartó próbálkozást hárítva rögtön shutoutot mutatott be, ezzel a szurkolók meg is választották a mérkőzés legjobb Fradi-játékosává.

Csapatunk ezzel előrelépett a tabella élmezőnyébe, folytatás pénteken szintén hazai jégen az UNI Győr ETO HC ellen.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – McFadden, Kärmeniemi, Fowlie, Kulmala, Nagy G. – Bán, Bohunicky, Komáromy, Tamminen, Somogyi – Hegyi, Boros, Tóth A., Tóth G., Pavuk – Sarcia, Seregély, Galántai, Farkas, Roczanov. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Dunaújvárosi Acélbikák: Kovács D. (Pinczés B.) – Pozsár, Erdély B., Horváth Á., Dudkin, Szappanos – Bobcek, Benke, Török, Szűcs, Németh P. – Lencsés, Szécsi, Németh Á., Pinczés O., Lőczi – Druja, Kabatajev, Tamás, Marosi, Gebei G. Vezetőedző: Leo Gudas.
Gólok: Fowlie (02:58, Kulmala, Nagy G.), Pavuk (21:08, EH, Roczanov, McFadden), Kulmala (25:41, Nagy G., Fowlie), McFadden (38:00, Kärmeniemi), Tóth G. (44:40, EH), Kulmala (51:12, EE, Tamminen, Kärmeniemi)
Kapura lövések: (15:12, 22:9, 18:5) 55:26
Védések: (12:14, 9:19, 5:16) 26:49 / 100.00% : 89.09%
Kiállítás percek: (4:2, 2:4, 6:6) 12:12
Emberelőny kihasználás: (6 / 1) 16.67% / (5 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 9:19 / 12:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 5) 100.00% / (1 / 6) 83.33%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin