2022. február 6.
Kärmeniemi gólja döntött, legyőztük a Győrt!
Férfi jégkorongcsapatunk 2-1-es győzelmet aratott az UNI Győr ETO HC otthonában.

A DVTK Jegesmedvék otthonában aratott hosszabbításos győzelem után magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk az UNI Győr ETO HC otthonába látogatott az alapszakasz utolsó idegenbeli találkozóján. A mérkőzést megelőzően az UTE és a Gyergyó is két ponttal előzte meg a mieinket a második helyért vívott harcban – a lila-fehérek egy meccsel többet, az erdélyiek pedig eggyel kevesebbet játszottak -, így már nem volt szabad hibázni.

Ahogy arra előzetesen is számítani lehetett, rendkívül kiélezett csatát hozott a két csapat összecsapása. Mindkét együttes mindent beleadott, jöttek is a helyzetek itt is ott is, de az első gól egészen a harmad feléig váratott magára. 13:09-nél Fowlie a kékvonalról tette oda a korongot a kapu előtt álló Tóth Adriánnak, aki rutinosan beleszúrt az érkező passzba, így a pakk a kapuban kötött ki (0-1). A folytatásban is megvoltak a helyzetek mindkét oldalon, de újabb gól már nem született, így 1-0-s előnnyel mentünk az első pihenőre.

A fordulás után nem kellett sokat várni az első kiállításra, amikor Pavuk kapott két percet fogásért. Hiába a győriek emberelőnye, nem tudták kihasználni a kínálkozó lehetőségeiket. Alighogy játékosunk visszatért a büntetőpadról, szinte azonnal mehetett is vissza magas bottal való játékért. A hazai együttes ismét nagy lehetőséget kapott az emberelőnnyel, de a helyzetek ezúttal is kihasználatlanok maradtak. A játékrész felén túllépve Dézsi kapott két percet magas bottal való játékért, így először a találkozón mi is létszámfölényben rohamozhattunk. Megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük. 34:31-nél Kóger gáncsolásért szállt ki két percre a játékból. Sokáig úgy tűnt, hogy ez a győri emberelőny sem fog góllal végződni, de még mielőtt játékosunk visszajöhetett volna Páterka értékesítette Lendák átadását (1-1), így egállal fordultunk rá a záró játékrészre.

Az utolsó harmadban már négy percnyi játék után emberelőnybe kerültünk, ugyanis Tóth kapott két percet gáncsolásért. Mentünk előre a vezetést jelentő gól megszerzéséért, de a második harmadban látottakhoz hasonlóan ezúttal sem tudtunk élni emberelőnyös lehetőségeinkkel. Sokáig úgy tűnt, hogy a miskolci meccshez hasonlóan ezúttal is a hosszabbításban fog eldőlni a győztes a kiléte. Négy és fél perccel a rendes játékidő vége előtt azonban jött Lauri Kärmeniemi, aki a pad elől lőtte a korongot a kapu irányába, de Tóth a takarás miatt semmit nem látott, így a játékszer a hálóban kötött ki (1-2). Másfél perccel a vége előtt lehozták a kapust a hazaiak, majd egy perccel később időt is kértek, de másodszor már nem tudtak egyenlíteni, így rendes játékidős győzelemmel, azaz három ponttal jöttünk el Győrből.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
UNI Győr ETO HC – FTC-Telekom 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

UNI Győr ETO HC: Tóth K. – Dusan, Tornyai, Dézsi, Schmál, Turbucz – Bukor, Vas, Bödök, Czakó, Szlama – Kováts, Lendák, Madácsi, Páterka, Szalma – Léránt, Majoross, Nagy M., Odnoga.
Vezetőedző: Ladányi Balázs

FTC-Telekom: Arany – Boros, McFadden, Kulmala, Nagy G., Pavuk – Kärmeniemi, Seregély, Fowlie, Tamminen, Tóth A. – Bohunicky, Hegyi, Hajós, Kóger, Somogyi – Galántai, Sarcia, Farkas S., Roczanov, Tóth G.
Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

Gólok: Páterka (36:21, EE, Lendák) illetve Tóth Ad. (13:09, McFadden, Fowlie), Kärmeniemi (55:37, Tamminen, Hegyi)
Kapura lövések: (9:11, 19:7, 11:8) 39:26
Védések: (10:9, 7:18, 7:11) 24:38 / 92.31% : 97.44%
Kiállítás percek: (2:8, 2:0) 4:8
Emberelőny kihasználás: (3 / 1) 33.33% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 7:50 / 4:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (1 / 3) 66.67%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin