2020. február 17.
Karnyújtásnyira az első hely, győzni kell Debrecenben!
Férfi hokisaink a DEAC otthonában bebiztosíthatják a középszakasz első helyét, és vele az első kiemelést.

Magyar bajnok, Erste Liga-címvédő, Magyar Kupa-győztes férfi jégkorongcsapatunk méltó módon vágott vissza a DAB-nak a szerdán elszenvedett 5-4-es vereségert. Ahogy arról már korábban beszámolunk, Fodor Szabolcs csapata szombaton tanári játékkal, elképesztő mentális erőről téve tanúbizonyságot, 11-4-re verte az újvárosi alakulatot, ezzel pedig ismét átvette a vezetést a felsőházi tabellán. Sok idő azon nem volt az örömre, hiszen másnap ismét edzésbe állt a csapat, ugyanis hétfő este Debrecenben van jelenése a zöld-fehéreknek.

Az a DEAC lesz az ellenfél, amely remekül indította a középszakasz küzdelmeit, igaz, az első körben a Dunaújváros vendégeként nem sok babér termett nekik. Az azt követő három hazai mérkőzésen azonban rendre sikerült megszerezniük a három pontot. Ezt követte egy eredménytelen erdélyi kiruccanás, ahol előbb a Brassó, majd a pocsék formában lévő Csíkszereda is győzni tudott ellenük, a Sportklub ezzel húzta be első győzelmét a középszakaszban.

Hazai pályán egészen elképesztő eredményeket produkál a DEAC: sorozatban hat mérkőzést sikerült megnyerniük saját közönségük előtt, pedig megfordult itt a DAB, a Brassó és a Csíkszereda is. Legutóbb december 8-án nem sikerült otthon tartaniuk a három pontot, akkor pedig pont a Ferencváros volt az ellenfél. Így alighanem mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy visszavágjanak a korábbi fiaskóért.

Mind a debreceniek, mind a mieink célja egyértelmen a három pont megszerzése lesz. Egy győzelemmel a DEAC, ha ideiglenesen is, de ellépne a felsőház tabellájának utolsó helyéről, ezzel pedig ismét maga mögé utasítaná az alapszakasz-győztes Csíkszeredát Ami minket illet: egy újabb hárompontos győzelemmel bebiztosíthatnánk első helyünket a középszakasz felsőházi tabelláján, hiszen egy körrel a vége előtt minimum három pont előnyünk lenne a hétfőn Brassóban vendégszereplő Dunaújvárossal szemben, az elsőszámú rangsoroló, vagyis az egymás ellen szerzett pontok és gólkülönbség pedig a mi javunkra billenti a mérleget. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, alaposan oda kell tenni magunkat, hiszen azt már az alapszakaszban és tavaly is többször láthattuk, mennyire nem könnyű Debrecenben nyerni, a hazaiak pedig ezúttal is aligha fognak feltartott kézzel korcsolyázni a jégre. A feladatot az is nehezíti, hogy Hetényi Zoltán személyében a liga egyik legjobb kapusa őrzi a DEAC hálóját. De ahogy sikerült megtalálni a szintén parádés dunaújvárosi Hughson gyenge pontjait, úgy a Hetényi-faktorra is meg lehet az ellenszer.

18 órától jön tehát a középszakasz első DEAC – FTC-Telekom összecsapása, amelyen a középszakasz első helye a tét! Izgalmakban biztosan nem lesz hiány, ahogy azt két csapat egymás elleni összecsapásaiból már megszokhattuk. A mérkőzést az M4Sport élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, középszakasz, felsőház, 7. forduló
DEAC – FTC-Telekom
2020. február 17. hétfő, 18.00, Debreceni Jégcsarnok
Tv: M4Sport

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin