2019. március 30.
Kell a győzelem a szeredai katlanban is!
Jön az Erste Liga döntőjének harmadik mérkőzése, a Fradinak mindenképp kell egy idegenbeli győzelem.

Bátran mondhatjuk, hogy eddig a vártnak megfelelő izgalmakat hozott a jégkorong Erste Liga döntője, ahová a Fradi története során először tudott bejutni (klasszikus bajnoki döntőt is 19 év elteltével, az 1999/2000-es OB I-es döntő óta játszunk ismét). Arra azért mindenki számíthatott, hogy a Sportklub Csíkszereda jóval nagyobb ellenállást tanúsít majd a negyeddöntőben négy meccsen kiejtett bécsi farmcsapatnál, valamint az elődöntőben szintén söpréssel búcsúztatott DEAC-nál. Lényegében az egész alapszakasz a két csapat rivalizálásáról szólt, majd a középszakaszban ugyan az erdélyiek visszafogottabb teljesítményt nyújtottak, de a rájátszásra ismét felpörögtek, 4-0-val ejtették ki az erdélyi rangadón a Brassót, majd kétmeccses hátrányból fordítva léptek túl az Újpesten. Arra azonban talán senki nem számított, ami a döntő első mérkőzésén történt: a csíkiak lendületből érkeztek a meccset egy hete nem játszó Fradihoz Pesterzsébetre, és bár kétgólos hátrányból is sikerült fordítani, végül egy nagyon megnyomott második harmaddal 7-3-mal meglepetésszerűen átszaladtak a mieinken.

Egy négy győzelemig tartó szériának mindig speciális a lélektana, és az első találkozó után a Fodor Szabolcs vezetette ferencvárosi szakmai stáb került lépéskényszerbe a nagy sakktábla mellett, a második mérkőzésre pedig sikerült is elővarázsolni a győzelemhez szükséges receptet a kalapból: ismét telt ház előtt, fantasztikus hangulatú találkozón, szinte extázisban játszó csapattal 7-2-vel sikerült visszavágni a 7-3-as vereségért, így 1-1-es meccsnullal indulhatott a Fradi rögtön a találkozó után Csíkszeredába.

A csapat csütörtök óta készül az erdélyi városban, igyekezett minél aprólékosabban otthonává tenni a Vákár Lajos Műjégpálya vendégöltözőjét, és csökkenteni az idegenbeli mérkőzésből adódó hátrányokat. Ez persze éppen Csíkszeredában nagyon nehéz, a 2000 néző előtt itt lejátszott mérkőzéseken nyugodtan nevezhetjük pokolinak az atmoszférát. Ha pedig ehhez hozzávesszük, hogy a szerda óta eltelt napokban rendkívül felpörögtek a döntővel kapcsolatos, ilyen-olyan megnyilvánulások a jégkorongtársadalom különböző fórumain, mindkét fél drukkerei igyekeznek a saját igazuknak hangot adni. A csíkiak veresége után odáig fajult a helyzet, hogy a vendégek egyetlen képviselője sem volt hajlandó részt venni a mérkőzést követő hivatalos sajtótájékoztatón, sőt, a Sportklub egyik hivatalos képviselője a közösségi médiában olyan írást tett közzé a játékvezetők tevékenységével kapcsolatban (egy olyan meccs után, amelyen a vendégek egyik játékosa, Mihail Anyiszin úgy elborult egy jogos kiállítást követően, hogy megtámadta a vonalbírót, ami miatt végleges kiállítást és egymeccses eltiltást kapott, és amelyen még ezzel a húsz perccel együtt is 30:40 perc volt a kiállítási arány, a záró játékrészben a 45. és az 55. perc között háromszor is a mieink játszottak emberhátrányban), hogy a Magyar Jégkorong Szövetségnek és az Erste Ligának közös nyilatkozatban kellett reagálnia az alaptalan vádakra.

Talán a fentiekből is kitűnik, hogy ebben a hangulatban a legfontosabb a tiszta fej, hogy a játékosok, a csapat kizárólag a jégen előtte álló feladatokra fókuszáljon. Az sem kevés ugyanis, hiszen a 2018/19-es idényben háromszor játszottunk a Vákárban, és egyszer szoros meccsen rendes játékidőben, kétszer pedig szétlövéssel kaptunk ki, ami azt jelenti, hogy ez az egyetlen jég, amelyen a bajnokság során eddig még nem sikerült győzelmet aratnunk. Márpedig az első meccsen szenvedett vereség után szükség van az idegenbeli sikerre, hogy visszavegyük a kiemelésünk miatt magunkkal hozott pályaelőnyünket.

Egyet biztosan kijelenthetünk: ha Fodor Szabolcson és a stábon múlik, akkor a csapat egészen biztosan csak az előtte álló feladatokra koncentrál majd a meccsen. És mikor törjön meg a jég, mikor jöjjön el az első győzelem idén a Vákárban, ha nem a legfontosabb pillanatban, az Erste Liga döntőjében...

Hogy sikerül-e, kiderül magyar idő szerint 17.30-tól. A mérkőzést a televízió nem közvetíti, a 3 euro összegért elérhető online streamről a Sportklub Csíkszereda hivatalos Facebook oldalán lehet tájékozódni.

Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, döntő, 3. mérkőzés
Sportklub Csíkszereda - FTC-Telekom
2019. március 30., szombat 17.30 (magyar idő szerint)

Cikkajánló

Fodor: „Fradi-szívvel küzdöttünk, erre építhetünk”

Vezetőedzőnk az 5-3-as vereség ellenére egyáltalán nem volt elégedetlen hokisaink idei első meccsét követően.

Remek játék, szoros meccs, de vereség

Férfi hokisaink első felkészülési meccsükön 5-3-as vereséget szenvedtek a DVTK Jegesmedvék vendégeként.

Az első napok mindig döcögősek, de hamar belerázódunk!

A jeges felkészülést megkezdő Erste Liga-címvédő hokisainkat a Fradi TV is meglátogatta - VIDEÓ!

A DVTK ellen kezdik a felkészülést férfi hokisaink

Fodor Szabolcs csapata pénteken 18 órától játssza első felkészülési mérkőzését Miskolcon, a DVTK vendégeként

Változás a stábban, új kapusedző érkezik

Joni Myllykoski személyében új kapusedzővel erősödik férfi hokicsapatunk szakmai stábja.

Szurkolói mezvásárlási információk

Megvan az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának 2019/20-as hazai és idegenbeli meze!

Megvan a Szuperkupa-döntő időpontja!

Férfi hokisaink augusztus 31-én 17.00-tól a Fehérvár AV19 ellen lépnek jégre a Tüskecsarnokban a trófeáért.

Férfi hokisaink túl vannak az első jeges héten

Egy abszolút sikeres szezon után hokisaink augusztus 5-vel megkezdték a felkészülést az előttünk álló idényre.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most