2019. március 30.
Kell a győzelem a szeredai katlanban is!
Jön az Erste Liga döntőjének harmadik mérkőzése, a Fradinak mindenképp kell egy idegenbeli győzelem.

Bátran mondhatjuk, hogy eddig a vártnak megfelelő izgalmakat hozott a jégkorong Erste Liga döntője, ahová a Fradi története során először tudott bejutni (klasszikus bajnoki döntőt is 19 év elteltével, az 1999/2000-es OB I-es döntő óta játszunk ismét). Arra azért mindenki számíthatott, hogy a Sportklub Csíkszereda jóval nagyobb ellenállást tanúsít majd a negyeddöntőben négy meccsen kiejtett bécsi farmcsapatnál, valamint az elődöntőben szintén söpréssel búcsúztatott DEAC-nál. Lényegében az egész alapszakasz a két csapat rivalizálásáról szólt, majd a középszakaszban ugyan az erdélyiek visszafogottabb teljesítményt nyújtottak, de a rájátszásra ismét felpörögtek, 4-0-val ejtették ki az erdélyi rangadón a Brassót, majd kétmeccses hátrányból fordítva léptek túl az Újpesten. Arra azonban talán senki nem számított, ami a döntő első mérkőzésén történt: a csíkiak lendületből érkeztek a meccset egy hete nem játszó Fradihoz Pesterzsébetre, és bár kétgólos hátrányból is sikerült fordítani, végül egy nagyon megnyomott második harmaddal 7-3-mal meglepetésszerűen átszaladtak a mieinken.

Egy négy győzelemig tartó szériának mindig speciális a lélektana, és az első találkozó után a Fodor Szabolcs vezetette ferencvárosi szakmai stáb került lépéskényszerbe a nagy sakktábla mellett, a második mérkőzésre pedig sikerült is elővarázsolni a győzelemhez szükséges receptet a kalapból: ismét telt ház előtt, fantasztikus hangulatú találkozón, szinte extázisban játszó csapattal 7-2-vel sikerült visszavágni a 7-3-as vereségért, így 1-1-es meccsnullal indulhatott a Fradi rögtön a találkozó után Csíkszeredába.

A csapat csütörtök óta készül az erdélyi városban, igyekezett minél aprólékosabban otthonává tenni a Vákár Lajos Műjégpálya vendégöltözőjét, és csökkenteni az idegenbeli mérkőzésből adódó hátrányokat. Ez persze éppen Csíkszeredában nagyon nehéz, a 2000 néző előtt itt lejátszott mérkőzéseken nyugodtan nevezhetjük pokolinak az atmoszférát. Ha pedig ehhez hozzávesszük, hogy a szerda óta eltelt napokban rendkívül felpörögtek a döntővel kapcsolatos, ilyen-olyan megnyilvánulások a jégkorongtársadalom különböző fórumain, mindkét fél drukkerei igyekeznek a saját igazuknak hangot adni. A csíkiak veresége után odáig fajult a helyzet, hogy a vendégek egyetlen képviselője sem volt hajlandó részt venni a mérkőzést követő hivatalos sajtótájékoztatón, sőt, a Sportklub egyik hivatalos képviselője a közösségi médiában olyan írást tett közzé a játékvezetők tevékenységével kapcsolatban (egy olyan meccs után, amelyen a vendégek egyik játékosa, Mihail Anyiszin úgy elborult egy jogos kiállítást követően, hogy megtámadta a vonalbírót, ami miatt végleges kiállítást és egymeccses eltiltást kapott, és amelyen még ezzel a húsz perccel együtt is 30:40 perc volt a kiállítási arány, a záró játékrészben a 45. és az 55. perc között háromszor is a mieink játszottak emberhátrányban), hogy a Magyar Jégkorong Szövetségnek és az Erste Ligának közös nyilatkozatban kellett reagálnia az alaptalan vádakra.

Talán a fentiekből is kitűnik, hogy ebben a hangulatban a legfontosabb a tiszta fej, hogy a játékosok, a csapat kizárólag a jégen előtte álló feladatokra fókuszáljon. Az sem kevés ugyanis, hiszen a 2018/19-es idényben háromszor játszottunk a Vákárban, és egyszer szoros meccsen rendes játékidőben, kétszer pedig szétlövéssel kaptunk ki, ami azt jelenti, hogy ez az egyetlen jég, amelyen a bajnokság során eddig még nem sikerült győzelmet aratnunk. Márpedig az első meccsen szenvedett vereség után szükség van az idegenbeli sikerre, hogy visszavegyük a kiemelésünk miatt magunkkal hozott pályaelőnyünket.

Egyet biztosan kijelenthetünk: ha Fodor Szabolcson és a stábon múlik, akkor a csapat egészen biztosan csak az előtte álló feladatokra koncentrál majd a meccsen. És mikor törjön meg a jég, mikor jöjjön el az első győzelem idén a Vákárban, ha nem a legfontosabb pillanatban, az Erste Liga döntőjében...

Hogy sikerül-e, kiderül magyar idő szerint 17.30-tól. A mérkőzést a televízió nem közvetíti, a 3 euro összegért elérhető online streamről a Sportklub Csíkszereda hivatalos Facebook oldalán lehet tájékozódni.

Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, döntő, 3. mérkőzés
Sportklub Csíkszereda - FTC-Telekom
2019. március 30., szombat 17.30 (magyar idő szerint)

Cikkajánló

Tóth Gergely távozik a Ferencvárostól

Férfi jégkorongcsapatunk védője két szezon után hagyja el klubunkat.

Kiváló kanadai védőt igazoltunk

Az előző szezonban a Corona Brassóval ligadöntőig jutó Josh McFadden egy évre írt alá a Ferencvároshoz.

Összeköt minket a piros, a fehér és a zöld

Elindult a Tippmix 2021-es nyári kampánya.

Németh Attila távozik a Ferencvárostól

Férfi jégkorongcsapatunk támadója két szezon után hagyja el klubunkat.

Két fiatal védőnk is szerződést hosszabbított

A válogatottba is bekerülő Sarcia Antonino valamint Boros Dániel is újabb egy évig az FTC-Telekom játékosa!

Sági Martin a DEAC-hoz távozott

A 23 éves támadó egy szezon és egy bajnoki cím után visszatér Debrecenbe.

Tovább erősítünk a BioTechUSA-val!

Hokisaink továbbra is együttműködnek szakmai partnerükkel,a megállapodáshoz a teljes szakosztály csatlakozott.

Tóth Richárd távozik

A 25 éves támadó két Erste Ligát, három bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most