2021. március 21.
Kell egy idegenbeli siker, itt a második lehetőség
Férfi hokisaink 17.30-kor lépnek jégre Csíkszeredában az Erste Liga-elődöntő negyedik mérkőzésén.

Drámai vereséget szenvedett szombat este a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk a liga négy győzelemig tartó elődöntős párharcának harmadik összecsapásán. Egy rendkívül szoros, taktikus és a végletekig kiélezett, izgalmas mérkőzésen a mieink bár kétszer is vezettek, másodszor ráadásul kevesebb mint öt perccel a harmadik harmad vége előtt, a hazaiak a kapuslehozatalt követően egy videón visszanézett góllal végül kiharcolták a hosszabbítást, amit egy remek ütemben összehozott csere után mindössze 29 másodperc alatt be is húztak.

Többször ecseteltük már, hogy az elmúlt évek két legmeghatározóbb csapatának presztízscsatájáról van szó, ráadásul egy olyan idényben, ahol mind a tabella állása, mind egy-egy mérkőzésen belül a játék képe tekintetében elképesztően kiegyenlítődtek az erőviszonyok, így lehetett rá számítani, hogy lesz olyan mérkőzés nem is egy a rájátszásban, amit a tegnapihoz hasonló apró nüanszok döntenek el egyik vagy a másik fél javára. Éppen ezért pánikra semmi ok, továbbra is még három győzelem szükségeltetik a döntőbe jutás kiharcolásához, épp úgy, mint a harmadik meccs előtt. Annyi dőlt el mindössze, hogy így most már ha tovább szeretnénk jutni, ahhoz legalább hat mérkőzésre lesz szükség, ha tehát a következő két találkozóból legalább egyet meg tudunk nyerni, még biztosan visszatérnek a jövő héten a csapatok Csíkszeredába.

Ehhez azonban kell egy győzelem vasárnap vagy kedden. Igen, még kedden sem késő, onnantól kezdve viszont már óriási bravúrra lenne szükség, 3-1-es meccsállásról már tényleg elképesztően nehéz feladat volna fordítani. 2-1-ről még jelentősen egyszerűbb, főleg, hogy ha nyerni tudnánk, visszavennénk a pályaelőnyt, vagyis onnantól „elegendő” az otthoni találkozókat behúzni. Ezzel a forgatókönyvvel számoltunk előzetesen, vagyis hogy a két csíkszeredai meccsből legalább egyet kell húzni, erre pedig minden esélyünk megvan vasárnap is, a szombati meccs végeredményétől függetlenül. Más kérdés, hogy jelenleg a lélektani előny az ellenfélnél van, főleg egy olyan végjáték után, mint a tegnapi. De az is igaz, az elmúlt közel három szezonban számos példát láthattunk már arra, hogy ha van csapat a mezőnyben, amelyik képes vert helyzetből a lélektani hátrányt is a maga javára fordítani, az éppen a Ferencváros. Reméljük, ezúttal is sikerül erőt meríteni a szombati meccsen történtekből, és amúgy „dacból” behúzni valahogy a negyedik partit…

Hogy így lesz-e, kiderül magyarországi idő szerint 17.30-tól a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A találkozó élőben követhető IDE KATTINTVA, 3,5 euro befizetésével.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 4. mérkőzés
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya
2021. március 21., vasárnap 17.30 (magyarországi idő szerint)
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: ITT (3,5 euróért)

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin