2021. március 20.
Kell egy siker idegenben, itt az első lehetőség
Férfi hokisaink magyarországi idő szerint 17.30-tól lépnek jégre az Erste Liga-elődöntő harmadik meccsén.

Nem dőlt el semmi. Ezt a sommás megállapítást vonhatjuk le magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk keddi és szerdai első két, budapesti elődöntős mérkőzése után, amelyből mindkettőn 5-1-es végeredmény született, ám az első után a Fradi, a második után pedig a nagy rivális Sportklub Csíkszereda örülhetett, így 1-1-re áll a négy győzelemig tartó párharc.

Nem gyakori eset, hogy két ilyen teljesen ellentétes mérkőzést lásson a nagyérdemű két napon belül ugyanazoktól a csapatoktól – a vírushelyzet miatt sajnos továbbra is csak a képernyők előtt -, ezúttal azonban mégis ez történt. Az első meccsen, bár a mezőnyben talán a csíkiak domináltak, helyzetkihasználásban a mieink felülmúlták őket, szerdára viszont éppen megfordult a menetrend, hiába támadtunk jóval többet, gólképtelenek voltunk.

Ez azt is jelenti, hogy átmenetileg elveszítettük a pályaelőnyünket, vagyis a négy győzelemig tartó párharcban most már legalább egy idegenbeli sikert kell aratnunk ahhoz, hogy kiharcoljuk az Erste Liga döntőjébe jutást. Ez persze egyáltalán nem lehetetlen küldetés, a 2019-es fináléban is 1-1-es állással utaztak a csapatok Csíkszeredába, ahol Fodor Szabolcs együttese igaz, két a végletekig kiélezett, örökre emlékezetes meccsen, de két győzelmet aratott, és ezzel megalapozta azt, hogy az ötödik meccsen Pesterzsébeten történelmi bajnoki címet és ligagyőzelmet ünnepelhessen. Nos, kétségtelenül csodás forgatókönyv volna ez, de elnézve a korábbiaknál jóval szorosabb idényt és a két csapat egymás elleni idei meccseit, egyelőre talán a kettőből egy sikerrel sem lehetnénk olyan nagyon elégedetlenek – igaz, az az egy viszont nagyon kellene, hiszen anélkül jövő kedden a csíkiak lépnének jégre a továbbjutásért Budapesten.

Azt szerencsére a február végi alapszakasz-záró erdélyi túráról tudjuk, hogy képesek vagyunk győzni a Vákárban, ráadásul a vírushelyzet miatt ezúttal most mindig pokoli hangulatot teremtő közönségét is kénytelen nélkülözni a Sportklub. Az már az első két mérkőzésen is látszott, hogy – ahogy arról ITT korábban már részletesen írtunk, miért is a jelenlegi két legnagyobb rivális a mezőnyben – óriási taktikai harcot is vív egymással, így nem biztos, hogy kifizetődő volna lerohanni ellenfelünket, de a keddi és szerdai összecsapások tanulsága, hogy a jó kezdés kifizetődő a meccs folytatására nézve. Emellett az is érdekes kérdés lesz, melyik kapusát játszatja ellenünk Jason Morgan, az első meccsen jól védő de öt gólt kapó Adorjánt, vagy a második mérkőzésen egészen elképesztő parádét bemutató, a szezonban a legjobban védő Szamankovot.

Biztosak vagyunk benne, hogy ez és a vasárnapi meccs is emlékezetes összecsapás lesz, hogy kinek sikerül jobban, kiderül magyarországi idő szerint 17.30-tól a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A találkozó élő közvetítése ITT érhető el, 3,5 euro befizetése ellenében.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom
2021. március 20., szombat 17.30 (magyarországi idő szerint)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, zárt kapuk mögött
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: ITT

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin