2022. augusztus 26.
Kemény mérkőzés után vereséggel zártunk
Magyar bajnok hokisaink 4-1-es vereséggel zárták a bledi torna második találkozóját.

A magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító férfi jégkorongcsapatunk folytatta a kétnapos felkészülési tornát Bledben. A torna első meccsén csütörtökön az FTC-Telekom Kreisz Brúnó és Brayden Low két-két, valamint Rasmus Kulmala, Aku Kestilä és a hét elején érkezett svéd Sebstien Kaijser egy-egy góljával 7-5-re legyőzte a szlovén ligaválogatottat, megszerezve ezzel első győzelmét az előszezonban. A pénteki napon egy délelőtti opcionális jeges edzést és szabad délutánt követően este a Ferencváros a HDD Jesenice ellen lépett jégre.

Vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs döntése alapján a meccskeret változatlan maradt, de a sorokat kissé megvariálta, a kapuban ezúttal is Arany Gergely kezdett.

Mindkét csapat erősen kezdett, a Fradinak mégis jobban jött ki a lépés és már a 2. percben megszerezte a vezetést Aku Kestilä oldalról szépen beemelt korongjával (0-1). Ezután még nagyobb fokozatra kapcsoltak a csapatok, nem csak tempóban, de ütközésekben is. Az első jesenicei lehetőség Svetina előtt adódott, de Arany magabiztosan védte a lövését. Nem sokkal később Nilsson előtt adódott lehetőség, de a kapus védett. Kevesebb, mint két perccel a harmad vége előtt Kozma akadt össze Glaviccal, aminek páros kiállítás lett a vége.

A második harmadban a hazaiak megtörték a jeget és Polcsnak sikerült Arany válla fölött a kapuba lőnie a pakkot. (1-1) Low kétperces kiállításának felénél Szorokin ütközött durvábban és ellenfele a jégen maradt, végül a játékvezetők hosszas egyeztetés után 5 plusz végleges kiállítást ítéltek játékosunkra, amelynek ötperces részét Galántai ülte le. A döntés következtében majdnem egy percig kettős emberhátrányban játszottunk, aminek meg is lett az eredménye, Logar kapáslövésből szerzett újabb gólt (2-1) Sajnos gyorsan jött a következő is, Ulamec a támadó harmad közepéről bombázta be a pakkot. (3-1) Hosszas korongjáratás után pedig Jenko próbálkozása csorgott át Arany mamutja között. (4-1) Mután kiegészültünk, Galántai szerzett korongot és nagy lendülettel indult meg egyedül a kapu felé, a végállomás azonban a kapus lett. Végül egy áthúzódó emberelőnnyel hagytuk el a pályát és mentünk el a második szünetre.

Hiába sikerült nyomást helyeznünk emberelőnyben ellenfelünk harmadára, a szépítést jelentő gólt nem sikerült megszerezni. Egy jesenicei letámadás során Borost eltalálták, amiért a jogos két percet ki is rótták, de közben akadályozásért Low-t is kitették, így négy a négy ellen folytattuk a játékot. Több lehetőségünk is akadt még a záró harmad során, de egyik sem talált kaput. Az 53. percben Svteinának sikerült egy újabb kiállítást összeszednie, de ezt az előnyt sem sikerült gólra váltani. Végül Kreiszre még ráfújtak egy két percet a játékvezetők, újabb veszélyes helyzetet viszont nem tudtak kialakítani a jeseniceiek. A hajrában vezetőedzőnk úgy döntött, lehozza kapusunkat, hogy hat játékossal támadjunk, de ez sem bizonyult elégnek, 4-1-es jesenicei győzelemmel zárult a bledi torna második mérkőzése.

Nincs idő csüggedni, szoros a menetrend, hiszen szeptember 2-án már újabb meccset játszunk, ezúttal már-már klasszikus előszezonbeli ellenfelünk, a szlovák Extraligás Nyitra otthonában.

Cikkajánló

Jön a kupaderbi első felvonása

Magyar bajnok férfi jégkorongozóink csütörtökön az Újpestet fogadják a Magyar Kupa 3. körének első meccsén.

Hatalmas meccsen egy pontot szereztünk

Kétgólos hátrányból felállva mentettük hosszabbításra a listavezető elleni meccset, de vereség a vége.

A Gyergyóval találkozunk Mikulás napján

A Tüskecsarnokban fejezi be magyarországi túráját a tabellán jelenleg első Gyergyói Hoki Klub.

Fradi-bérletekkel fél áron nézheted meg a Hokiderbit!

Labdarúgó, kézilabdás és vízilabdás szezonbérlettel is 1000 forint a belépő csütörtök este a Tüskecsarnokba!

Ismét Fradi-játékosokkal a soraiban készül a válogatott

Nyilvánossá vált a magyar hokiválogatott osztrákok elleni kerete, amelyben több fiatal is helyet kapott.

Kinyílt a gólzsák, magabiztos győzelem hazai jégen

Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink 7-1-re győzték le a FEHA19-et az Erste Ligában.

Két nap pihenő után itthon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk ismét hazai pályán találkozik a FEHA 19 csapatával az Erste Ligában.

Mikulás-napi programok várnak a keddi hokirangadón!

Férfi hokisaink december 6-án a Gyergyói Hoki Klubot fogadják, Mikulás-napi programokkal várunk mindenkit!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin