2022. augusztus 26.
Kemény mérkőzés után vereséggel zártunk
Magyar bajnok hokisaink 4-1-es vereséggel zárták a bledi torna második találkozóját.

A magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító férfi jégkorongcsapatunk folytatta a kétnapos felkészülési tornát Bledben. A torna első meccsén csütörtökön az FTC-Telekom Kreisz Brúnó és Brayden Low két-két, valamint Rasmus Kulmala, Aku Kestilä és a hét elején érkezett svéd Sebstien Kaijser egy-egy góljával 7-5-re legyőzte a szlovén ligaválogatottat, megszerezve ezzel első győzelmét az előszezonban. A pénteki napon egy délelőtti opcionális jeges edzést és szabad délutánt követően este a Ferencváros a HDD Jesenice ellen lépett jégre.

Vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs döntése alapján a meccskeret változatlan maradt, de a sorokat kissé megvariálta, a kapuban ezúttal is Arany Gergely kezdett.

Mindkét csapat erősen kezdett, a Fradinak mégis jobban jött ki a lépés és már a 2. percben megszerezte a vezetést Aku Kestilä oldalról szépen beemelt korongjával (0-1). Ezután még nagyobb fokozatra kapcsoltak a csapatok, nem csak tempóban, de ütközésekben is. Az első jesenicei lehetőség Svetina előtt adódott, de Arany magabiztosan védte a lövését. Nem sokkal később Nilsson előtt adódott lehetőség, de a kapus védett. Kevesebb, mint két perccel a harmad vége előtt Kozma akadt össze Glaviccal, aminek páros kiállítás lett a vége.

A második harmadban a hazaiak megtörték a jeget és Polcsnak sikerült Arany válla fölött a kapuba lőnie a pakkot. (1-1) Low kétperces kiállításának felénél Szorokin ütközött durvábban és ellenfele a jégen maradt, végül a játékvezetők hosszas egyeztetés után 5 plusz végleges kiállítást ítéltek játékosunkra, amelynek ötperces részét Galántai ülte le. A döntés következtében majdnem egy percig kettős emberhátrányban játszottunk, aminek meg is lett az eredménye, Logar kapáslövésből szerzett újabb gólt (2-1) Sajnos gyorsan jött a következő is, Ulamec a támadó harmad közepéről bombázta be a pakkot. (3-1) Hosszas korongjáratás után pedig Jenko próbálkozása csorgott át Arany mamutja között. (4-1) Mután kiegészültünk, Galántai szerzett korongot és nagy lendülettel indult meg egyedül a kapu felé, a végállomás azonban a kapus lett. Végül egy áthúzódó emberelőnnyel hagytuk el a pályát és mentünk el a második szünetre.

Hiába sikerült nyomást helyeznünk emberelőnyben ellenfelünk harmadára, a szépítést jelentő gólt nem sikerült megszerezni. Egy jesenicei letámadás során Borost eltalálták, amiért a jogos két percet ki is rótták, de közben akadályozásért Low-t is kitették, így négy a négy ellen folytattuk a játékot. Több lehetőségünk is akadt még a záró harmad során, de egyik sem talált kaput. Az 53. percben Svteinának sikerült egy újabb kiállítást összeszednie, de ezt az előnyt sem sikerült gólra váltani. Végül Kreiszre még ráfújtak egy két percet a játékvezetők, újabb veszélyes helyzetet viszont nem tudtak kialakítani a jeseniceiek. A hajrában vezetőedzőnk úgy döntött, lehozza kapusunkat, hogy hat játékossal támadjunk, de ez sem bizonyult elégnek, 4-1-es jesenicei győzelemmel zárult a bledi torna második mérkőzése.

Nincs idő csüggedni, szoros a menetrend, hiszen szeptember 2-án már újabb meccset játszunk, ezúttal már-már klasszikus előszezonbeli ellenfelünk, a szlovák Extraligás Nyitra otthonában.

Cikkajánló

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

Hazai vereség az Erste Liga-döntő első meccsén

Férfi hokisaink 5-3-ra kaptak ki a Brassótól a négy győzelemig tartó széria első meccsén a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin