2019. október 25.
Kemény, szoros meccsen győzelem a Titánok ellen
Férfi hokisaink közel két hét kihagyás után tértek vissza az Erste Ligába, a Fehérvári Titánokat fogadták.

Nem mindennapi történéseken van túl férfi jégkorongcsapatunk. A 22 év után visszahódított magyar  bajnoki elsőség azt is jelentette, hogy csaaptunk 19 év kihagyást követően kvalifikálta magát a nemzetközi porondra. A második számú európai kupasorozat, az IIHF Kontinentális Kupa küzdelmeihez a második körben, Rittenben csatlakoztunk. Három meccs, három győzelem. Ez lett Fodor Szabolcs csapatának szenzációs mérlege, így kiharcolták a következő kört, ami majd november közepén lesz esedékes, Dániában. Ám addig még bőven van idő, és itt volt az újabb feladat.

A mieink keretében nem volt ott az ujjsérülést szenvedett Hajós Roland, valamint a még a Ljubljana ellen rittenben ütést kapó Rasmus Kulmala, a vállát fájlaló Pavuk Attila és Pozsár Márk sem. Hajós kivételével a csütörtöki edzésen sem vettek részt, így Fodor Szabolcs nem nevezte őket a Fehérvár elleni találkozóra. Ellenben ott volt 15-ös mezszámmal a Fradiban debütáló Szabó Kornél, akit a Pesterzsébeti Farkasokból riadóztatott kettős igazolással a szakvezetés, és első alkalommal lépett jégre zöld-fehérben.

A kapuban az a Nagy Kristóf kezdett, aki Rittenben is bemutatkozott az első, Txuri Urdin elleni mérkőzésen. Jól kezdtük a találkozót, nem is kellett sok, csupán 42 másodperc, amikor Switzer bepasszára érkezett Fitzgerald, és megszerezte a vezetést (1-0). Alig húsz másodperccel később ott lehetett volna a második, amikor egy középre lőtt korong Gyenesről kishíján a kapuba került, de az utolsó pillanatban sikerült menteni. Jöttek azonban a fehérváriak, amikor Nagy Ákos kapta a bal oldalon a pakkot, és lőtte be az egyenlítő gólt (1-1). A gyors gólváltás után visszavettek a felek, bő két percig nem is igazán történt semmi említésre méltó a kemény mezőnyjátékon kívül. Három és fél perc után aztán Jászai unta meg a teketóriázást, és próbálta meg megtréfálni Gyenest egy távoli lövéssel, akinek elsőre nem is sikerült megkaparintania a korongot, de gyorsan sikerült korrigálnia. Ezután még Rantanen is bepróbálkozott, de Gyenes ezt oldalra ütötte, majd jó két percig ismét nem történt semmi. Akkor azonban ott lehetett volna a második gólunk, de Tóth Richárd hiába kapott bele Tóth Gergő lövésébe, maradt a döntetlen. Csak, hogy Nagy Kristóf se unatkozzon, a kapunk mögül fordultak kapura, de Nagy hárított. Újabb két perc mezőnyjáték, majd Nagy Gergő kapta a korongot, aki lőtt is, de csak a vas minőségét tudta tesztelni, amiről fölé pattant. Tíz másodperccel később már a vendégek támadtak, de Nagy eszén nem tudtak túljárni. Nyolc és fél perc után jött az első kiállítás a mérkőzésen: Tóth Gergő kapott két percet szabálytalan testjátékért. Hiába az előny, hiába voltak ott szinte végig a mi harmadunkban, a védelmünk nem engedte őket érvényesülni. Tizenkét és fél perc után aztán már nem kegyelmeztünk: Hegyi és Tóth Adrián összjátéka után Fitzgerald lódult meg a bal oldalon, majd kíméletlen lövést eresztett meg, ami a kapus mellett utat talált a hálóba (2-1). Egy perccel később ismét emberelőnyben támadhattunk, Karmeniemi ijesztett rá a vendégekre, de csak az oldalhálót találta el. Négy perccel a vége előtt mi is megfogyatkoztunk, Pulli kapott két percet könyökhasználatért, de itt is mi támadtunk, Sarcia révén lövésig is eljutottunk, de változás már nem volt, 2-1-es Fradi-előnnyel mentek pihenőre a felek.

A második játékrész elején nagyon gyorsan megfogyatkoztak a Titánok: Zion kapott két percet akadályozásért. Kétszer is odakerültünk a kapujuk elé, de mindannyiszor Gyenes hárított. A kiegészülés után a vendégek is meglódultak, gyors egymásutánba háromszor is veszélyeztettek, de Nagy Kristóf mindannyiszor a helyén volt, és magabiztosan hárított. Sikerült kijönnünk a kisebb szorításból, Pulli is megeresztett egy lövést, ami ugyan lejött a kapusról, de a vendégek összeszedték a korongot, így nem volt ismétlés. Valamivel több, mint hat perc után ismét előnyben támadhattunk, amikor Almási kapott két percet. Rantanen révén egy helyzetet sikerült kiharcolnunk, de kimaradt. Mielőtt a kilencedik percbe fordultunk volna, hatalmas ziccert puskáztak el a vendégek: Dézsi kapta középen a korongot, csak be kellett volna lőnie, de Nagy Kristóf hatalmas bravúrral hárított. Tíz perc után ismét előnyben támadhattunk: Mangone állt ki két percre. Itt már nem hibáztunk, Karmeniemi nagyszerűen lőtte el a korongot, ami utat talált a kapuba (3-1). Tizenhárom és fél perc után meg volt az esélyünk, hogy hárommal lépjünk el, de Nagy Gergő a kapusba lőtte a korongot. Fél perccel később a fehérváriak nem hibáztak: Mangone éles szögből rálőtte Nagyra a korongot, akiről az a kapuba került (3-2). Ezt követően próbáltuk visszaállítani a kétgólos fórt, de Tóth Gergő, Karmeniemi és Tóth Renátó lövése is a kapusban halt el, így 3-2-es előnyről fordultunk rá az utolsó játékrészre.

A záró harmadot egy Tóth Richárd-lövéssel indítottuk, de a próbálkozása mellé ment, majd alig egy perccel később két percre ki is állt akadályozásért. A vendégek ezt nagyon gyorsan ki is használták, elég volt nekik 13 másodperc, amikor Zion kapta a korongot Mangonetől, és nem hibázott (3-3). Négy és fél perc után Fitzgerald és McCutcheon akaszkodott össze, a játékvezető ezt két-két perces kiállítással honorálta. Másfél perccel később Imre is kiállt, amit Nagy Gergő és Karmeniemi összjátéka követett, majd érkezett Fitzgerald, és meglőtte maga harmadik, csapata negyedik találatát (4-3). Valamivel több, mint hét és fél perc után McCutcheon ismét a büntetőpadon találta magát, ezúttal bottal akasztásért hagyta el a játékteret. Ugyan háromszor is veszélyeztettünk az emberelőny alatt, de egyszer sem sikerült Gyenest mattolni. A kiegészülés pillanatában azonban Campbell használta ki Tóth Richárd könnyelműségét, egy az egyben mehetett Nagyra, és nem hibázott (4-4). A harmad felén túllépve Nagy Gergő kapott remek passzt, ő is egyedül robogott a kapu irányába, de csak Gyenes felszerelését tudta tesztelni. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, Hegyi kétszer is próbálkozott, de a vendég portás mindannyiszor útját állta a lövéseknek. Tizennégy perc után Sarcia testre ütésért kapott két percet, a Fehérvár pedig megpróbált odaszorítani minket a kapunk elé, Nagynak kétszer is komoly helyzetben sikerült beleköpni a vendégek levesébe. Három és fél perccel a vége előtt hatalmas nyomás alatt tartottuk a Titánokat, amiből nem igazán tudtak szabadulni, sorra jöttek a lövések, dolgoztuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de végül Pulli lövése volt az, amely beakadt (5-4). Harminc másodperccel a vége előtt a vendégek időt kérnek, lehozzák a kapust, így Hegyi kiállításának köszönhetően hat a négy ellen támadhattak, de sikerült kivédekezni.

A Ferencváros Myles Fitzgerald mesterhármasával győzelemmel tért vissza az Erste Ligába. A Fehérvári Titánok minden dicséretet megérdemelnek, felvették a címvédő tempóját, és szinte mindenre volt válaszuk, de végül sikerült otthon tartani a nagyon fontos három pontot, így nem hagytuk meglépni az újabb magabiztos győzelmet arató Csíkszeredát még jobban a tabella élén. A főpróba így tökéletesre sikeredett, hétfőn pedig jön az idény második Hokiderbije, az Újpestet fogadjuk Pesterzsébeten.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 14. forduló
FTC-Telekom – Fehérvári Titánok 5-4 (2-1, 1-1, 2-2)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Karmeniemi, Nagy G., Németh, Tóth Re. – Tóth Gergely, Pulli, Tóth Ad., Fitzgerald,  Switzer – Sarcia, Hegyi, Tóth Richárd, Farkas, Tóth Gergő – Boros, Szabó, Jászai, Roczanov Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Fehérvári Titánok: Gyenes (Horváth) – Szabó, Mangone, Dézsi, Szabó, Zion – Horváth, Kiss, Balogh, Campbell, Péter – Imre, McCutcheon, Madácsi, Nagy, Almási – Erdély, Kovács, Ambrus, Rétfalvi Vezetőedző: Kiss Dávid
Kapura lövések: (13:8, 15:8, 17:11) 45:27
Védések: (7:11, 7:14, 9:15) 23:40 / 85.19% : 88.89%
Kiállítás percek: (4:2, 0:6, 8:6) 12:14
Emberelőny kihasználás: (7 / 2) 28.57% / (5 / 1) 20.00%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 5) 80.00% / (2 / 7) 71.43%
Gólszerzők: Fitzgerald (00:42, Switzer), Fitzgerald (12:28, Tóth Ad., Hegyi), Karmeniemi (31:02, EE, Nagy G., Rantanen), Fitzgerald (46:57, EE, Nagy G., Karmeniemi), Pulli (56:30, Nagy G., Németh)  illetve Nagy Ákos (01:18, Almási, Madácsi), Mangone (34:09, Szabó, Zion), Zion (42:36, EE, Mangone), Campbell (49:43)

Cikkajánló

„Nagyon jó állapotban vannak” – hokis erőnléti felmérő

Kiss Áron erőnléti edző elvégezte az újabb szezonközi erőnléti tesztet bajnok hokicsapatunk játékosain – VIDEÓ

Légiós, Fradi-szívvel: távozik a kétszeres bajnok

Jégkorongcsapatunk a Fradival szinte mindent megnyerő hátvédje, Anssi Rantanen elhagyja a Ferencvárost.

„Eltelt 13 év” – búcsú a Pesterzsébet Jégcsarnoktól

Jégkorong szakosztályunk több mint egy évtizedet követően elköltözik, a szakosztály levélben búcsúzott el.

Finn kapusedzővel bővül hokisaink szakmai stábja

Férfi jégkorongcsapatunk állandó kapusedzőt szerződtetett a finn Samuli Nordman személyében.

Költözés: a Tüskecsarnok bajnok hokisaink új otthona!

Bajnok, ligagyőztes, MK-címvédő férfi hokicsapatunk a jövőben a Tüskecsarnokban játssza hazai mérkőzéseit.

Jégkorong: rutinos támadónk hosszabbított

A 2019 nyarán érkezett Hajós Roland újabb egy évig, 2021-ig a Ferencváros jégkorongozója marad.

Kontinentális Kupa: novemberben Amiens-be utazunk

Hivatalossá vált bajnok, liga- és kupagyőztes férfi hokisaink menetrendje az IIHF Kontinentális Kupában.

Exkluzív interjú a Fradi korábbi NHL-sztárjaival!

A világbajnok Rob Niedermayer és Jason Strudwick exkluzív interjúi 2005-ös ferencvárosi kalandjukról – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most