2019. szeptember 20.
Kérem a következőt: jöhetnek a Fehérvári Titánok!
Férfi jégkorongosaink a héten már harmadszor lépnek jégre, ezúttal a Fehérvári Titánok otthonába látogatunk.

Nem lehet azt mondani, hogy a Ferencváros jégkorongcsapata unatkozott volna az utóbbi időben. Alig egy hete, hogy a bajnoki címvédő FTC-Telekom megkezdte a szereplést a 2019/20-as idényben, mégis, már a negyedik bajnoki összecsapásra készülnek. Szeptember 13-án, hazai közönség előtt a Gyergyót sikerült 3-1-re legyőzniük, majd rögtön jött az idegenbeli Hokiderbi az Újpest ellen, ahol Nagy Gergő hosszabbításban szerzett találata ért győzelmet. Mígnem legutóbb Káposztásmegyerre, a Vasas otthonába látogattak, ahonnan könnyedén lőtt hat góllal, és három ponttal távoztak.

A hosszú, meccsekkel teli hétnek még közel sincs vége. Ismét mérkőzésre készülnek, ráadásul ugyancsak idegenben lépnek pályára, ezúttal Székesfehérvárra látogatnak, ahol a Fehérvári Titánokkal néznek majd farkasszemet. A fehérváriak a tavalyi idény alapszakaszát a hatodik helyen zárták, jócskán lemaradva a felsőházat érő ötödik pozíciótól. A Titánok így csak az alsóházban kezdték meg a szereplést, ott viszont tíz mérkőzésen mindössze két vereséget szenvedtek, így 27 ponttal, a csoport élén végeztek, jöhetett a playoff. A négy mérkőzéses párharcra az Újpest választotta őket, ott viszont már nem ment jól semmi, a lilák 4-0-val léptek túl rajtuk.

A csapat tavaly kinevezett újonc vezetőedzője a bajnoki rajt előtt azt mondta, minden játékosától átlag feletti teljesítményre lesz szükség, ha túl akarnak lépni a tavalyi eredményeken. Ennek megfelelően nem tétlenkedtek a nyári időszakban. Kezdetben csak az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia junior bajnokcsapatától csatlakozott négy játékos a keretükhöz, később azonban a Colin Campbell-Mitch Zion kanadai kettőssel is sikerült megállapodniuk. Itt még nem volt vége, Max McCutcheon is csatlakozott a csapathoz, majd július elején még Gianni Mangone is aláírt a székesfehérvári gárdához. Távozók is akadtak bőven, köztük a tavalyi csapatkapitány, Reiter Attila, aki nem hosszabbította meg lejáró kontraktusát, így a KMH csapatához távozott.

A Fehérvár aligha ilyen kezdésről álmodott, mint ami megvalósult, hiszen rögtön az első mérkőzésen, hazai közönség előtt kaptak egy hetest a DAB-tól. Két nappal később már a Debrecenben vendégeskedtek, ahol ugyan sokkal szorosabb mérkőzést játszották, de ez nem párosult győzelemmel, a vége 3-2-es hazai siker lett. Míg a Fradi a Vasas otthonában lépett pályára, a Titánok a Hokiklubhoz látogattak, ahol a második harmadban lőtt két góljuknak köszönhetően, 2-1-es végeredménnyel megszerezték első győzelmüket az új idényben.

A két csapat 2015 óta méri össze erejét ebben a formában, többségében gólzáporos meccseket játszva. Az elmúlt bő négy évben nem kevesebb, mint húsz alkalommal találkoztak, és a mérleg sajnos feléjük billen: kilenc Fradi-sikerrel szemben 11-szer a fehérváriak örülhettek jobban. Legutóbb idén januárban a Ferencváros otthonában futottak össze, ahol a Titánok hatalmas meglepetésre 5-1-es győzelmet arattak egy a szezon talán egyetlen igazi hullámvölgyében lévő Fradi ellen. Ellenben a legutóbbi, Székesfehérváron játszott találkozóval, ahol a zöld-fehérek 6-1-es győzelemmel vitték el a három pontot - ez már közelebb állt az akkori valós erőviszonyokhoz.

Reméljük, hogy a pénteki találkozón a Ferencváros közelebb lép az örökmérlegben, és folytatja hibátlan teljesítményét a 2019/20-as idényben.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 4. forduló
Fehérvári Titánok – FTC-Telekom
2019. szeptember 20. péntek 18.30, Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin