2019. szeptember 20.
Kérem a következőt: jöhetnek a Fehérvári Titánok!
Férfi jégkorongosaink a héten már harmadszor lépnek jégre, ezúttal a Fehérvári Titánok otthonába látogatunk.

Nem lehet azt mondani, hogy a Ferencváros jégkorongcsapata unatkozott volna az utóbbi időben. Alig egy hete, hogy a bajnoki címvédő FTC-Telekom megkezdte a szereplést a 2019/20-as idényben, mégis, már a negyedik bajnoki összecsapásra készülnek. Szeptember 13-án, hazai közönség előtt a Gyergyót sikerült 3-1-re legyőzniük, majd rögtön jött az idegenbeli Hokiderbi az Újpest ellen, ahol Nagy Gergő hosszabbításban szerzett találata ért győzelmet. Mígnem legutóbb Káposztásmegyerre, a Vasas otthonába látogattak, ahonnan könnyedén lőtt hat góllal, és három ponttal távoztak.

A hosszú, meccsekkel teli hétnek még közel sincs vége. Ismét mérkőzésre készülnek, ráadásul ugyancsak idegenben lépnek pályára, ezúttal Székesfehérvárra látogatnak, ahol a Fehérvári Titánokkal néznek majd farkasszemet. A fehérváriak a tavalyi idény alapszakaszát a hatodik helyen zárták, jócskán lemaradva a felsőházat érő ötödik pozíciótól. A Titánok így csak az alsóházban kezdték meg a szereplést, ott viszont tíz mérkőzésen mindössze két vereséget szenvedtek, így 27 ponttal, a csoport élén végeztek, jöhetett a playoff. A négy mérkőzéses párharcra az Újpest választotta őket, ott viszont már nem ment jól semmi, a lilák 4-0-val léptek túl rajtuk.

A csapat tavaly kinevezett újonc vezetőedzője a bajnoki rajt előtt azt mondta, minden játékosától átlag feletti teljesítményre lesz szükség, ha túl akarnak lépni a tavalyi eredményeken. Ennek megfelelően nem tétlenkedtek a nyári időszakban. Kezdetben csak az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia junior bajnokcsapatától csatlakozott négy játékos a keretükhöz, később azonban a Colin Campbell-Mitch Zion kanadai kettőssel is sikerült megállapodniuk. Itt még nem volt vége, Max McCutcheon is csatlakozott a csapathoz, majd július elején még Gianni Mangone is aláírt a székesfehérvári gárdához. Távozók is akadtak bőven, köztük a tavalyi csapatkapitány, Reiter Attila, aki nem hosszabbította meg lejáró kontraktusát, így a KMH csapatához távozott.

A Fehérvár aligha ilyen kezdésről álmodott, mint ami megvalósult, hiszen rögtön az első mérkőzésen, hazai közönség előtt kaptak egy hetest a DAB-tól. Két nappal később már a Debrecenben vendégeskedtek, ahol ugyan sokkal szorosabb mérkőzést játszották, de ez nem párosult győzelemmel, a vége 3-2-es hazai siker lett. Míg a Fradi a Vasas otthonában lépett pályára, a Titánok a Hokiklubhoz látogattak, ahol a második harmadban lőtt két góljuknak köszönhetően, 2-1-es végeredménnyel megszerezték első győzelmüket az új idényben.

A két csapat 2015 óta méri össze erejét ebben a formában, többségében gólzáporos meccseket játszva. Az elmúlt bő négy évben nem kevesebb, mint húsz alkalommal találkoztak, és a mérleg sajnos feléjük billen: kilenc Fradi-sikerrel szemben 11-szer a fehérváriak örülhettek jobban. Legutóbb idén januárban a Ferencváros otthonában futottak össze, ahol a Titánok hatalmas meglepetésre 5-1-es győzelmet arattak egy a szezon talán egyetlen igazi hullámvölgyében lévő Fradi ellen. Ellenben a legutóbbi, Székesfehérváron játszott találkozóval, ahol a zöld-fehérek 6-1-es győzelemmel vitték el a három pontot - ez már közelebb állt az akkori valós erőviszonyokhoz.

Reméljük, hogy a pénteki találkozón a Ferencváros közelebb lép az örökmérlegben, és folytatja hibátlan teljesítményét a 2019/20-as idényben.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 4. forduló
Fehérvári Titánok – FTC-Telekom
2019. szeptember 20. péntek 18.30, Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok

Cikkajánló

Változás a felkészülési programban

A Szlovák Jégkorong Szövetség koronavírus-járvány miatti határozatai után elmarad egy edzőmeccsünk.

Jégkorong: nézők előtt az első edzőmeccs!

800 hazai és 50 vendégszurkoló lehet ott a DAB elleni augusztus 21-ei felkészülési meccsen a Tüskecsarnokban.

Jégkorong: szerencsés fordulat!

A nemzetközi szövetség későbbre halasztotta a Kontinentális Kupával kapcsolatos döntéseit, nem lépünk vissza!

Beszteri-Balogh János: 82!

Ma ünnepli 82. születésnapját korábbi klasszis jégkorongozónk, Beszteri-Balogh János.

Elkezdődött: újra jégen a bajnokcsapat!

Férfi jégkorongcsapatunk megkezdte a jeges felkészülést a 2020/21-es bajnoki idényre.

Jégkorong: próbajátékosokkal teljes a keret a szezonra

Hárman nem hosszabbítanak, három próbajátékossal kezdik meg bajnok hokisaink az új idényt – A TELJES KERET!

Pontkirály, bajnok: a Fradiból vonul vissza a támadó

Márciusban aranysisakban és Fradi-mezben játszotta utolsó mérkőzését hokicsapatunk támadója, Brett Switzer.

Szenzáció: 212 NHL-meccses kanadai hokis a Fradiban!

Férfi hokicsapatunk szerződtette a 2007-es NHL-draft első körének 10. helyén elkelt kanadai Keaton Ellerbyt!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most