2021. június 10.
Két fiatal védőnk is szerződést hosszabbított
A válogatottba is bekerülő Sarcia Antonino valamint Boros Dániel is újabb egy évig az FTC-Telekom játékosa!

Javában zajlik a magyar bajnoki címet zsinórban háromszor elhódító férfi jégkorongcsapatunk keretének kialakítása a 2021/22-es idényre. Szakosztályunk ezúttal újabb jó hírrel szolgált, ugyanis

az egyaránt 2018 óta a Ferencvárosban jégkorongozó két fiatal védő, Boros Dániel és Sarcia Antonino is egy évvel meghosszabbította az előző szezon végén lejáró szerződését.

Boros Dániel fiatal kora ellenére lassan már rutinos tagnak számít a ferencvárosi öltözőben. Az 1997-es születésű védő jól ismeri Fodor Szabolcs vezetőedzőt, hiszen 2013 óta szerepelt a MAC U18-as és U20-as csapatában, utóbbinál pedig a Fradi jelenlegi trénere volt az edzője. A játékos őt követte 2018 nyarán a Ferencvároshoz, ahol 2019 tavaszán, pályafutása első felnőtt idényének végén rögtön az OB I és az Erste Liga aranyérme is a nyakába került. A 2019/20-as szezonban ő is részese volt a címvédéseknek, a Magyar Kupa-győzelemnek és a Kontinentális Kupa-sikereknek, ráadásul egyre magabiztosabb játékkal lett egyre fontosabb szerepe a csapat védői között. 2020/21-ben magyar bajnoki címet és Magyar Kupa-bronzérmet szerzett a Ferencvárossal.

Sarcia Antonino szintén 2018 nyarán Fodor Szabolcs vezetőedző hívására érkezett a Ferencvároshoz. A MAC U20-as csapatában volt a szakember játékosa, de egész korábbi utánpótlás pályafutását is az újbudaiaknál töltötte. Az 1998-as születésű védőnek az FTC-Telekom pályafutása első felnőtt együttese. A korábban az U18-as és az U20-as válogatottal világbajnokságokon is szereplő játékos a Ferencvárosban érett igazi felnőtt játékossá, három szezonja alatt egyre fontosabb szerepet harcolt ki magának a védelemben. Emellett szükség esetén a kemény bunyókba is egyre inkább beleáll, a 2020/21-es szezonban több ilyet is láthattunk tőle.

Részese volt a Fradi 2018 óta tartó új virágkora összes sikerének, három magyar bajnoki címet, két Erste Ligát és egy Magyar Kupát nyert az FTC-Telekommal, ritteni hős, szerepelt az IIHF Kontinentális Kupa vojensi harmadik csoportkörében is. A Ferencvárosból lett felnőtt válogatott, ahol a kerettagságon túl már két felkészülési mérkőzésen jégre is léphetett.

Az előző szezon vége után is élő szerződéssel rendelkező Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila és Tóth Adrián, a szerződését már meghosszabbító Rasmus Kulmala és Lauri Kärmeniemi, valamint az újonnan igazolt Juhani Tamminen, Cody Fowlie és Lukas Bohunicky után Boros Dániellel és Sarcia Antoninóval már tizenhárom játékos neve ismert az FTC-Telekom 2021/22-es Erste Ligás keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének változásai a 2021/22-es szezon előtt:

Érkezett: Juhani Tamminen (finn, FPS), Cody Fowlie (kanadai, Corona Brassó), Lukas Bohunicky (szlovák, Bratislava Capitals)
Távozott: Keaton Ellerby (?), Justin Hodgman (?), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Sági Martin (DEAC)
Maradt: Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Tóth Adrián (mind érvényes szerződéssel), Lauri Kärmeniemi (2022-ig), Rasmus Kulmala (2023-ig), Boros Dániel (2022-ig), Sarcia Antonino (2022-ig)

Cikkajánló

Óriási csata végén győzelem a szezonnyitón

Magyar bajnok férfi hokisaink 5-4-re nyertek a nagyot küzdő Győr ellen az Erste Liga-szezon első mérkőzésén.

Csalóka ellenfél érkezik a szezonnyitóra

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk vasárnap megkezdi szereplését az Erste Liga 2021/22-es idényében.

Ingyenes a szezonnyitó, fotózkodj a Szuperkupával!

Ingyenes belépéssel és különleges lehetőséggel várjuk a szurkolókat az Erste Liga vasárnapi szezonnyitójára!

Csapatfotózás után Szuperkupa-győzelem – VIDEÓ!

A Fradi TV stábja testközelből követte végig az idény első ferencvárosi trófeájának megszerzését – VIDEÓ!

Jégkorong: Indul a jegy- és bérletértékesítés

Vasárnaptól kaphatóak a szezonbérletek, a bajnoki belépők az Eventim hálózatában lesznek elérhetőek.

Szuperkupa-győztes aranyszavak – VIDEÓ!

Fodor Szabolcs vezetőedző és Arany Gergely értékeltek a szezon első trófeájának megszerzése után – VIDEÓ!

Kulmala-tripla, remek hangulat, megvan a Szuperkupa!

Férfi jégkorongcsapatunk 6-2-re győzte le a DEAC-ot a Szuperkupa döntőjében, megvan az idény első trófeája!

Hudák: „Az a cél, hogy mindenhol döntőt játsszunk”

Hoki szakosztályunk szakmai igazgatója az Erste Liga szezonnyitó sajtótájékoztatóján vázolta az idei célokat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most