2024. június 10.
Két FTC-hokissal nyári táborozik a férfiválogatott
Arany Gergely és Galajda Zsombor is bekerült a magyar férfi jégkorong-válogatott nyáron készülő keretébe.

Nem csak a kluboknál, hanem a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatottnál is zajlik a munka a nyár folyamán, hiszen a következő évben a nemzeti csapat a világbajnokság top divíziójában szerepel majd a dániai Herningben. A játékosok a munkát a nyáron már új stábbal, a frissen kinevezett Majoross Gergely szövetségi kapitány vezetésével kezdik meg egy fejlesztőtábor keretein belül, ahova két ferencvárosi játékos, Arany Gergely és Galajda Zsombor is meghívást kapott. A keret június 12-e és 14-e között az Óbudai Jégcsarnokban edz majd – adta hírül hivatalos honlapján a Magyar Jégkorong Szövetség.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya és segítői azokra a játékosokra számítanak a tervek szerint később rendszeressé váló találkozókon, akik a következő években jó eséllyel csatlakozhatnak a nemzeti csapat keretéhez. Az első összetartáson a meghívottak száraz teszten és sportpszichológusok által tartott foglalkozáson vesznek részt Puskás Sándor erőnléti edző, illetve dr. Németh Gergely vezetésével, és több jeges edzést is tartanak számukra, a távlati célok jegyében.

 

A fejlesztőtáborban résztvevő keret:

Kapusok: Vay Ádám (HK Poprad, szlovák), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), Arany Gergely (FTC-Telekom), Orosz Gergely (Alaska-Anchorge, amerikai)

Hátvédek: Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák), Horváth Milán (JoKP, finn), Falus Ádám (Hydro Fehérvár AV19), Csollák Márkó (Hydro Fehérvár AV19), Hadobás Zétény, Horváth Donát, Farkas Olivér (SaiPa, finn), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Alex (HC Ocelari Trinec, cseh), Franyó Krisztián (UTE)

Csatárok: Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Vincze Péter (Gyergyói HK), Nagy Krisztián (BJAHC), Páterka Bence (UTE), Papp Kristóf (Lindenwood, amerikai), Lövei Dávid (DVTK Jegesmedvék), Galajda Zsombor (FTC Telekom), Schlekmann Márk (BJAHC), Mattyasovszky Gergely (DVTK Jegesmedvék), Mihalik Gergő (DEAC), Ambrus Csongor (Hydro Fehérvár AV19), Dobos Mihály Bendegúz (FEHA19), Horváth Bence (Jukurit, finn), Horváth Bálint, Lobenwein Bálint (BJAHC), MIhalik András (DEAC), Tóth Tamás (Hobart College, amerikai), Ravasz Csanád (BJAHC)

A stáb tagjai: Majoross Gergely vezetőedző, Szilassy Zoltán edző, Svasznek Bence edző, Ladányi Balázs edző, Bartalis Balázs edző, Tokaji Viktor edző, Somogyi Balázs vendégedző, Puskás Sándor erőnléti edző, Ács Ferenc erőnléti edző, Szilágyi Levente csapatvezető, dr. Németh Gergely sportpszichológus, Végh Benedek férfi szakágvezető, Speier Kálmán felszerelés-menedzser, Dubóczki Dóra fizioterapeuta

Cikkajánló

Elkezdtük a nyári munkát, fókuszban a következő szezon

Férfi jégkorongozóink Kiss Áron erőnléti edző vezetésével elkezdték a közös nyári felkészülést - INTERJÚ

Továbbra is a Ferencvárosban szerepel Bán Károly

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csatárral, aki így újabb egy évig lesz a Fradi játékosa.

Németh Attila marad a Ferencvárosnál

A rutinos csatár mindenben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, újabb egy évig visel zöld-fehéret.

Összeállt a kapustrió, Nagy Kristóf is hosszabbított

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott Nagy Kristóffal, így teljes a Fradi kapusállománya.

Újabb egy évig a Fradinál a finn támadó

Mindenben megállapodott jégkorongszakosztályunkkal és meghosszabbította szerződését Aku Kestilä.

Fiatal támadónk szerződést hosszabbított

A tavaly nyáron érkezett Banga Nándor mindenben megállapodott jégkorongszakosztályunkkal.

Posztumusz díjjal tüntették ki Pap Gábort

Az októberben tragikus hirtelenséggel elhunyt csapatmenedzser Kéri Rudolf-emlékdíjat kapott.

Újabb kapusunk hosszabbított szerződést

Férfi jégkorongcsapatunk fiatal hálóőre, Földes László újabb egy évre írt alá a Ferencvárosnál.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin