2021. március 3.
Két hosszabbításos meccsen vereség, egyenlített a MAC
Férfi jégkorongcsapatunk 91 percnyi játék után 4-3-as vereséget szenvedett a MAC HKB Újbuda ellen.

A koronavírus-járvány miatti nehezített körülmények miatt sokáig kérdéses volt, hogyan, milyen formában, de végül mégiscsak elrajtolt 2020 szeptemberében a jégkorong Erste Liga 2020/21-es idénye, február végével pedig elérkeztünk az alapszakasz végéhez is. A járvány okán többször is felborított menetrend azt eredményezte, hogy a középszakasz kiesésével rögtön a rájátszással folytatták a csapatok a bajnokságot.

A negyeddöntők első mérkőzésein is túl van már a nyolc érintett csapat, köztük a magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa címvédő FTC-Telekom is. Fodor Szabolcs együttese „csarnokszomszédját”, a MAC HKB Újbudát választotta ellenfélül a legjobb nyolc között. Mint megírtuk, a két csapat első összecsapásán a Fradi egygólos hátrányból felállva 4-1-es sikert aratott. Ezzel a győzelemmel az FTC 1-0-ra vezetett a négy sikerig tartó párharcban a szerdai második mérkőzés előtt.

A MAC-nál nem volt változás az első mérkőzéshez képest, míg a mieinknél visszatért eltiltásából Hodgman, így Sági Martin maradt ki a meccskeretből.

Nagy Gergő hozta el a kezdő korongbedobást, így a Fradi indította az első támadást, de Tóth Adrián lövése nem okozott gondot Bálizsnak. Alig húsz másodperccel később ismét a csapatkapitány volt főszerepben, de ez a korong is a MAC kapusánál kötött ki. Még az első percben emberelőnybe került a Fradi, miután Sofron kapott két percet bottal lökésért. A zöld-fehérek azonnal felálltak a vendégek harmadában, majd egy perccel később Kóger góljával megszereztük a vezetést (1-0). A gyors vezetés után az FTC lendületben maradt, de nem sikerült bevinni a másodikat. A játékrész feléhez érve valamelyest kiegyenlítődött a játék, de a Ferencváros veszélyesebb akciókat vezetett. Egy remek korongszerzés után Kulmala ugratta ki a két védő között kilépő Pavukot, aki passzolt Némethnek, ő pedig a kapu elé centerezett, érkezett a támadást indító finn, aki közvetlen közelről nem hibázott (2-0). 6:33-mal a harmad vége előtt szinte a semmiből jött a MAC szépítő gólja: Terbócs a saját alapvonaláról indulva végigszáguldott a pályán, majd egy nagy csel után szép mozdulattal mattolta Aranyt (2-1). Alig egy perccel a vendég gól után jöhetett volna a hazai válasz, de hiába Németh visszatett korongja és Pavuk lövése, Bálizs egy szép mozdulattal védett. A Fradi 15:58-nál került először emberhátrányba, ráadásul rögtön kettősbe: Tóth Adrián 2+2 percet kapott magas bottal való játékért, míg Tóth Gergely, aki akadályozta a késleltetett előnyben lekorcsolyázó Bálizst, kettőt durva játékért. Az első létszámfölényes lehetőségét ki is használta Kangyal Balázs csapata, de a játékvezetők többször is visszanézték az esetet, így érvénytelenítették a találatot, mivel rúgómozdulattal került a kapunkba a korong, így maradt az egygólos hazai előny. Egy perccel később azonban már nem kellett visszanézni, Kovács góljával egyenlítettek a vendégek (2-2). A gól után a Fradi 17-ese ugyan visszajöhetett, de a harmad hátralevő részét továbbra is emberhátárnyban kellett kivédekeznie a zöld-fehér együttesnek. Újabb gól már nem született, így 2-2-ről vártuk a folytatást.

A második harmad elején is a mieink hozták el a korongot, de az első veszélyes támadások a vendégek előtt adódtak, ám Arany Gergely védett. Négy és fél perc után Ellerby kapott két percet akadályozásért, a MAC-nak pedig nem is kellett több: 15 másodpercnyi emberelőnyös játék után, gyakorlatilag az első helyzetből Kovács góljával megszerezte a vezetést (2-3). 26:20-nál Kóger kapott két percet könyökhasználatért, így gyors egymásutánban másodszor is emberhátrányban kellett védekeznie a Fradinak. A vendégek ezúttal nem éltek az emberelőnyös helyzeteikkel, így maradt az egygólos különbség. A kiegészülés után magasabb fokozatra kapcsolt a Ferencváros, sorra dolgozta ki a veszélyes helyzeteket, de nem tudta feltörni a MAC hátsó alakzatát. 6:27-tel a játékrész vége előtt Tóth Gergő kapott két percet testre ütésért, így ismét emberhátrányban kellett kivédekeznie a vendég támadásokat. Nem sokáig élvezhette a speciális játékot Kangyal Balázs csapata, ugyanis alig több mint tíz másodperc után Kovács is kapott két percet fogásért. A harmad végéhez közeledve Versteeg is a büntetőpadon találta magát, így létszámfölényben zárta a második játékrészt a MAC.

Mitch Versteeg áthúzódó kiállítása miatt 21 másodpercig emberelőnyben játszott a vendég együttes a záró harmad elején, de kihasználni ezt nem tudta. A kiegészülés után a mieink előtt adódtak veszélyesebb lehetőségek, de Bálizs remek napot fogott ki. Három perc után Kulmala indult meg a jobb szélen, majd tette középre a korongot Nagy Gergőnek, aki lőtt, de a vendég kapus ismét nagyot védett. A játékrész felénél mindkét csapat egy-egy komolyabb helyzetet jegyezhetett fel, de a MAC és az FTC is kihagyta: előbbi a vasat találta el, míg utóbbinál ismét Bálizs hárított. Tíz perccel a vége előtt a Fradi magasabb fokozatra kapcsolt, nagy nyomást tett a MAC HKB kapujára, de hiába szorította saját kapuja elé a vendég csapatot, Bálizs tartotta az egygólos előnyt. Két perccel később Németh körbekorcsolyázva a kaput készítette vissza a korongot Kulmalának, de a finn támadó lövése is csak a kapusig jutott. Négy és fél perccel a vége előtt Somogyi szerezte meg a pakkot a semleges harmadban, majd a Fradi három az egyben vezethette a vendég kapura, végül a hosszún érkező Nagy Gergőnek passzolt, de a MAC hálóőre ezt is fogta. Közben Arany Gergely többször is hatalmas védéssel tartotta mérkőzésben csapatát, kétszer Terbócs, egyszer Kozma ment el egy az egyben, de mindháromszor a Fradi kapusa nyerte a párharcot. Egy perccel később pedig megtört a jég: előbb Bálizs még védeni tudta Hegyi kísérletét, de a kipattanót Németh kíméletlenül pofozta a kapuba (3-3). A hajrában a Fradi még próbálkozott, de nem sikerült bevinni a mindent eldöntő találatot, így jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbításban a Fradi hozta el a korongot, majd a mieinké az első helyzet is, de nem sikerült túljárni Bálizs Bence eszén. Ezt követően a vendégek támadhattak, de a Fradi kapuja előtti kavarodást követően sem sikerült megszerezni a győztes gólt. Hat percnyi túlóra után Ellerby kapott két percet bottal akasztásért, így a Ferencvárosnak ismét emberhátrányban kellett bizonyítania, ráadásul négy a három ellen. Szinte azonnal meg is kellett állítani a játékot, ugyanis a hazaiak első lövésénél Sarcia egy önfeláldozó blokk után a jégen maradt, le is kellett segíteni a jégről. A MAC ugyan megnyomta az emberelőnyt, de az FTC védelme állta a sarat, több hősies blokkot és meccsmentő védést láthattunk. A kiegészülés után is mindkét oldalon megvoltak a helyzetek, de a kapusok remekül teljesítettek. 5:21 volt hátra, amikor Garátot küldte büntetőpadra a játékvezető gáncsolásért, így a Fradi is kapott egy hatalmas esélyt, hogy lezárja a találkozót. Csak azt utolsó másodpercekre tudtunk viszont felállni a MAC HKB harmadában, egy picit talán túlóvatoskodtuk ezt az előnyt. Az első húsz perces hosszabbításban ezután már nem született meg a győztes találat, így egy rövid pihenő után újabb húsz perc állt a csapatok rendelkezésére. Nyolcvan perc után sem volt döntés, pattanásig feszültek az idegek…

A második húsz perces hosszabbítás elején a Fradié volt az első helyzet, majd pillanatokkal később a túloldalon a MAC veszélyeztetett, de Arany védett. A következő percekben többször kísérleteztek a vendégek, de az FTC magyar válogatott hálóőre rendre hárította a közeli és távoli lövéseket egyaránt. Hat perc után a mieinktől Versteeg és Tóh Gergely, a vendégek oldaláról Terbócs és Garát kapott két-két percet a büntetőpadon durva játékért. Két perccel később Hajós a kaput megkerülve remek ütemben passzolta vissza a korongot Pavuknak, de Bálizs egy újabb bravúrt bemutatva hárított. A játékrész felénál Nagy Gergő két védő között lépett ki, majd szemtől szemben állt a kapussal, de a MAC HKB hálóőre ezúttal is hatalmasat védett. 8:42-vel a vége előtt Kóger kapott két percet, így újra négy a három ellen támadhat Kangyal Balázs csapata, így azonnal jelezte a vezetőedző, hogy szeretne időt kérni. Tizenhárom másodperccel később azonban eldőlt: Sofron lőtte ki a hosszú felsőt (3-4).

Egy végletekig kiélezett és idegörlő mérkőzésen a csapatok többször is eldönthették volna a győztes kilétét, de végül 91 percnyi játék után a MAC HKB Újbuda Sofron góljával győzött, ezzel pedig 1-1-re módosította a négy győztes mérkőzésig tartó párharc állását.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés
FTC-Telekom – MAC HKB Újbuda 3-4 h.u. (2-2, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)
Budapest, Tüskecsarnok
FTC-Telekom: Arany (Nagy Kristóf) – Ellerby, Hegyi, Tóth Ad., Nagy G., Somogyi – Tóth Gergely, Versteeg, Pavuk, Kulmala, Németh – Kärmeniemi, Sarcia, Hodgman, Hajós, Kóger – Boros, Tóth R., Farkas, Roczanov, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
MAC HKB Újbuda: Bálizs (Farkas R.) – Dóczi, Pozsgai, Nagy Krisztián, Schlekmann, Sofron – Jászai, Macauley, Kreisz, Orbán, Terbócs – Garát, Kovács, Kozma, Pápa, Ritter – Bugár, Kedves, Lőczi, Majoross, Molnár Vezetőedző: Kangyal Balázs
Gólok: Kóger (1:52, EE, Nagy Gergő, Versteeg), Kulmala (10:31, Németh, Pavuk), Németh (56:29, Hodgman, Hegyi), illetve Terbócs (13:27), Kovács (17:32, EE2, Orbán, Macaulay), Kovács (24:49, EE, Terbócs, Macaulay), Sofron (91:32, EE, Macaulay)
Kapura lövések: (7:17, 11:11, 19:14, 9:12, 4:11) 50:65
Védések: (15:5, 10:11, 14:18, 12:9, 10:4) 61:47 / 93.85% : 94.00%
Kiállítás percek: (6:2, 8:2, 2:2, 6:4) 22:10
Emberelőny kihasználás: (2 / 1) 50.00% / (6 / 3) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 1:15 / 8:30
Emberhátrányos védekezés: (3 / 6) 50.00% / (1 / 2) 50.00%

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin