2022. október 7.
Két idegenbeli siker után ismét hazai jégen játszunk
Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a FEHA19 rendkívül fiatal csapatát fogadja a Tüskecsarnokban.

A magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító férfi jégkorongcsapatunk remekül kezdte az Erste Liga 2022/23-as idényének alapszakaszát, Fodor Szabolcs együttese az első három mérkőzésén három rendes játékidős győzelmet aratott, a rendkívül értékes debreceni győzelem mellett begyűjtve az Újpest és a ligacímvédő Csíkszereda skalpját is. A Corona Brassó ellen aztán némileg váratlan kisiklás következett hazai jégen, ami egyben ébresztőt is fújt a Fradi öltözőjében: nem szabad egyetlen mérkőzésen sem lejjebb adni a koncentrációból, mert továbbra is rendkívül szoros a liga mezőnye, és minden mérkőzés veszélyt rejthet magában, ha nem a megfelelő módon állnak bele a mieink.

Ráadásul két idegenbeli találkozó következett a meccsnaptárban, az előző idényben afféle mumusnak számító, a Fradival mindig a végletekig kiélezett összecsapásokat vívó DVTK, valamint az idei szezonra jócskán megerősödő Dunaújváros otthonában. Az ébresztő viszont hatásosnak bizonyult a ferencvárosi öltözőben, ugyanis – még ha ezúttal is rendkívül szoros meccsen, egyetlen góllal, de – sikerült győzni Miskolcon, majd az Acélbikák is kapituláltak a zöld-fehérekkel szemben. Csapatunk ezzel visszatornázta magát a tabella élére, igaz, vesztett pontok tekintetében a négy meccs után is százszázalékos Gyergyó, valamint a szintén veretlen, immáron káposztásmegyeri BJA HC (a korábbi MAC HKB Újbuda, még korábban MAC…) még a mieink előtt jár, igaz, velük idén még nem találkoztunk.

A harmadik olyan együttes a mezőnyben, amelyikkel ebben a szezonban még nem mérkőztünk meg, éppen pénteki ellenfelünk, akiket hazai jégen fogadunk a Tüskecsarnokban. A FEHA19 korábban Titánok néven versenyzett az Erste Ligában, és továbbra is az osztrák bázisú ICEHL-ben szereplő, idén a Bajnokok Ligájában is vitézkedő Hydro Fehérvár AV19 zömében fiatalokból álló második számú csapatáról van szó, amely az átjárást hivatott biztosítani az utánpótlás korosztályok és a magas szintű felnőtt jégkorong között. A névváltoztatás oka, hogy Fehérvár Hockey Academy néven a székesfehérvári utánpótlásnevelő műhely a nyáron kiemelt nemzeti akadémiává vált, az új arculatba pedig integrálták a felnőtt játékossá válás legfontosabb lépcsőfokát, az Erste Ligás fiókcsapatot is.

Habár a fehérvári fiatalok öt meccs után egy győzelemmel és négy vereséggel (az Újpestet tudták hazai jégen elkapni) a tabella utolsó előtti helyén állnak, fiatal és energikus csapatról van szó, amelyik sok borsot törhet az élcsapatok orra alá is, így rendkívül koncentráltan kell ellenük játszani.

A nyáron több változás is történt a fehérvári keretben. Kapusfronton érkezett a korábbi újpesti Márkus Levente, valamint az ex-győri Tóth Balázs, a mezőnyben pedig a BJA HC-től távozó Csollák Márkó mellett két légióst, a korábbi KHL-es lett Antons Trastasenkovst és a stabil litván válogatott Ugnius Cizast érdemes kiemelni.

Ahogy arról Fodor Szabolcs vezetőedző is többször beszélt már, az ellenfelek a Tüskecsarnokban kettőzött erőbedobással küzdenek, így nem vehetünk félvállról egyetlen ellenfelet sem. A FEHA19 az előző idényben már szerzett meglepetésgyőzelmet a Fradi ellen, így oda kell rájuk figyelni, a cél azonban nem lehet más, mint a három pont otthon tartása, amely után jó hangulatban utazhatnának el a mieink Franciaországba az IIHF Kontinentális Kupára.

Férfi jégkorong, Erste Liga alapszakasz
FTC-Telekom – FEHA19
2022.október 7., 18:30 Tüskecsarnok
Jegyek: ITT és a helyszínen, a pénztár egy órával a mérkőzés előtt nyit
Élő közvetítés: ersteligatv.hu

Cikkajánló

Szoros meccsen győzelem Csíkszeredában

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk nagyot küzdött az erdélyi túra utolsó meccsén, és meg is lett az eredménye.

Csíkszeredában fejezzük be az erdélyi túrát

Hokisaink a tavalyi Liga-bajnok Csíkszeredai Sportklubbal vívják a túra utolsó mérkőzését.

A végéig küzdöttünk, de Gyergyóban maradt a 3 pont

Magyar bajnok hokisaink közel voltak a hosszabbításhoz, de végül nem sikerült pontot szerezni Gyergyóban.

Gyergyóban folytatjuk az erdélyi túrát

Magyar bajnok hokisaink következő ellenfele a Gyergyói Hoki Klub.

Hiába a remek hajrá, hosszabbításban nyert a Brassó

Habár a hazaiak örültek a meccs végén, 1 pontot sikerült megszereznünk.

Derbivel folytatjuk a Magyar Kupában

Az MJSZ kisorsolta a Magyar Kupa harmadik fordulójának párosításait.

Brassóban kezdi erdélyi túráját az FTC-Telekom csapata

Magyar bajnok hokisaink először utaztak idén Erdélybe, ahol legelsőként a Corona Brassóval csapnak össze.

Vereség a visszavágón, de továbbjutás a Magyar Kupában

Visszavágott a FEHA19 csapata, de ez nem volt elég a továbbjutásukhoz.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin