2022. január 15.
Két nap, két rangadó: Gyergyóban is nagy csata vár ránk
Férfi hokisaink a pénteki, csíkszeredai összecsapás után másnap rögtön Gyergyóban lépnek jégre.

Amint arról korábban beszámoltunk, már előzetesen is tudni lehetett, hogy kemény és nagyon nehéz erdélyi túra vár a Ferencváros férfi jégkorongcsapatára. Az FTC-Telekom szerda este utazott el busszal Csíkszeredába, ahol a csütörtök reggeli érkezés után pihenés, majd délután jeges edzés várt a csapatra, pénteken pedig következett kezdésként rögtön az Erste Liga listavezetője, a Sportklub Csíkszereda elleni rangadó. Előre tudtuk, hogy ezúttal, bár biztos, hogy Fradi-szívvel küzd a végsőkig a jégen a csapatunk, nem a mieink a találkozó esélyese. Fodor Szabolcs együttese december vége óta a sérülés- és betegséghullám miatt folyamatosan létszámbeli nehézségekkel küzd, ez pedig meglátszott a mieink szereplésén is: nehéz, harcos győzelem a két sereghajtó, a DAB majd a Titánok ellen, elképesztő csatában telt házas Derbin hosszabbításos vereség, majd rendes játékidős vereség a MAC HKB ellen, végül egy szétlövésben kiharcolt győzelem a DVTK Jegesmedvék ellen. Ráadásul ezúttal nem tudott Székelyföldre tartani a csapattal hat játékos sem: Hegyi Ádám, Somogyi Balázs, Kóger Dániel, Farkas Simon, Hajós Roland, valamint a friss édesapa Arany Gergely sem volt ott a Csíkszeredába utazó csapatbuszon, így erősen foghíjas kerettel kellett felvenni a harcot a bombaformában lévő, a liga legjobb hazai mérlegével rendelkező, hat ligameccs óta veretlen Sportklubbal. Ennek ellenére a mieink kihozták a mérkőzésből a legtöbbet, több mint két harmadon át megszorongattuk az ellenfelet, a 4-1-es végeredmény nem tükrözi eléggé azt, hogy mennyire szorossá tudtuk tenni a lehetőségekhez képest a találkozót.

A pénteki mérkőzés után szombaton máris adott az esély a javításra

Ebből erőt merítve kell másnap ismét felszállni a buszra, és a csíkszeredai túrabázist elhagyva elutazni Gyergyószentmiklósra. Nincs ugyanis megállás, kevesebb mint 24 órán belül következik egy újabb rangadó. Ráadásul nehézségek ide, hiányos keret oda, mindenképpen bravúrpontokkal kellene hazatérni erről a három mérkőzésről, hiszen továbbra is kiélezett a csata az alapszakasz első három helyéért. Jelenleg a Csíkszereda kilenc, az UTE egy ponttal előzi meg a Ferencvárost, ám előbbi egy, utóbbi két meccsel jár előrébb. A Sportklubra is vár még magyarországi túra, és brassói rangadó is, így ha sikerülne pontokkal távozni Gyergyóból és hétfőn Brassóból, akkor még nem kellene lemondani az alapszakasz első helyéről sem.

Ami ellenfelünket illeti, a Gyergyói HK december 30-a, vagyis a Csíkszereda elleni székely derbi óta nem veszített ligameccset. Igaz, a DEAC és a Győr elmaradt túrája miatt két meccsen is játék nélkül jutottak 5-0-s sikerhez, de ez csak annyit jelent, a forma mellett viszonylag kipihenten is állhatnak hozzá a mai mérkőzéshez. Igaz, a piros-fehérek is játszottak tegnap, a DVTK meglepetésre sokáig szorongatta is őket, ám végül a hajrában 5-3-ra behúzta a meccset a Gyergyó. A Fradi ellen is győzelemre készülnek, főleg, hogy idei eddigi egyetlen egymás elleni összecsapásunkon már sikerült 4-1-es győzelmet aratniuk.

A Ferencváros egyik nagy erénye azonban a sok közül, hogy a legnehezebb pillanatokban tudnak a legnagyobbat villantani. Erre ma is szükség lesz, és hogy mire lesz elegendő, kiderül magyarországi idő szerint 17.30-tól a Gyergyószentmiklósi Műjégpályán. A mérkőzést az Erste Liga TV élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Gyergyói HK–FTC-Telekom
2022. január 15. szombat 17.30 (magyarországi idő szerint), Gyergyószentmiklósi Műjégpálya
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga TV

Cikkajánló

„Remélem, segíthetek megnyerni a ligát!”

Bajnok férfi hokisaink új svéd és orosz igazolása is bemutatkozott a Fradi TV szezon eleji riportjában – VIDEÓ

Orosz és svéd védővel erősítettek bajnok hokisaink

A Ferencvárosban folytatja pályafutását a 28 éves, ex-KHL-es Vszevolod Szorokin és a 24 éves August Nilsson.

„Teljesen új, de befogadó és segítőkész a közeg!”

Férfi hokisaink legfiatalabb igazolása, Kucsma Richárd szeretné bebizonyítani, hogy számíthatnak rá – INTERJÚ!

Íme, az előszezon frissített programja

Teljessé vált magyar bajnok férfi hokisaink felkészülési programja, több mérkőzés időpontja is kiderült.

Elkezdték a jeges szezont férfi hokisaink

Értekezlettel, felmérőkkel és jeges edzéssel kezdte meg az új idényt magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk.

„Szeretném megmutatni, hogy helyem van a csapatban”

Férfi jégkorongcsapatunk nyári igazolása, Kozma Dávid alig várja, hogy a Fradi-család tagja legyen – INTERJÚ!

Négy légiós távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk két védője és két támadója hagyja el a klubot.

U21-es válogatott védő érkezik kölcsönbe

Magyar bajnok férfi felnőtt jégkorongcsapatunk a juniorválogatott védőjével, Kucsma Richárddal erősít.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most